USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İhaleye karşı çıkanları 'cami düşmanı' ilan etti!

Gaziantep’te Korkut Küçükcan’a mezar olan Akkent cami inşaatı ihalesine destek veren Ak Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin, karşı çıkanlara cami düşmanlığı ile suçladı.

İhaleye karşı çıkanları 'cami düşmanı' ilan etti!
16-05-2020 18:57
Google News

Gaziantep’te Korkut Küçükcan’a mezar olan Akkent cami inşaatı ihalesine destek veren Ak Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin, karşı çıkanlara cami düşmanlığı ile suçladı.

AKP’li Şahinbey Belediyesi, İnşaat Mühendisi Korkut Küçükcan’ın hayatını kaybettiği Akkent Cami’nin yapımı için ihaleye çıkmıştı. Akkent Camii kaba inşaatının koronavirüs günlerinde yapılan ihalesi sonuçlandı. Sözleşmesi imzalandı. İhaleyi 30 milyon liraya yakın tutarla Abdurrahman Şirin İnşaat kazandı. İşin süresi bir yıl olarak belirlendi.

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin, sosyal medya hesabından Akkent cami yapım ihalesini ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bir vatandaşın sosyal medya hesabından “Ben ülkemin bağışa ihtiyacı var iken bu zorlu günde cami yapma sevdası niye. Para var ise cumhurbaşkanımızın dediği yerlere bağış yapılsın” paylaşımına cevap veren Milletvekili Şahin, 8 madde halinde şu ifadeleri kullandı:

1- Ülkemizin bağışa ihtiyacı yok. İhtiyacımız olan tek şey dayanışma, birlik ve bütünlük. Cumhurbaşkanlığı kampanyası da bir bağış değil dayanışma ve birlik kampanyası.

2- Çok sevdiğimiz ve vefatıyla üzüldüğümüz Korkut bey kardeşimizi bu mübarek Ramazan günlerinde rahmet ve saygıyla anıyorum. Ancak mühendisimizin bir iş kazasında hayatını kaybetmesi tamamlanma aşamasında olan bir Cami inşaatının iptaline mantıklı ve haklı bir gerekçe olamaz...

3-Neredeyse tamamlanmak üzere olan bir Camii projesini vefatı bahane ederek iptal etmek Kotkut bey kardeşimizin manevi ruhuna huzur vermek bir yana rahatsız eder diye düşünüyorum. Hayatta olsaydı fikrini sorabilseydik eminim kendisi de böyle bir yıkım düşüncesine rıza göstermezdi

4-Cami inşaatını sonlandırıp yıkmak yerine tamamlayıp Korkut kardeşimizin adını Gaziantepimizin bu müstesna camisine vererek adını yaşatmak manevi huzuru açısından çok daha anlamlı olurdu. Yıkmak yerine yapmak ve adını yaşatmak çok daha değerli bir düşünce olur kanısındayım...

5-Korkut kardeşimiz şüphesiz hepimizin sevdiği değerli bir inşaat mühendisiydi. Ancak mühendis veya herhangi bir işçisi kazada vefat eden projeleri sonlandırıp yıkmak dünyanın hiçbir yerinde uygulanan bir yöntem olmayıp hiç bir açıdan doğru ve mantık içermeyen bir yaklaşım...

6- Böyle bir mantığa ve yaklaşıma göre inşaat mühendisi veya herhangi bir çalışanı vefat eden bir hastane, okul, üniversite, hava limanı, site vb inşaatlarını da durdurmak ve yıkmak gerekir ki böyle bir yaklaşımın makuliyet açısından anlaşılır ve mantıklı bir yanı asla yoktur...

7- Samimiyetinize inanıyorum ancak Korkut kardeşimizin vefatı üzerinden Gazi şehrimizde yürütülmek istenen cami düşmanlığının farkında olmadan bir parçası olmanızı asla istemem. Bu beni ve eminim ki Korkut kardeşimizin manevi şahsiyetini de üzer...

8- Bu açıklamalarımdan dolayı beni hoş gördüğünüzü ve anladığını ümit ederek bu müstesna sahur vaktinde Korkut bey kardeşimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, saygıdeğer ailesine sabır ve metanet diliyorum. Mekanı cennet olsun... AMİN!

""

İMO BAŞKANI ÇELİKTÜRK'TEN ZOR SORULAR

Bu paylaşıma tepki gösteren İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı Gökhan Çeliktürk ise, "Belediyelerin görevleri arasında cami inşaatı yapmak var mıdır? Varsa, ruhsatsız, SSK'sız, iş sağlığı ve tedbirleri alınmadan, insanların canlarını riske atarak, kapalı ihale yöntemi ile karadüzen yapmaya yetkili midir?İnşaat bundan sonra ruhsat alınıp mı yapılacaktır? Yoksa ruhsatsız mı devam edecektir?" diye sordu.

NE OLMUŞTU?

AKP’li Şahinbey Belediyesi, İnşaat Mühendisi Korkut Küçükcan’ın hayatını kaybettiği Akkent Cami’nin yapımı için ihaleye çıkmıştı. Akkent Camii kaba inşaatının koronavirüs günlerinde yapılan ihalesi sonuçlandı. Sözleşmesi imzalandı. İhaleyi 30 milyon liraya yakın tutarla Abdurrahman Şirin İnşaat kazandı. İşin süresi bir yıl olarak belirlendi.

Türkiye koronavirüsle mücadele ederken Gaziantep’te AKP’li Şahinbey Belediyesi, İnşaat Mühendisi Korkut Küçükcan’ın hayatını kaybettiği Akkent Cami’nin yapımı için ihaleye çıkmıştı.

Korkut Küçükcan’ın ölümüne neden olan ve inşaat literatürüne “Dünyanın en büyük iskele çökmesi” olarak geçen Gaziantep Akkent Camisi’nin yapımına 2012 yılında başlanmıştı. Akkent Camii’nin yeniden yapımı için kaba inşaatı ikmal işi ihalesi sonuçlandı.  İhaleyi 30 milyon liraya yakın tutarla Abdurrahman Şirin İnşaat kazandı. İşin süresi ise bir yıl olarak belirlendi.

CHP'Lİ KALKAN BÖYLE DUYURMUŞTU

İhaleyi, CHP Şahinbey Belediye Meclis Üyesi Uğur Kalkan, sosyal medya hesabından duyurdu. Kalkan, "Rahmetli Korkut Küçükcan'a mezar olan Akkent Camii Kaba inşaatının Koronavirüs günlerinde yapılan ihalesi sonuçlandı,sözleşmesi imzalandı.İhaleyi 30 Milyon Lira'ya yakın tutarla Abdurrahman Şirin İnşaat kazandı.İşin süresi bir yıl olarak belirlendi." dedi.

""

RUHSATININ OLMADIĞI AÇIKLANMIŞTI

Gaziantep Şahinbey ilçesinde Akkent Camisi inşaat çalışmaları için kurulan iskelenin çökmesi sonucu Korkut Küçükcan hayatını kaybetmişti.

TMMOB Makine Mühendisleri Odası (MMO) Gaziantep Şubesi bölgede bir inceleme yaparak rapor hazırlamıştı. O raporda, Camii İnşaatının 2012 yılında başlamasına rağmen statik projesi ve ruhsatının bulunmadığı tespit edlimiş ve inceleme sonucunda, “inşaatın bir mühendislik ürünü olmadığını ortaya koymaktadır” denilmişti.

 !#**h22149**#! 

GAZİKENT27 YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLUN TAKİP EDİN

https://www.youtube.com/channel/UCUS10fdomKzRNgFg3wqtEMg?view_as=subscriber

""

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü