USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

HSK, Yargıtay'a 11 yeni üye seçti

HSK, İstanbul ve Ankara Cumhuriyet Başsavcıları İrfan Fidan ve Yüksel Kocaman'ın arasında bulunduğu 11 hakim ve savcıyı Yargıtay'a üye seçti.

HSK, Yargıtay'a 11 yeni üye seçti
27-11-2020 15:01
Google News

HSK, İstanbul ve Ankara Cumhuriyet Başsavcıları İrfan Fidan ve Yüksel Kocaman'ın arasında bulunduğu 11 hakim ve savcıyı Yargıtay'a üye seçti.

HSK, Yargıtay'da boş bulunan 11 koltuk için üye seçimi yaptı. Kurul, İstanbul Başsavcısı İrfan Fidan, Ankara Başsavcısı Yüksel Kocaman, Gaziantep Başsavcısı Ahmet Çiçekli ve Mersin Başsavcısı Mustafa Ercan ile önceki gün Akıncı Üssü Davası’nı sonuçlandıran Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Başkanı Selfet Giray'ı Yargıtay'a üye olarak seçti.

Kurul'un seçtiği diğer isimler ise, eski HSK Genel Sekreteri Fuzuli Aydoğdu, Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Mehmet Beyhan Seçkin, İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Canel Rüzgar, hakim Kemal Güngör, Savcı Mustafa Doğan ve hakim Savaş Şahinbay oldu.

DİKKAT ÇEKEN İSİMLER

Berat Albayrak'ın istifasından sonra gündeme gelen ve eski TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın da Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyeliğinden istifasına neden olan “yargıda reform” tartışmaları sürerken HSK'nın yaptığı seçimler de dikkat çekti.

Özellikle Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile yaşadıkları gerginlik kamuoyuna yansıyan ve yargıda “İstanbul Grubu” olarak bilinen gruba yakın isimlerden İstanbul Başsavcısı İrfan Fidan ile eski İstanbul Başsavcıvekili Fuzuli Aydoğdu'nun da üye seçilmesi, yargı koridorlarında pasifleştirme olarak değerlendirildi.

HSK'nın bu isimlerin yerine seçeceği isimler de merak konusu oldu. Yargı kulislerinde, İstanbul ve Ankara Başsavcılıkları için Bakanlığa yakın isimlerin seçileceği belirtiliyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü