USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

GKV II. Ulusal Forumu sona erdi

Dört gün süren ve Türkiye’nin dört bir yanından 45 lise öğrencisinin katıldığı Kolej Vakfı II. Ulusal Forumu (Koluf'19) düzenlenen genel kurul sonrası sona erdi.

GKV II. Ulusal Forumu sona erdi
08-07-2019 14:35
Google News

 

Dört gün süren ve Türkiye’nin dört bir yanından 45 lise öğrencisinin katıldığı Kolej Vakfı II. Ulusal Forumu (Koluf'19) düzenlenen genel kurul sonrası sona erdi.

Ülke sorunlarının masaya yatırıldığı forumda gençler sorunları ve sorunların çözümüne yönelik çözüm önerilerini genel kurula sunarak oylanmasını sağladı.

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri öğrencileri tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Kolej Vakfı II. Ulusal Forumu (KOLUF’19) dördüncü gün düzenlenen Genel Kurul ile sona erdi.  Bu yıl foruma Koç Lisesi, Üsküdar Amerikan Koleji, TED Okulları, Bahçeşehir Koleji, Özyeğin Üniversitesi, İELEV, Özel Sanko Okulları, Hacettepe Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi, Özel Sedat Akdoğan Koleji, Marmara Koleji, Marmara Üniversitesi, Ortadoğu Koleji, Vehbi Dinçerler Fen Lisesi, Bahçeşehir Üniversitesi yan sıra Türkiye’nin dört bir yanında eğitim öğretim faaliyetlerini sürdüren 45 liseden 120 öğrencinin delege, komite başkanı, gazeteci olarak görev aldı. Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen Genel Kurul,  Konferans Başkanı Hasan Başkurt’un açılış konuşması, hazırlanan taslak örneğini okuması ve delegelere Genel Kurul kurallarını açıklamasıyla resmi olarak başlamış oldu. Türkiye’nin dört bir yanından gelen öğrenciler ülkemizin genel sorunlarını detaylı bir şekilde ele alıp komite başkanları eşliğinde tartıştılar. KOLUF’19 Genel Kurul’da komiteler 3 gün boyunca tartıştıkları sorunlara buldukları çözüm önerilerini adeta birer milletvekili gibi meclis ortamında kurulun onayına sundular. Komitelerin karar taslakları tek tek ele alındı, tartışılarak oylandı. Her komite, kendi ürettiği tasarının kabul edilmesi için olağanüstü çaba sarf etti.

TÜRKİYE’NİN GENEL SORUNLARI İÇİN KOMİTELER KURULDU

Gaziantep Kolej Vakfı II. Ulusal Forumu  (KOLUF’19) çalışmalarına kurulan komitelerle başlandı. Öğrenciler tarafından kurulan Güvenlik Komitesi, Ekonomi Komitesi, Doğal Yaşam Komitesi, Eğitim Komitesi, Kültür ve Sanat Komitesi ve Dış İlişkiler Komitesi Türkiye’nin genel sorunlarını tespit ederek bunlarla ilgili çözüm önerilerini üç gün süren hazırlık sürecinde masaya yatırarak tartıştı. Her komite kendi konusu için gerekli taslakları hazırlarken akademik bilgi, beceri ve birikimlerini ortaya koydular. Katılımcı tüm öğrenciler, güncel konularla ve sorunlarla ilgili, takım ruhuyla çalışarak, somut kanıtlarla ortaya bir tez çıkarabilme ve tezini forum topluluğunun önünde saygı çerçevesinde sunabildiklerini gösterdiler. 

TÜRKİYE’NİN SORUNLARI TESPİT EDİLDİ ÇÖZÜM ÖNERİLERİ SUNULDU  

Gaziantep Kolej Vakfı KOLUF’19’DA yer alan komiteler içerisinde Güvenlik Komitesi Artan bireysel silahlanma sonucu toplumda oluşan korku durumunu engellemek adına nasıl bir yol izlenmelidir? sorusuna cevap aradı. Ekonomi Komitesi ise gündemine Yerli üretim olan İHA ve SİHA’ların yurt dışı pazarına daha çok taşınması adına hangi yol izlenmelidir? konularını tartışmaya açtı. Gençler doğal yaşamı da unutmayarak Doğal Yaşam Komitesinde Günümüzde görmezden gelinen en büyük sorunların başında hayvan ticareti ve sokak hayvanlarının sahiplenilmesi gelmektedir. Evcil hayvan satın alan veya sokak hayvanı sahiplenen insanlar yem, aşı ve bakım masrafları gibi sebeplerden dolayı ya satın aldıkları hayvanı sokağa terk etmekte ya da sahiplendikleri hayvanları beslemeye devam edememektedir. Bu ve bunun gibi birçok sorun bir araya geldiğinde yaşanan dram gözler önüne serilmektedir. Hayvanlarımızın daha iyi bakılıp sahiplenilmesi için yapılması gereken uygulamalar nelerdir? Sorularıyla ilgili çözüm önerilerini sundu. Ülkenin en önemli sorunları arasında yer alan eğitimi de unutmayan gençler Eğitim Komitesinde Günümüzde eğitime özel sektör tarafından yapılan yatırımın artması, devlet okullarının eğitimde rekabet etme gücünün yetersiz kalması ve özel girişimlerin ön plana çıkması ile öğrenciler arasında adaletin sorgulandığı barizdir. Bu durumlar göz önüne alındığında devlet kurumlarının eğitimde özel sektörle yarışabilir hale gelmesi ve öğrenciler arasındaki fırsat eşitliğini sağlayabilmesi için neler yapılmalıdır? Sorularına yanıt aradı. Kültür ve Sanat Komitesinde ise Günümüzde artan dijitalleşme ile birlikte dergi, gazete ve kitap benzeri yazılı yayınların basılması azalmış aynı zamanda okuma oranları da düşmüştür. Dijitalleşme ile eş doğrultuda hareket ederek bu dengeyi nasıl sağlayabiliriz? Konuları tartışılırken diğer önemli bir komite olan Dış İlişkiler Komitesi de Brexit anlaşması ile birlikte Avrupa’nın en güçlü ülkelerinden olan İngiltere’nin Avrupa Birliğinden ayrılma süreci başlamıştır. Böyle güçlü bir üyenin birlikten ayrılması sonucu meydana gelen boşluğu doldurmak amacıyla Avrupa Birliğinin yeni bir politikası oluşacaktır. Bu süreçte Türkiye’nin izlemesi gereken politika nasıl olmalıdır? Konularına çeşitli çözüm önerileri sundular. Düzenlenen forumunda hazırlanan raporlar oylanarak forum sonucu olarak kayıt altına alındı. Genel kurulda kabul edilen taslakların önümüzdeki süreçte TBMM’ne sunulacağı da açıklandı.

GAZİANTEP’İ ÇOK SEVEN GENÇLER MEMNUN AYRILDI

Kolej Vakfı II. Ulusal Forumu (KOLUF’19) Konferans Başkanı Hasan Başkurt, Başkan Yardımcıları Zeynep Genç, Ege Tektunalı, GKV Özel Liseleri öğrencileri ve KOLUF’19 Baş Organizatörü Tunga Başkaya ve Zeynep Aydoğan, Başkan Yardımcıları Berkay Ünlü ve Cansu Sezen Erpolat, KOLUF’19 Editörleri Taylan Kırcı, Yiğit Doğan ve Ertuğrul Yıldız’ın teşekkür konuşmaları ile sona erdi.  KOLUF’19 editör ekibinin 3 gün boyunca yaptıkları çekimden derledikleri fotoğraf ve video görüntüleri ile hazırlanan kapanış videosunu da izleyen gençler güzel anılar ve dostluklar biriktirerek şehrimizden ayrıldılar.

Editör: Turgut Bozgeyik

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü