USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yerel

Gıda Mühendisleri 81 ilde örgütleniyor...

GIDABİRDER, Eyüp Cihan’ın önderliğinde gıda mühendislerinin bir araya gelmesiyle Ankara’da kuruldu.

Gıda Mühendisleri 81 ilde örgütleniyor...
20-10-2021 14:49
Google News

GIDABİRDER yaklaşık 8 yıllık bir süreçte Gıda Mühendisleri Platformu olarak mesleki ve sektörel gelişime destek sağlamak adına gayri resmi bir platform olarak faaliyetlerine devam ederken, 2021 Temmuz ayında Kurucu Dernek Başkanı Eyüp Cihan’ın önderliğinde gıda mühendislerinin bir araya gelmesiyle Ankara’da kuruldu.

GIDABİRDER Gaziantep İl Temsilcisi Ebru Pekmezci’ninde katıldığı Gıda İstihdamı Zirvesi’nde dernek adına konuşan Dernek başkanı Eyüp Cihan "Güçlü Gıda Mühendisi Güçlü Sektör Güçlü Türkiye sloganıyla çıktığımız yolda şuan aktif olarak 41 ilde temsilciliği bulunan GIDABİRDER yıl sonuna kadar 81 ilde temsilciliğe ulaşarak kapsayıcı bir mesleki dernek olmayı hedefliyoruz" dedi.

""

Dernek Başkanı Eyüp Cihan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Birleşmiş milletler gıda ve tarım örgütünün (FAO) kuruluş tarihi olan 16 Ekim, bilindiği gibi her yıl DÜNYA GIDA GÜNÜ olarak kutlanmaktadır. Bu vesileyle Dünya Gıda Günümüzü kutluyorum.                                             

FAO tarafından 2021 yılının teması olarak  ‘eylemlerimiz geleceğimizdir’’ sloganı belirlenmiştir. Bizlerde GIDABİRDER olarak Bu anlamda yaptığımız ve yapacaklarımız geleceğimizi belirleyecektir anlayışıyla istihdam projemizi hazırladık.Geleceğimiz, gıda güvenliğinin bir parçası olan meslektaşlarımızın yetkin bir gıda mühendisi olmasından da geçmektedir.

Derneğimizin amaçlarından bir tanesi demeslektaşlarımızın nitelikli gıda mühendisi olmaları için, önce kişisel, sonra da mesleki gelişimlerini güçlendirerek ülke kalkınmasında görev alacak GÜÇLÜ GIDA MÜHENDİSİ olmalarına katkı sağlamaktır.

Bir işletmenin ülke içinde ve dışında çalışma yapmak istediğinde uyması gereken evrensel kurallar vardır.Bu bağlamda, büyümeye doğrudan veya dolaylı bir şekilde katkıda bulunan politik, örgütsel, çevresel, entellektüel, kültürel, kalite odaklı, beşeri ve sosyal faktörler birer evrensel kural olarak kabul edilmektedir.

Evrensel kalkınmanın gerçekleşebilmesinin fiziki sermayeye bağlı olduğu şeklindeki anlayışlardan dolayı az gelişmiş ekonomilerin önemli bir kısmı beşeri sermayeyi dışarda bırakarak yatırımlarını fiziki sermayeye çevirmektedirler ve nitelikli insan gücüne gereken önemi vermemektedirler.

Gelişmekte olan ülkelerin gelişmiş ülkeleri yakalayabilmeleri, bilgi ve bilginin ürünü olan ileri teknolojiyi üretebilecek ve kullanabilecek insan gücünü yetiştirmelerine bağlıdır. Bu amaçla hızlı, yoğun ve ülke ihtiyaçlarına cevap verebilecek etkin bir eğitim faaliyetinin uygulanması kaçınılmazgörünmektedir. GIDABİRDER olarak gıda mühendislerinin gelişimini sağlayabilmek için hem örgün hem de saha eğitimlerimizle sürekli desteklemekteyiz. Temel hedeflerimiz arasında mesleki bilginin yanı sıra geniş vizyona sahip ülke kalkınmasın da rol oynayabilecek gıda mühendisleri yetiştirmek için üniversiteler de temsilcilikler de açmaktayız.

Birçok işletme sahibi ürün kalitesinde ve ARGE çalışmalarında sorun yaşamamasına rağmen bu evrensel kuralları uygulama kısmında sorunlarla karşılaşarak, iş sürecini gereğinden fazla uzatmakta ve hedeflerinden vazgeçmektedir. Bu nedenle, yeterli kalifiye personele sahip olamayan azgelişmiş ve gelişmekte olan işletmelerin bulunduğu ülkeler, yeterli fiziki sermayeleri olsa bile tüketici olmaya mahkumdurlar.

Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerin ekonomik kalkınmasını gerçekleştirebilmesi, öncelikle beşeri sermayelerini geliştirmelerine bağlıdır. Türkiye’de nitelikli insan gücü kalitesi artırılamadığı sürece AR-GE faaliyetlerine kaynak ayrılmasının da bir anlamı olmayacaktır. Dolayısıyla gelişmekte olan ülkelerin, iç ve dış pazarda kalitesini artırılabilmesi için kaynak ayrılacak öncelikli alanınitelikli insan gücüne yatırım olmalıdır.

Sözlerime son verirken, bir daha vurgulamam gerekirse,

İstihdam projesi kapsamında 2022 ilk çeyreğine kadaryetkin hale gelmiş gıda mühendisi meslektaşlarımızın birçoğu yakın gelecekte iş insanı olarak iş dünyasındaki yerini alarak, bugün 1500 kişi diyerek başlattığımız bu projemizi onbinlere ulaştıracaktır.

Öncelikle istihdam projemize destek sağlayan firmalarımıza ve Kıymetli vakitlerinizden ayırıp, zirvemize katılım gösteren siz değerli misafirlerimize teşekkür eder, dünya gıda gününüzü tekrardan kutlarım."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü