USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Faiz kararına tepki yağdı!..

Merkez Bankası'nın faizi 1 puan indirerek yüzde 15 olarak açıklamasının ardından siyasiler ve ekonomistlerden tepki geldi.

Faiz kararına tepki yağdı!..
18-11-2021 15:03
Google News

 

Merkez Bankası'nın faizi 1 puan indirerek yüzde 15 olarak açıklamasının ardından siyasiler ve ekonomistlerden tepki geldi.

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK), Kasım ayı toplantısında faizi indirme kararı aldı. PPK, politika faizini 100 baz puan indirerek yüzde 15'e çekti.

Karara tepkiler geliyor.

Kılıçdaroğlu: Hemen seçim

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Merkez Bankası'nın yüzde 16 seviyesindeki politika faizini 100 baz puan indirirerek yüzde 15'e çekmesinin ardından yaptığı bir paylaşım yaptı.

Kılıçdaroğlu, "Artık DUR Erdoğan! #HemenSeçim" dedi.

'Memleketi batırdınız'

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem, karara ilişkin, "Merkez Bankası #faizkararı öncesinde ekonomistler ısrarla faiz indirmeyin dedi ama yine dinlemediler! 1 puan faiz indirimi geldi, dolar yine uçuşa geçti! “İNADINA” ve “TEK ADAMA BAĞLI” ekonomi yönetimiyle memleketi batırdınız! Yetti arkadaş! Nedir bu milletin sizden çektiği!" dedi.

'Geçmiş olsun'

İktisatçı Mahfi Eğilmez, "Merkez Bankası politika faizini 100 baz puan indirerek % 16'dan 15'e düşürdü. Geçmiş olsun." dedi.

'Kurdelesi resmen kesilmiştir...'

Ekonomi yazarı Uğur Gürses, kararın ardından yaptığı paylaşımda, "Kısmen girdiğimiz enflasyon-devalüasyon döngüsünün kurdelesi resmen kesilmiştir." dedi.

'Apayrı bir skandal'

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak da faiz kararının ardından bir paylaşımda bulunarak, "Dolar kurundaki şu hareket sadece iki saat içinde oldu. 10,80'lerden, 10,40'lara ve faiz kararının ardından 10,90'lara. Birileri iki saat içinde "deveyi hamuduyla götürdü" dedi.

Bir paylaşım daha yapan Öztrak, kararın açıklanmasındaki gecikmeyi hatırlatarak şunu söyledi:

"Faiz kararının 5 dakika gecikmeli açıklanması" ise o apayrı bir skandal. Türk Lirası tarihimizin hiç bir döneminde bu kadar sahipsiz ve savunmasız olmadı.

'Batırdınız memleketi'

Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, karara ilişkin, "Merkez Bankası, faizi 100 baz puan indirdi. Faizler %15 oldu. Nas Süresinde Allah'ın 'Faiz Haramdır' hükmü ne oldu? %15 olunca helal mi oldu? Sizi gidi Faizciler sizi. Batırdınız top yekün memleketi." dedi.

Ne olmuştu?

Erdoğan, dün partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda faiz hakkında konuşmuştu.

"Faiz sebeptir, enflasyon neticedir" diyen Erdoğan, "Beraber yürüdüğümüz arkadaşlarımızdan faizi savunanlar, kusura bakmasınlar. Bu yolda ben, faizi savunanla beraber olamam, olmam" ifadelerini kullanmıştı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü