USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Erkek: Seçmenin iradesi nasıl sakatlandı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, YSK'nın gerekçeli kararıyla ilgili açıklamalarda bulunuyor.

Erkek: Seçmenin iradesi nasıl sakatlandı
23-05-2019 12:38
Google News

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, YSK'nın gerekçeli kararıyla ilgili açıklamalarda bulunuyor.

Erkek'in konuşmasından satır başları şöyle:

"7 kişilik sandık kurulunun önünde seçmenler özgür iradeleri ile oylarını kullandılar. Kanuna ve YSK'nın genelgelerine uygun şekilde gerçekleştirildi işlemler. Tüm sandıkların sandık sonuç tutanakları 7 kişilik kurul tarafından imzalanarak, AKP'li ve MHP'li üyelerin de imzalarıyla ilçe seçim kurullarında birleştirildi.

YSK'nin 250 sayfalık kararının ilk 12 sayfası AK Parti itirazları. 84 sayfası YSK'nın yazışmaları. 38 sayfa karşı oy kullananların gerekçesi.

7 üye 17 gün sonra 12 sayfa gerekçe yazmış. Seçmenin iradesinin nasıl sakatlandığına dair tek bir cümle yok. Sayım döküm cetveli boş olan 18 sandık. Binali Yıldırım daha çok oy almış.

Sayım döküm cetveli imzasız olan 90 sanıdıklarda dahi Binali Yıldrım'ın oyları çok daha fazla çıkıyor. Seçmen gitti özgür iradesiyle oyunu kullanadı o sandıklar yendien sayıldı. İstanbul'da 39 ilçede tüm geçersiz oyları saydınız 6 ilçede tüm oyları saydınız.

Peki seçmenin iradesi nasıl sakatlandı. YSK'nin bu kararına kadar sandık başkanı ve sandık kurulu üyesi atamalarına dayanarak iptal edilen hiçbir seçim yok.

Bizim hukukumuzda sandık kurulu başkanlarının kamu görevlisi olmaması sebebiyle o sandıktan çıkan iradenin yok sayılacağına ilişkin hiçbir hüküm yoktur.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü