USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Doktorluğu bitti, devlet hastanesine gönderildi!

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Ali Edizer'in Ankara'nın Güdül ilçesinde bulunan devlet hastanesine atandığını açıkladı.

Doktorluğu bitti, devlet hastanesine gönderildi!
09-10-2020 08:41
Google News

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Ali Edizer'in Ankara'nın Güdül ilçesinde bulunan devlet hastanesine atandığını açıkladı.

Sosyal medyadaki tepki çeken paylaşımları nedeniyle Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulunca hakkında inceleme başlatılan ve sözleşmesi feshedilen Dr. Edizer, tabiplik görevinden de açığa alındı.

Sosyal medyadaki paylaşımları sonrasında Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki başhekim yardımcılığı sözleşmesi feshedilen ve görevinden alınan Ali Edizer'in kadrosu, Sağlık Bakanlığı müfettişlerinin önerisiyle, Güdül Devlet Hastanesine gönderildi.

Edizer'in, soruşturmanın selameti açısından Bakan Fahrettin Koca'nın talimatıyla tabiplik görevinden de el çektirildiği öğrenildi.

Edizer hakkındaki idari soruşturma devam ediyor.

Türkiye'nin tartıştığı GATA'daki doktorun bilinmeyenleri

Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin başhekim yardımcılığı görevini yürüten ve Menzilci olduğu iddia edilen Dr. Ali Edizer, tartışma yaratan Esra Erol programlarına ilişkin tepki çeken paylaşımda bulundu.

Türkiye'nin en köklü sağlık kurumlarından eski adıyla GATA, yeni adıyla Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin başhekim yardımcılığı görevini yürüten Dr. Ali Edizer, sosyal medya hesaplarından Medeni Kanunu ve tek eşliliği hedef alan paylaşım yaptı.

Kamuoyunda tartışma yaratan Esra Erol'un programlarıyla ilgili paylaşımda bulunan Edizer, Facebook'ta şu ifadeleri kullandı:

"Esra Erol'a bizi götüren yolun başı, İsviçre Medeni Kanununun kabul edilmesidir. Sorsan ‘kadına özgürlük ve uygarlık’ kazandırıldı. Resmiyete tek eşlilik, fiiliyatta zina ve fuhuş serbestliği. Kuvveden fiile batı ahlâksızlığı..."

İşte o paylaşım:

""

 

Edizer, boşanmak yerine ikinci eşin alınmasını söylediği videosu da tepki çekti:

İŞTE O PAYLAŞIM:

 !#**v730&pl=true**#! 

BAKANLIĞIN GÖZDESİ

Ezider'in 2011-12'de Sağlık Bakanlığı müşteşar danışmanı, 2012'de Menzilci olduğu bilinen Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın özel kalem müdürü olduğu ortaya çıktı.

Edizer'in çalıştığı yerler:

""

MESUT YILMAZ'I DA HEDEF ALDI

Ali Edizer'in, yoğun bakımda tedavi gören eski başbakan Mesut Yılmaz ile ilgili de skandal paylaşımları ortaya çıktı. Edizer, Yılmaz'la ilgili "Bu arada İmam Hatip mezunu gassalimizin bir avuç dolusu pamukla Mesut Yılmaz'ı köşede sabırla beklediğini de ilave edelim" ifadelerini kullandığı görüldü. 

""

OSMANLI PADİŞAHINA TEPKİ GÖSTERDİ

Edizer, entari giydiği ve sosyal medyada paylaştığı bir videoda ise Osmanlı padişahlarından 2. Mahmut'a pantolonu ülkeye getirdiği için tepki gösterdi. 

""

"O SEVİMSİZ ÇITIRI DA CARİYE OLARAK VERİRSEN..."

Ali Edizer'in tepki çeken paylaşımlarından birisi de şöyle: 

"Allahım; Şu sarı kafalı domuzun taptığı mallarını bu fakir kuluna ganimet eyle. Şayet o sevimsiz çıtırı da cariye olarak verirsen, şükür babından sadece evde yerleri temizletmezsem namerdim!"

""

“ŞEYH” GÜZELLEMELERİ

Edizer’in, Menzil cemaatine yakınlığını açıkça ortaya koyan paylaşımları da ortaya çıktı. Edizer, cemaatin 1993’de hayatını kaybeden lideri Muhammed Raşit Erol’un fotoğraflarını paylaşarak "gerçek sevgiliye kavuşan, milyonların sevgilisi, dünya güzeli...", "Yok böyle bir güzellik. Yok böyle bir ayrılık acısı: 22.10.1993" ifadelerini kullanmış.

""

""

Ali Edizer'in sosyal medya hesabında paylaştığı bir video konuşmasında da, "Medeni Kanun'u yıkmak için mücadele ettiğini" söylemesi ve Türkiye Cumhuriyeti yasaları gereği resmi nikahla sadece tek eşli olmayı eleştirerek, "Boşanmak yerine 2. eşi alın" demesi dikkat çekiyor.

CHP'Lİ ÖZGÜR ÖZEL: "FAHRETTİN KOCA RAHATSIZ" 

CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel de Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın durumdan rahatsız olduğunu, gün içerisinde konuyla ilgili aksiyon alınacağını söyledi.Özel, şu paylaşımda bulundu:

"Sosyal medya paylaşımları nedeniyle #GATA'nın Başhekim Yardımcısı Ali Edizer'e partimizde ve kamuoyunda duyulan büyük rahatsızlığı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya ilettim. Sn. Bakan duyduğu rahatsızlığı ifade etti, yarın gereğinin yapılacağını iletti. Konun takipçisi olacağız."

""

KENDİSİNİ SAVUNDU

Edizer, gündem olması ardından sosyal medya hesabından bazı tweetler atarak sözlerinin arkasında durduğunu gösterdi.

Edizer’in bazı paylaşımları şöyle:

""

""

GÖREVDEN ALINDI

Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu tarafından hakkında inceleme başlatılan Edizer, sözleşmesi feshedilerek görevden alındı.

KARAR SONRASI KOCA'YA YAZDI

Edizer, kararın ardından Twitter hesabından Sağlık Bakanı Koca'ya seslenip gülme ve çiçek emojisi kullanarak "Aldım, kabul ettim Sayın bakanım Başım üstüne" diye yazdı.

""

AKİT HEDEF ALMIŞTI

Yeni Akit 16 Aralık 2016'da yaptığı haberde, Ali Edizer'i hedef almıştı. Yeni Akit, Edizer’i FETÖ’cü doktoru ihbar eden doktoru sürgün etmekle suçlamıştı.

Yeni Akit’in haberinde şu ifadeler yer almıştı:

“15 Temmuz darbe girişimi gecesi Gölbaşı Hasvak Devlet Hastanesi'nde aralarında hastane yöneticilerinin de bulunduğu "Gölbaşı Hasvak Özen Dr." isimli WhatsApp grubunda yapılan yazışmalarda, Dahiliye Uzmanı Dr. Ayfer Aydoğdu Kızılay'ın Meclis bombalanmadan 1 dakika önce "TBMM yıkılacak bu gece, TBMM yıkılması lazım bu gece" şeklinde mesaj attığı ortaya çıkmıştı.

Grupta bulunan bir doktor da mesajlaşmaları suç duyurusuyla savcılığa bildirmişti.

Gölbaşı Devlet Hastanesi yöneticilerinin “ihanet eden hain” olarak ilan ettiği oysa gerçek bir vatanseverlik örneği ortaya koyduğu bildirilen Dr. P.Z.A., Gölbaşı Devlet Hastanesine bakan 1. Bölge Genel Sekreterliği adına İdari Hizmetler Başkanı Dr. Ali Edizer imzalı bir yazı ile görev yeri değiştirilerek cezalandırılmak istendi.

Gölbaşı Hasvak Devlet Hastanesine  51700877/929 sayı ve  Dr. Ali Edizer imzalı yazıda, “İlgi: 2. Bölge Genel Sekreterliğinin 14.11.2016 tarihli ve 15572 sayılı yazısı. Hastanenizde Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanı olarak görev yapan Dr. P.Z.A.’ın SBÜ Dr. Sami Ulus Kadın Doğum Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi emrine tebliğ tarihinden itibaren 31/12/2016 tarihine kadar geçici olarak görevlendirilmesi hakkındaki ilgi yazı yazımız ekibinde gönderilmiştir” denildi. Konuya ilişkin Ankara 1.Bölge Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği İdari Hizmetler Başkanı Dr. Ali Edizer Yeni Akit’in sorularına cevap vermekten kaçarken, 2. Bölge Genel Sekreterliği yetkilileri ise Dr. P.Z.A’nın geçici görevlendirmesinin yapıldığını ama bu işlemin 22 Kasım’da iptal edildiğini bildirdi."

 !#**h25206**#! 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü