USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Desteğinizle her şey çok güzel olacak...

Cumhuriyet Halk Partisi Ekrem İmamoğlu'nun başkan seçildiği ve YSK tarafından iptal edilen İstanbul seçimlerinde yeni kampanya döneminde kullanılmak üzere bağış kampanyası başlattı.

Desteğinizle her şey çok güzel olacak...
09-05-2019 13:32
Google News

Cumhuriyet Halk Partisi Ekrem İmamoğlu'nun başkan seçildiği ve YSK tarafından iptal edilen İstanbul seçimlerinde yeni kampanya döneminde kullanılmak üzere bağış kampanyası başlattı. Kampanyada vatandaşlar 20'şer lira bağış yapmaya çağırıldı.

CHP Parti Meclisi Üyesi Bülent Kuşoğlu, CHP Genel Merkezi’nde yaptığı açıklamada; Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul seçimlerinde düzenlenecek kampanyasında ‘Desteğinizle her şey çok güzel olacak’ sloganıyla destek kampanyası düzenlediklerini açıkladı ve kampanyaya katılacaklardan 20 TL bağış yapmalarını istedi.

Öte yandan kampanyaya katılacakların hesaplara parayı ‘BAĞIŞ’ olduğunu belirtilerek yatırılması istendi.

CHP Genel Merkezi tarafından başlatılan ve “Desteğinizle her şey çok güzel olacak” sloganı ile başlatılan Ekrem İmamoğlu kampanyasının duyurusunda “YSK'nın aldığı akıl ve hukuk dışı kararla İstanbul'da 23 Haziran 2019 Pazar günü yeniden seçime gidiyoruz. Seçmen iradesine yönelik bu büyük haksızlığın başka bir boyutu daha var. 23 Haziran seçiminde partiler hazine yardımı alamayacak. İktidar partisi için bunun hiç önemi yok. Ama gücünü halktan alanlar için ciddi bir engel. Bu durumun farkında olan binlerce vatandaşımız, İmamoğlu Seçim Kampanyası'na bağışta bulunmak istediklerini ısrarla belirtiyor. Her birine yürekten teşekkür ediyoruz. Bu sıcak dostluk ve dayanışma talepleri doğrultusunda kampanya için banka hesap numaraları belirlenmiş ve bağış süreci başlatılmıştır. Yapılacak bağışın hiç kimse için yük olmamasını diliyoruz. Kişi başı 20 TL(yirmi Türk Lirası) tutarında bir bağış tüm gönülleri fethetmeye yetecektir. #HerŞeyÇokGüzelOlacak” denildi.

""
 

TC NUMARASI VE CHP YAZILMASI ZORUNLU

Kampanyayı duyuran CHP Parti Meclisi Üyesi Bülent Kuşoğlu Bağış yapılırken mutlaka bağışcının kendi TC numarasını da belirtmesi, aksi takdirde paranın İmamoğlu yerine Hazine’ye aktarılacağı da bildirildi. Ayrıca CHP tarafından, bağışta bulunanların alıcı ismine ‘Ekrem İmamoğlu’ değil, ‘Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi’ yazmaları gerektiği, bazı bankaların alıcı ismi nedeniyle gönderilen paraları iade ettiği ifade edildi. CHP Sözcüsü Faik Öztrak da “Bazı bankalar gönderilen bağışlarla ilgili olarak alıcı kısmına Sayın Ekrem İmamoğlu’nun ismi yazıldığı için bunu iade ediyorlarmış. Hesaplar CHP Genel Merkezi’ne ait olduğundan alıcı ismi olarak CHP Genel Merkezi yazılırsa bu tür sıkıntılar önlenmiş olacak.” dedi.

""

“65 LİRAYA KIZIMA ÇANTA ALDIM ÜSTÜNÜ GÖNDERİYORUM”

Vatandaşları, kampanyaya destek olmaya çağıran CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da İl Başkanlığına mektup ile gönderilen bağış parasını sosyal medya hesabından paylaştı.
Kaftancıoğlu’nun “İşte bu emek, inanç, kararlılık ve dayanışmayla…” notuyla paylaştığı bağış mektubundan “Merhaba canan başkanım. Ben 31 Mart seçimlerinde Şişli Kurtuluş bölgesinde partimizin sandık görevlisiydim. Bugün seçim harcırahımı aldım 115 TL. 65 TL'siyle kızıma okul çantası aldım. 50 TL'sini de size gönderiyorum. Haziran seçimleri için Ekrem başkanımın kampanyasında kullanın. Başkanıma selam söyleyin kusuruma bakmasın. Olsaydı fazla gönderirdim. Ailece kalbimizle yüreğimizle sizinle beraberiz. Hepinize saygı ve hürmetlerimi sunarım” yazdığı görüldü.

“İMAMOĞLU SADECE CHP’NİN DEĞİL 16 MİLYON İSTANBULLUNUN ADAYI”

Bağış kampanyasıyla ilgili konuşan CHP İl Başkanı Kaftancıoğlu, “Ekrem İmamoğlu yalnızca CHP'nin ya da ittifak partimiz İyi Parti'nin adayı değil. Ekrem İmamoğlu, 16 milyon İstanbullunun adayıdır.
YSK aldığı kararla İstanbul halkının iradesini gasp etti. Bu yüzden 23 Haziran'da kazanacağımız seçim aynı zamanda Türkiye'nin demokrasi mücadelesi için en önemli zaferlerden biri olacak. Halkın oylarıyla seçilmiş bir belediye başkanının 3-5 kişinin keyfi kararlarıyla görevinden uzaklaştırılamayacağını herkes görecek. Bu seçimde parti olarak hazine yardımı alamayacağız. Kampanya çalışmalarımızı halkın destekleriyle gerçekleştireceğiz. YSK kararının açıklandığı günden beri Türkiye'nin her bir yanından vatandaşlarımız sürece katkı sunmak için arıyor. Halkımızın dayanışma talepleri doğrultusunda Genel Merkezimiz aracılığıyla bir bağış kampanyası başlattık. Halkımızın bu inancı ve kararlılığıyla başardık yine başaracağız. Bir kez daha tek bir oyun dahi takipçisi olacağımıza söz veriyorum” dedi.

BAĞIŞ YAPARKEN DİKKAT!

Bağış yaparken alıcı hanesine “Cumhuriyet Halk Partisi” açıklama kısmına da “Bağış” yazılması gerekiyor. Her bir vatandaş en az 20 lira en fazla da 54 bin 566 lira bağış yapabiliyor. 54 bin 566 liradan fazla bağış yapmak isteyenler de aile yakınları, çalışma arkadaşları gibi kişiler üzerinden bu hesap numalarına para gönderebiliyorlar.

"undefined"

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü