USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

CHP'li Özel: Soylu, sürekli kavgayı provoke etti!

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, olaylı geçen bütçe görüşmelerinin ardından Meclis'te basın toplantısı düzenledi.

CHP'li Özel: Soylu, sürekli kavgayı provoke etti!
08-12-2021 18:13
Google News

 

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, olaylı geçen bütçe görüşmelerinin ardından Meclis'te basın toplantısı düzenledi.

Özel, bütçe görüşmesinde yaşanan gerilime ilişkin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu işaret ederek "Bugün uyanıkça yazılmış bir senaryonun genel kurul ayağını izledik ve izlemeye devam edeceğiz. Tek kişilik dev senaryo. Suçişleri bakanı burada. Oturur oturmaz bana kaş göz yaptı, ona laf buna laf, kavga. Sürekli kavgayı provoke etti" açıklamasında bulundu.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) Ana Bina Toplantı Salonu'nda basın toplantısı gerçekleştirdi.

Özgür Özel, TBMM'de bütçe görüşmelerinde çıkan gerilim, bütçe görüşmeleri ve Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın Katar ziyareti hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Özgür Özel, burnundaki bandajın geçirdiği bir ameliyat nedeniyle olduğunu ifade etti. 

'ÇAREYİ KÖRFEZ ÜLKELERİNDE BULUYOR'

Özgür Özel'in açıklamasının satır başları şöyle oldu:

Ekonomide gemiyi karaya vurdurdukça çareyi Körfez ülkelerine gitmekte onları burada ağırlamakta buluyor. 

FETÖ darbesinin finansörüdür diyen gazete bu. AKP'den bir düzeltme olmadığı gibi BAE bazen doğrudan söylendi, bazen ima edildi.

Özgür Özel'in hatırlattığı Yeni Şafak manşeti

Biz dolarla terbiye olmayız diyenler dolarlaterbiye olmuştur. Biz utanıyor. MİT, BAE'nin darbe gfinansörü olduğunu biliyorsa geleceği vaat edilen bir para için kabul etmek mümkün değil. 

ASELSAN VE HAVELSAN İDDİALARI 

Benzer ilişki Katar'l kurulmuştu. Hiç kimse swap açmazken Katar açtı. Sonra Tank Palet fabrikası bilabedel Katar'a verildi.

ASELSAN ve HAVALSEN'ın bir kısmı BAE'ye satılabilir dendi. Türkiye'de incelemeler yapıldığı söylendi. Ben düzeltme yapıldığını duymadım. Katar ve BAE'de Türkiye'nin fırsatlar ülkesi olduğu söylendi. Darbe finansörleri alabildiğine kritik kurumlarda parayı basıyorlar, önümüzdeki dönemlerde öğreneceğimiz işbirlikleri, hisse devirleri...

Milli Birlik diyenlerin ulusal onurumuzu nasıl zedelediklerini, ekonomi yönetiminin nasıl milli güvenlik sorunu haline geldiğini görmekteyiz. 

ERDOĞAN'IN STOKÇULUK AÇIKLAMALARI 

yi yapılan işleri AK Parti yapıyor. Berbat yapılan işlerde başkalarını suçluyorlar. Stokçuluk varmış memlekette. Stokçuluk haramsa en az harama bulaşan dış güçler dediğin dünyanın en kuvvetli ekonomileri. Tamamına yakını Hristiyan, bizim dinimizdeki haramdan korkuyor. Stokçuluk varsa bir ülkede ekonomi kötü yönetiliyor, fiyat istikrarı yok demektir. Malın fiyatını fahiş yapan kötü ekonomidir. 

Bir ülkede stokçuluk varsa ülkedeki kötü yönetimin tescilidir. Bu tescil bugün uçakta Erdoğan tarafından yapılmıştır. 

TÜİK TARTIŞMASI 

Mersin'de meydan saatler önceden doldu. Siirt'ten bizimle kalabalık yarıştırıyor. Yarış yapacak diye rakam uydurunca genel başkanımız "TÜİK'ten mi aldın" rakamları diyor. Beyefendi "TÜİK saymaz" diyor. Buradaki göndermeyi anlamadın mı? Seçmenini bu kadar mı saf yerine koyar?

'ERDOĞAN'IN KENDİSİNİ İNKARIDIR'

AİHM'in Kavala ve Demirtaş kararları"nı tanımadığını söylemiş. Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisini inkarıdır. Anayasa'ya göre seçildim, cumhurbaşkanı oldum, yetkim burada. Bu Anayasa uluslararası anlaşmaların üstün olduğunu söylüyorsa, AİHM kararlarını Anayasa'ya göre beyan ettiğini söylüyorsa kararlarını tanımaması inkardır. Kendisinin Anayasal meşruiyetini tanımadığını söylemektir. Yetki aldığı Anayasa'yı inkar ediyor.

EKONOMİK KRİZ

Tayyip Erdoğan, bunları söyledi, hukuk tanımamazlık yaptı diye kur artıyor. Yatırımlar bambaşka mecralara artıyor. Onun döneminde zenginleşmiş iş adamları da yurt dışında kaynak transferi yapıyor. Tek sebebi kötü yönetim. 

Ortasındayız korku filminin. Dolar 20 lira da olur 25 lira da olur. Asgari ücrete kaşıkla vereceksiniz. Bu ifadelerle kepçeyle götürecek. Yazıktır, yapmayın. Bu ülkeye acıyın. 

Cumhurbaşkanının helalleşmek gibi bir beklentisi varsa o hesaplaşacaklarımızdan. Damadı, yüce divana göndermediği Ruhsar Pekcan, usçişleri bakanı başta olmak üzere hesaplaşacaklarımızdan kendileri. Japon balığı gibi ortalarda dolaşmasın. 

Vatandaşın sırtına yükü bindirdiniz. Demek ki o hareket AK Parti'ye değil. Vatandaşın sırtına bindirdiniz diyor, elinin sırtına vuruyor. Görüntüyü gördüler. Çıktık izah ettik. AK Parti grubu dinledi, bir iki homurtu, cümle bitince var mı itiraz* Yapılmış bir hareketi yapılmış sayıp mağduriyet oluşturacaksan köyde kahvede gülerler.

ADAYLIK TARTIŞMASI

Riskli bir adaylık biz de istemeyiz. Bu seçimlerde alınacak bir riski ben de de görmüyorum.

BÜTÇE GÖRÜŞMELERİNDE GERİLİM

Bugün uyanıkça yazılmış bir senaryonun genel kurul ayağını izledik ve izlemeye devam edeceğiz. Tek kişilik dev senaryo. Suçişleri bakanı burada. Oturur oturmaz bana kaş göz yaptı, ona laf buna laf, kavga. Sürekli kavgayı provoke etti. Erkan Aydın'a ağza alınmayacak hakaret etti. Havada uçuşan laflardan ortamı geriyor geriyor, kavga çıkartıyor. Kendisi de Meclis Başkanvekili uyardı. Bu konuda hassasiyet gösterdik. Nereye varacak bilmiyorum...

"Kavga çıkartırım, mecbur beni koruyacaklar." AK Parti Süleyman Soylu'yu koruyor görünsün.  Takip ediyoruz, Süleyman Soylu ne kadar çirkinleşebilir, siyasi tarih açısından kayda geçiriyoruz. 

 !#**h34572**#! 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü