USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

CHP: Neden Ahmet Uzer ismini zikredemiyorsunuz?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep İl Başkanı Lütfü Demir İl Başkanlığında basın mensuplarıyla bir araya geldi.

CHP: Neden Ahmet Uzer ismini zikredemiyorsunuz?
28-03-2019 13:32
Google News

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep İl Başkanı Lütfü Demir İl Başkanlığında basın mensuplarıyla bir araya geldi. Toplantıda İl Başkanı Lütfü Demir’in yanı sıra CHP Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya, CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, CHP Şehitkamil İlçe Başkanı Mehmet Coşkun Atalamış ve parti yöneticileri de hazır bulundu.

CHP Gaziantep İl Başkanı Lütfü Demir düzenlediği basın toplantısında Ak Parti Gaziantep Milletvekili Ahmet Uzer’in Gaziray test sürüşünde vatandaşlara yönelik sarf ettiği “Şeyin tirene baktığı gibi bakıyorlar” sözlerini sert ifadelerle eleştirdi. Vahim olay sonrası Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in tutumuyla birlikte Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç’ıdavatandaşlara yönelik sözleri nedeniyle eleştiren CHP İl Başkanı Lütfü Demir konuşmasını şu şekilde sürdürdü.

YETER AYRIŞTIRDIĞINIZ

“Saygıdeğer Basın mensupları, sözlerime Büyük kahramanımız Şahin Bey’i anarak başlamak istiyorum. Antep Savunması’nın meşalesini yakan, şanlı savunmanın sembol isimlerinden Şahin Bey, 28 Mart 1920 tarihinde kendi komutası altındaki birliklerce tutulan Elmalı Köprüsü’nde meydana gelen çarpışmada şehit olmuştu. Bu şehadetin üzerinden 99 yıl geçti. Ancak bizim ona olan şükran duygumuz hiç eksilmedi. Bugün, bu topraklarda yaşamamızı borçlu olduğumuz Şahin Bey’i ve bu vatan için canını vermiş bütün şehitlerimizi bir kez daha şükran, minnet ve rahmetle anıyorum.

31 Mart Yerel seçimlerine sadece 3 gün kaldı. Bizler, kalan süre içerisinde ne kadar fazla vatandaşımıza ulaşır, projelerimizi anlatmaya çalışırız çabasındayken, Ak Partili yöneticiler ise bizlere çamur atma, asılsız iddialar yayma uğraşı içerisindeler. Bunun, kaybetme çaresizliğinin bir tezahürü olduğunu biliyoruz. 

Ancak ne yaparlarsa yapsınlar, Mart’ın sonunda bahar gelecek. 1 Nisan’da ülkemizde ve şehrimizde yeni bir dönem başlayacak. Halkın, artık AKP İktidarına “Güle güle “ demeye hazırlandığını bizler gibi kendileri de görmekteler. Bütün telaşları, saldırganlaşmaları da bunun sonucu. Saldırıyorlar…Vatandaşını “trene bakan bir şeylere” benzeten anlayıştan ne bekleyebiliriz ki?

BU SAYGISIZLIĞI AÇIKLAYAMAZSINIZ

Madem konusu açıldı soralım;

Ne zaman biteceği belli olmayan Gaziray’ı seçim öncesi malzeme yapmak için, alelacele test sürüşü düzenlediniz. Sonra da size şaşkın bakan insanımızı, halkımızı, trene bakan öküze benzettiniz. Orada vatandaşımız trene değil, sizlere bakıyordu. Sizin bitmemiş bir proje ile kendilerini aldatmaya çalışmanızı hayretle izliyordu. Siz bu davranışı hafife aldınız, dalga geçtiniz.

Ancak, bu anlayışınız halktan ummadığınız bir cevap aldı. Daha da telaşa düştünüz.

Sayın Fatma Şahin, bugün bütün telefonlara video mesajı gönderiyor. Bu açıklama bile sorularla dolu. Hadi soralım;

Sayın Şahin, açıklama yapmak için neden bu kadar  beklediniz? Durumun vahametini 5 günde mi fark ettiniz?

Gürültülü ortamda duymadık diyorsunuz. O zaman neden gülüyorsunuz? Anlamadığınız şeylere güler misiniz?

Bir kişinin söylediği laf diyorsunuz. NEDEN AHMET UZER ADINI ZİKREDEMİYORSUNUZ?

O videoda “ADAMLAR BİR ŞEY ANLAMIYOR Kİ” deyip gülen de siz değil misiniz?

“BİR KİŞİ” dediğiniz şahsın Uzer olduğu net bir şekilde açıklandı. Tasvip etmediğinizi söylediğiniz konu ile ilgili ne yapacaksınız? AHMET UZER’İ KINAMAK İÇİN NE BEKLİYORSUNUZ? Yada sadece kınayacakmısınız ?

Yapılmak için 5 gün beklenen açıklamanın daha tatmin edici olması gerekmez miydi? En azından bir özür içermeliydi. Yaptığı hatayı açıklarken, özür dilemekten bile imtina eden bir anlayış var karşımızda.

KAMUOYU BAŞKA CEVAPLAR DA BEKLİYOR

Gaziray’da yaşanan rezaletle ilgili açıklama yapmak için 5 gün bekleyen Sayın Fatma Şahin, bir diğer skandalda ise sus pus.  Ak Parti Afyonkarahisar Başkan Adayının dile getirdiği“ FATMA ŞAHİN, BENİ ARAYIP SİZE BİR İMAM GÖNDERİYORUM” sözlerinin üzerinden günler geçti. Hala bir açıklama yok.

Dünkü basın toplantısında İl Başkanı Eyüp Özkeçeci, kendisine bu soru gelince basın toplantısını apar topar bitirmek zorunda kalıyor.

Sayın Fatma Şahin, bu konuya ne zaman açıklık getireceksiniz?

Afyon adayınız yalan mı söylüyor? Yoksa bakanlığınız döneminde İMAM TAYİNLERİNE SİZ Mİ BAKIYORDUNUZ?

Kamuoyu sizden bu konuda da bir açıklama bekliyor. Bu cevabı alana kadar size sormaya devam edeceğiz.

Sayın basın mensupları bu seçim döneminde başka ne seviyesizlikler görmedik ki…

Tarım Bakanının, “Bu Adilere dersini vereceksiniz” seviyesizliğine şahit olduk.

Oğuzeli Belediye Başkanı Sait Kılıç’ın “G..tünüzü yırtıp başınıza geçirseniz” terbiyesizliğini utançla izledik.

Ancak 31 Mart’ta bu rezaletlere halkımızın dur diyeceğine yürekten inanıyoruz. Mevcut iktidarın son dönemde siyaset arenasına soktuğu bölücü, ayrıştırıcı, ötekileştirici, aşağılayıcı, belden aşağı vuruşların yapıldığı anlayış, inşallah 31 Mart’ta son bulacak.

SUÇLAMALARIN MUHATABI YSK’DIR

Bildiğiniz üzere, skandalların ardı ardına yaşandığı Ak Parti, kaybetme telaşı ile son çare olarak CHP’ye saldırmayı tercih ediyor.

CHP’nin aday listeleri Yüksek Seçim Kurulu tarafından ONAYLANMIŞ VE KESİNLEŞMİŞTİR. Aday listelerinde suça bulaşmış, sıkıntılı bir isim varsa, bunu tespit edip listelerden çıkaracak olan YSK’dır. YSK, CHP’nin listelerini onaylayarak, bu isimlerin seçilme hakkı olduğunu ilan etmiştir.

Burada da çuvallayan Ak Partili yöneticiler, CHP’ye saldırayım derken, kendi kontrolündeki YSK’yı töhmet altında bırakmaktadır.

SON ÇIRPINIŞLAR FAYDA ETMEYECEK

Bunlar artık son çırpınışlardır. Ak Parti’de kaybetme korkusu iyiden iyiye yaşanmakta ve bu korku, hatalar zincirini beraberinde getirmektedir.

31 Mart’ta şehrimizin idaresinde söz sahibi olacak belediye başkanlarını, meclis üyelerini, mahallemizin muhtarlarını seçeceğiz. 1 Nisan’dan itibaren de şehrimizi seçilen isimlerle birlikte yöneteceğiz. Çünkü hepimiz bu şehirde yaşıyoruz.

Bakın Ak Partili yöneticiler, alanlarda olduğu gibi basın mensuplarına da çay vermişler. Bizim ülkemizde insanlar paylaşırlar. Ak Partili çayını ikram eder, biz simidimizi bölüşürüz.

Çünkü bir bu ülkede, bu şehirde bir bütünüz.

Bu birliktelik, bu bütünlük, hiçbir seçim sonucuna kurban edilemeyecek kadar kutsaldır.

Bu topraklarda hep birlikte yaşayacağız.

Mart’ın sonunda gelecek baharı da yine hep birlikte yaşayacağız…”

Editör: Turgut Bozgeyik

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü