USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Kültür & Sanat

Büyükelçi Keçeci’den Çanakkale Zaferi konferansı

Büyükelçi, Dışişleri Bakanlığı Gaziantep Temsilcisi Adnan Keçeci tarafından Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Atatürk Kültür Sahnesinde “Çanakkale Zaferi ve Uluslararası Alandaki Yansımaları” konferansı verildi.

Büyükelçi Keçeci’den Çanakkale Zaferi konferansı
15-03-2018 12:09
Google News

 

Büyükelçi, Dışişleri Bakanlığı Gaziantep Temsilcisi Adnan Keçeci tarafından Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Atatürk Kültür Sahnesinde “Çanakkale Zaferi ve Uluslararası Alandaki Yansımaları” konferansı verildi.

GAÜN Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen konferansın açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Ali Gür, “250 binin üzerinde şehit verdik ama Çanakkale’yi vermedik. Conkbayırını onlara mezar ettik. İşte bu duyguyla yeniden geliyoruz. İçerideki, dışarıdaki hainler bitmiyor ve bu millet yeniden sınanıyor. 15 Temmuz’da sınandı. Fırat Kalkanında, Afrin’de sınanıyoruz ama her sınandıkça da sınayanların emellerini kursaklarında bırakıyoruz” dedi.

BU RUHU SİZLER DEVAM ETTİRİYORSUNUZ

“Tarih okundukça anlaşılır, anlaşıldıkça ders çıkarılır” diyen Prof. Dr. Gür ders çıkarabilmek için tarihimizi çok iyi okumamız gerektiğine dikkat çekerek şöyle devam etti: “1915’te Çanakkale’ye eli silah tutan herkes çağırılıyor. Yüzbinlerin üzerinde insan koşuyor. O dönemin tıp tahsili veren tıp fakültesindeki öğrenciler de ‘vatan olmadıktan sonra biz ne geziyoruz burada diyerek öğrenciler ya gideriz ya şehit oluruz orada veya Mehmetçiklerimizin yaralarını sarar onlara şifa buluruz’ diyerek cepheye gidiyorlar ve hepsi şehit düşüyor. O yıl tıp fakültesi mezun vermiyor. İşte böyle bir ruhtan geliyoruz. Bu ruhu sizler devam ettiriyorsunuz. İnşallah da bu ruh hiçbir zaman sönmeyecek ve tarih boyunca mazlum ve mağdurun istinatgâhı olan aynı zamanda da el uzatıcısı bu onurlu millet sizlerle birlikte gelecekte de var olacak.”

Büyükelçi, Dışişleri Bakanlığı Gaziantep Temsilcisi Adnan Keçeci, Çanakkale ruhu bağlamında Dışişleri Bakanlığında, diplomaside, uluslararası alanda edindiği tecrübeleri, gördüğü olayları katılımcılarla paylaştı. Keçeci konuşmasında şunları söyledi: “Çanakkale Savaşı uluslararası yansımaları bakımından yeni yeni ulusların, akımların doğmasına neden oldu. Afrika ülkelerinin uyanmasına daha sonra Ortadoğu’da yeni gelişmelere neden oldu. En önemlisi de Avustralya ve Yeni Zelanda’nın ulus bilincinin tam olarak oturmasına yol açtı” şeklinde konuştu.

ÇANAKKALE’DEKİ RUH İÇİNİZDE YAŞIYOR

Çanakkale’de doğan ruh sayesinde çok büyük yansımalar olduğunu belirten Keçeci, “Tahmazoğlu Çanakkale’ye öğrenci turları düzenliyor. Gaziantep Çanakkale’deki ruh Gaziantep’e de yansıdı. Gaziantep’in direnişine büyük destek oldu. Çanakkale bir tarafta Gaziantep bir uçta o iletişim, o ruh sürüyor. Bu sayededir ki Gaziantep bölgedeki en önemli illerden birisi. Buradaki askerimize, polisimize terörle mücadelede sürdürülen çalışmalarda en büyük destekçi şehirlerimizden ve halkımızdan birisi” diyerek, öğrencilere Çanakkale’deki ruh içinizde canlı vaziyette yaşıyor” dedi.

TÜRKİYE’NİN GÜVENLİĞİ EN BÜYÜK ENDİŞEMİZ

GAÜN Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Yunus Emre Tansü, Çanakkale ruhunu en canlı şekilde tutmamız gereken bir dönemden geçtiğimizi söyledi. Şu anda Türk Silahlı Kuvvetleri ve polis güçlerinin sınır ötesinde terörist unsurları temizlediğini belirten Yrd. Doç. Dr. Tansü, “Türkiye’nin güvenliği en büyük endişemiz, sorunumuz. İstiyoruz ki, sınırlarımızın ötesinde hiçbir terör örgütü olmasın. Bunların yurt içindeki uzantılarıyla ve bunlarla mücadelemiz devam ediyor. Bu konuda Türk Silahlı Kuvvetlerimize, Emniyet güçlerimize en derin desteklerimizi sunuyoruz. Onların muzaffer olmalarını istiyoruz ancak bu bizim hepimizin ruhumuzda Çanakkale ruhunu yaşamamızla, hissetmemizle mümkün olabilecek. Afrin’de, Fırat Kalkanında, Münbiç’te, Kuzey Irak’ta ya da Türkiye’nin hangi sınırının ötesinde olursa olsun terörist unsurlarının asla barındırılmasına izin vermeyeceğiz. Bu konuda devletimizin, milletimizin ve hükümetimizin kararlılığını, azmini, gücünü, başarısını tam manasıyla destekliyoruz” şeklinde konuştu.

Programın sonunda Büyükelçi, Dışişleri Bakanlığı Gaziantep Temsilcisi Adnan Keçeci’ye günün anısına Gaziantep Üniversitesi tarafından hazırlanan Halep’teki Türk Eserlerinin yok edilmeden önceki durumlarının anlatıldığı “Halep’te Adım Adım Osmanlının İzinde” adlı kitap hediye edildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü