USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

'300 fabrika' sosyal medyada gündem oldu

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Gaziantep'te gündem olan 300 fabrikanın isimlerini paylaştı.

'300 fabrika' sosyal medyada gündem oldu
26-09-2020 21:05
Google News

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep 5. Organize Sanayi Bölgesi’nde 300 fabrikanın toplu açılış törenine katılarak, bir konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaklaşık 1,5 yıllık bir hasretin ardından tekrar Gaziantep'te bulunmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, Gaziantep halkına, destekleri, duaları, şahsına gösterdikleri teveccühleri için teşekkür etti.

“FABRİKALAR, GAZİANTEP'İN İHRACATINA 1 MİLYAR DOLARIN ÜZERİNDE KATKI SAĞLAYACAK”

Açılışı yapılan fabrikaların tekstil, gıda ve ambalaj sektörlerinde yoğunlaştığını aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Toplamda 15 milyar liralık yatırım bedeliyle hizmete giren bu fabrikalarda, 45 bin vatandaşımız doğrudan istihdam imkânına kavuştu. Dolaylı istihdamı da hesaba kattığımızda bu sayı 100 bini aşıyor. Tabii işin bir de dış ticaret ve döviz kazandırma boyutu var. Tam kapasite üretime geçilmesiyle bu fabrikaların, Gaziantep'in ihracatına 1 milyar doların üzerinde katkı sağlaması bekleniyor” açıklamasında bulundu.

BAKAN VARANK O LİSTEYİ PAYLAŞTI

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Gaziantep'te gündem olan 300 fabrikanın isimlerini paylaştı.

Sosyal medya hesabından paylaşan Varank, "Gaziantep'te bugün hem teknoloji hem de sanayi festivali vardı. Cumhurbaşkanımız Sn@RTErdogan'ın liderliğinde tek seferde 300 fabrikanın resmi açılışını yaptık. Bu bir rekor! Salgın döneminde uyguladığımız politikalar, hedeflerine ulaşıyor." ifadelerini kullandı.

""

SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU

Gaziantep Valiliği'nin 300 Fabrika Toplu Açılış Töreni paylaşımına ise sosyal medyada tepki yağdı. Valiliğin paylaşımının altına yorum yazan yüzlerce vatandaş '300 fabrika nerede' diye sordu.

İşte o paylaşım ve yorumlar:

""

45 YILDIR FAALİYETTE

Çiltuğ Isı Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin Yönetim Kurulu Üyesi ve İYİ Parti Gaziantep Milletvekili adayı olan Can Tuğsuz ise, sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.

300 fabrika içinde kendi fabrikalarının da "yeni" açıldığının duyurulmasına tepki gösteren Tuğsuz, fabrikasının 45 yıldır hizmette olduğunu söyledi.

Tuğsuz, "Gaziantep'te açıldığı iddia edilen 300 fabrika listesindeki fabrikamız 45 yıldır(!) faaliyettedir. Yeni açılması söz konusu değil. Düğmeye basıp aç-kapa yaptılarsa onu bilemiyorum :) Kamuoyunun takdirine sunuyorum" diye yazdı.

 

"Görüntünün""

""

""

""

AÇILIŞI CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN YAPTI

Konuşmasının başında; Gaziantep’in gelişmesi, kalkınması için çaba gösteren, bu tesisleri şehre kazandıran iş insanlarına, girişimcilere, yatırımcılara teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, resmî açılışını gerçekleştirmekte olduğu 300 fabrikanın Gaziantep’e, ülkeye ve millete hayırlı olmasını diledi.

Bugüne kadar, 2008 küresel krizinden bölgedeki çatışmalara, terörden darbe girişimine ülkeyi ve bağımsızlığı hedef alan birçok saldırıyı, başarıyla bertaraf ettiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, altyapı ve hizmet alanlarındaki yatırımlarla, Cumhuriyet tarihinin tamamında yapılanlardan daha fazla yatırım gerçekleştirdiklerini hatırlattı. “Tüm bunları birbirimize inandığımız, birbirimize güvendiğimiz, tam bir dayanışma içinde hareket ettiğimiz için yapabildik” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Karşılaştığımız tüm badirelerin üstesinden, Türkiye’nin tökezlemesi için ellerini ovuşturan bir güruhun engelleme çabalarına rağmen geldik” ifadesini kullandı.

Son dönemde de Koronavirüs salgınıyla mücadele edildiğini ve Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi’nin sağladığı avantajları en iyi şekilde değerlendirerek, aldıkları tedbirler sayesinde, salgının Türkiye’yi sıkıntıya düşürmesine, tökezletmesine müsaade etmediklerini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, kamu hizmetlerinin aksamasına izin vermedikleri gibi, toplumun hiçbir kesimini de yalnız bırakmadıklarını belirtti.

“TÜRK ŞİRKETLERİ, KALİTELİ ÜRÜNLERİ VE REKABETÇİ FİYATLARIYLA GİDEREK DAHA ÇOK TAKDİR TOPLUYOR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ekonomik İstikrar Kalkanı paketiyle vatandaşlarımızı, esnafımızı ve firmalarımızı salgının etkilerine karşı korumaya aldık. Salgın sebebiyle gelişmiş ülkelerin dahi içine kapandığı günlerde, biz sanayicimizle, ticaret erbabımızla birlikte yeni pazarlara açılmanın, müşteri yelpazemizi genişletmenin mücadelesini verdik. Sanayicimizle bir araya geldikçe, üreticilerimizi dinledikçe şu gerçeği net olarak görüyoruz. Her ne kadar bu salgın beraberinde çeşitli zorluklar getirse de iş dünyamızın önünde yeni fırsat pencereleri de açıyor. Türk şirketleri, kaliteli ürünleri, rekabetçi fiyatları, coğrafi avantajları ve elbette güvenirlikleriyle giderek daha çok takdir topluyor.”

Uluslararası şirketlerin alternatif üretim üssü arayışlarında, Türkiye’nin adının daha fazla zikredildiğine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sanayisi, üretim kapasitesi, nitelikli işgücü, üç kıtayı birleştiren stratejik konumu, sağlık ve ulaşım altyapısı ile ülkemizin yıldızı daha çok parlıyor” değerlendirmesinde bulundu.

Salgın etkisini yitirip taşlar yerine oturdukça, Türk ekonomisinin yeni rekorlara koşmaya devam edeceğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye, sadece sağlık turizminde değil, ihracattan üretime, tarımdan sanayiye birçok alanda salgın sürecinden güçlenerek çıkacaktır” dedi.

İŞTE 300 FABRİKANIN LİSTESİ

""

 

 !#**h24986**#! 

 !#**h24980**#! 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü