USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Akşener: Devlete daha fazla zarar vermeyin

Partisinin grup toplantısında konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, gündemdeki konulara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Akşener: Devlete daha fazla zarar vermeyin
09-07-2019 18:10
Google News

Partisinin grup toplantısında konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, gündemdeki konulara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Osman Öcalan'ın TRT'ye çıkmasıyla ilgili partisinin verdiği soru önergesine MHP'nin de ret oyu vermesini eleştiren Meral Akşener, "Geçtiğimiz hafta Meclis grubumuz bazı önergeler verdi. 74 yiğidimizin katili bir teröristin araştırılmasını istedik. AKP, MHP ve HDP’nin oylarıyla reddedildi. Sonra Washington Post bir teröristin yazısını yayınladı hemen AKP’den tepki geldi. TRT ile Washington Post’u aynı rezalete alet edenlere yazıklar olsun. Teröristbaşı ile mektup arkadaşı olanların HDP ile birlikte bize saldırmaları çok doğal. Mektup arkadaşlığı ile başlayan sürece bakar mısınız? MHP’li yöneticilere sesleniyorum, terörle aranıza mesafe koyun." şeklinde konuştu.

Şehit anası Pakize Akbaba'ya dava açılmasına da tepki gösteren Akşener, "Vatana şehit vermiş bir annenin, Pakize annenin başına gelenlere bakın!. Pakize ana Türkiyedir! Türk kadınını itip kakamazsınız" ifadelerini kullandı.

Akşener'in açıklamalarından satır başları şu şekilde: 

"MHP’Lİ YÖNETİCİLERE SESLENİYORUM, TERÖRLE ARANIZA MESAFE KOYUN"

"İYİ Parti Grup toplantıları milletin nabzının attığı yerdir. Burada milletin acısı dillendirilir, çözüm üretilir, yol gösterilir. Ama burada yalan söylenmez, iftira atılmaz, küfür edilmez. Küçük hesap yapmıyorsak bunları bilmediğimizden değil, Allah'tan korkuyoruz, milletten utanıyoruz. Milletimiz de bu yüzden yanımızda olacak. İyilerin yolu işte budur. Geçtiğimiz hafta yakın tarihimizdeki iki, büyük acının yıl dönümünü andık. Madımak ve Başbağlar. Milletimize kasteden bu alçakça katliamları kınıyorum. Sayın Erdoğan geçtiğimiz hafta Japonya ve Çin’e geçti. Sayın Erdoğan’dan Doğu Türkistan’daki zulme sessiz kalmamasını söyledim. Sayın Erdoğan’ın Doğu Türkistan’da Türklerin mutlu olduğunu söylediğini yazdı Çin medyası. Sayın Erdoğan buna açıklama getirmeli. Türkiye’nin Cumhurbaşkanı zulme sessiz kalmamalı. Bir yerde bir gök bayrak düşse başka yerde bir al bayrak yükselir. Bu öksüz Türklüğümüz senin gibi Çin'in ipeğine kananı çok gördük. Biz Azapayları unutmayacağız, unutturmayacağız. Geçtiğimiz hafta Meclis grubumuz bazı önergeler verdi. 74 yiğidimizin katili bir teröristin araştırılmasını istedik. AKP, MHP ve HDP’nin oylarıyla reddedildi. Sonra Washington Post bir teröristin yazısını yayınladı hemen AKP’den tepki geldi. TRT ile Washington Post’u aynı rezalete alet edenlere yazıklar olsun. Teröristbaşı ile mektup arkadaşı olanların HDP ile birlikte bize saldırmaları çok doğal. Mektup arkadaşlığı ile başlayan sürece bakar mısınız? MHP’li yöneticilere sesleniyorum, terörle aranıza mesafe koyun."

"ASIL GÖREVDEN ALMASI GEREKEN DAMADINI GÖREVDEN ALMIYOR"

"İki ortağın yarattığı sisteme bakın: Damat var ekonomi yok, Bahçeli var huzur yok, Erdoğan var istikrar yok. Bu modelden ülkeye hayır gelir mi? Ekonomiyi zam yağmuruyla düzeltmeye çalışıyorlar. 200 liralık banknotlarla basıldığında 133 dolar alınıyordu, şimdi 33 dolar alınıyor. Milletin canını çıkardınız. Sayın Erdoğan ve damadı son dönemde yapısal reform lafını dilinden düşürmüyor. En önemli yapısal reformlar, siyasetçilerin kanunlarıyla yap boz tahtası gibi oynamaya engel olmaktır. Cumartesi gecesi KHK ile Merkez Bankası Başkanını görevden aldılar. Sayın Erdoğan maalesef asıl görevden alması gereken damadını görevden almıyor. Zaten bu senenin başında Merkez Bankası’nın karını hazineye aktarmışlardı o parayı da seçim öncesi yemişler. Yapısal reform yapacağım deyip yapısal erozyon yaparak devlete daha fazla zarar vermeyin."

ANLADIK VİCDANINIZ YOK, UTANMANIZ DA MI YOK?"

"Yerde grafit var sayın Erdoğan görmediğiniz sürece her yere kukla bürokrat getirip bu sistemi daha fazla sürdüremezsiniz. Aralık ve Haziran aylarında enflasyonu düşürmüş. Memur ve emekli maaşı zammı döneminde enflasyon pat diye düştü. Oysa pazar gerçek enflasyonu biliyor. Kağıt üzerinde düşürdükleri enflasyon pazarda düşmüyor. Bin 300 lira maaş alan emekliye 70 lira zam yapıyorlar. Anladık vicdanınız yok, utanmanız da mı yok?"

"PAKİZE ANA TÜRKİYEDİR!"

"Anlaşılıyor ki bu arkadaşlar ağızlarında gümüş kaşıkla doğmuşlar. Ne zaman dolacaksınız? Milletin halini ne zaman göreceksiniz? Bir ülke ancak değerlerine sahip çıkar, sahip olduklarına değer verirse yükselir. Bütün değerlerimizi hızla tükettiler. Kadınlarımızın durumları da böyle. Vatana şehit vermiş bir annenin, Pakize annenin başına gelenlere bakın!. Pakize ana Türkiyedir! Türk kadınını itip kakamazsınız. Türkiye Cumhuriyeti daha kuruluş günlerinde bile kadın hakları konusunda çok ilerideydi. Mevzuata bakarsan her şey tamam ama bunlar hayata geçiyor mu? Kadın 'yetti be' dediğinde cinayete kurban gidiyor. Kadın yalnızsa ayaklarının üzerinde durmaya çalışıyor ama tacize uğruyor. Fazladan süt izni almak hakkın ama vermiyorum işine gelirse diyorlar. Sen çalışmazsan Suriyeli kızlar çalışır diyorlar. Orta kademede çok başarılı olan kadınlarımız yönetim kurullarında genel müdür olarak tercih edilmiyor."

Kaynak: Yeniçağ

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü