USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Türkiye'nin en büyük sorunu ekonomik buhran

Doğru Parti Şahinbey İlçe Başkanı Abdullah Yeniekinci gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin en büyük sorunu ekonomik buhran
09-09-2020 21:11
Google News

Doğru Parti Şahinbey İlçe Başkanı Abdullah Yeniekinci gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Yeni kurulan Doğru Parti'nin Şahinbey İlçe Başkanı olan Abdullah Yeniekinci, Türkiye'nin en büyük sorununun ekonomik buhran olduğunu söyledi. Gündemdeki konuları değerlendiren Yeniekinci, şöyle konuştu:

EN BÜYÜK SORUN EKONOMİK KRİZ

"Türkiye'nin en büyük sorunu elbette ekonomik buhrandır. Bugün işsizlik, yoksulluk, yokluk, çaresizlik ülkede had safhaya ulaşmış bulunmaktadır.

Döviz kuru, cumhuriyet tarihinin rekor seviyesine ulaşmış,
iç - dış borç Cumhuriyet tarihinin en büyük çıkmazı durumuna getirilmiş,
tarım yok edilmiştir, çiftçilerimiz perişan haldedir. Keza hayvancılık aynı durumdadır. Ülkenin neresinden tutarsanız tutun elinizde kalmaktadır sorun yumağı olarak. 

Eğitimin içler acısı durumu, sağlıkta yürütülen evlere şenlik politika,
bakıyorsunuz yasaklar getiriliyor, diğer taraftan sayın Erdoğan Giresun'da halka hitap ediyor,

Milli bayramlarda her ne hikmetse olan pandemi süreci, Ayasofya açılışında görmezden geliniyor, Milli bayramlarda olan Pandemi süreci 15 Temmuz'da görmezden geliniyor, Kısaca halka günah olan bu pandemi iktidara mübah oluyor."

Yeniekinci, bu gün gelinen noktada gençlerin yüzde 77'sinin, hiç bir partinin bir çözüm üreteceğine inanmadığını vurguladı. Gençlerin hem iktidara hem de muhalefete güvenmediğini ifade eden Yeniekinci, şöyle devam etti:

GENÇLER İKTİDARA DA MUHALEFETE DE GÜVENMİYOR

"Yani gençler, sadece iktidara değil, mecliste grubu bulunan muhalefet partilerinin de tamamına güvenmiyor!

Bunca yolsuzluğa, bunca pisliğe, bunca ihanete bulaşmış, her alanda ülkeyi yönetemez duruma gelmiş bir iktidar karşısında, mecliste grubu bulunan muhalefet partilerinden herhangi biri güven vermiyorsa, tek başına iktidar alternatifi olamıyorsa, bu iktidarın oy oranı halen yüzde 40'larda seyrediyorsa, mecliste grubu bulunan tüm muhalefet partilerinin, şapkalarını önlerine koyup, biz nerede yanlış yapıyoruz diye düşünmeleri gerekirken iktidarın gündemine takılıp gitmeleri de manidar."

Yeniekinci, bu haliyle iktidar partisinin oy oranının, yüzde 30'ları 40'ları, değil şimdi yüzde 5'lerde bile olmaması gerektiğini söyledi. Yeniekinci, "Ama mecliste grubu bulunan muhalefet partileri iktidar partisinin oy oranı yüzde 35'lere düşüyor diye, neredeyse zil takıp oynayacak haldeler.

Tam bir zavallılık tablosu..!

Biz Doğru Parti olarak, mecliste grubu bulunan muhalefet partilerinin yaptığı gibi yanlış içerisinde olmayacağız, artık iktidarın gündemine takılıp, iktidara cevap yetiştirmeyi bırakıp, gerçekleri halka anlatmanın zamanı geldi ve geçiyor!

Çok yakında etkin muhalefet nasıl yapılır başta değerli Gaziantepli hemşehrilerimiz olmak üzere tüm Türkiye görecek."

Yeniekinci sözlerine şöyle devam etti,

"Suriye'de, Irak'ta, Libya'da yapılan yanlışları, Mısır ile, İsrail ile, Lübnan ile, Fas, Tunus, Cezayir ile niçin ilişkilerin koptuğunu, bunun Ege ve Akdeniz'de bize neye malolduğunu, eğitimin durumunu, sanayinin, tarımın durumunu, Erdoğan ve çevresinin mal varlıklarını,tarikatlerin, diyanetin rezilliklerini halka anlatıp, çözümlerini tek tek halka sunacağız girilmedik ev, sıkılmadık el bırakmayacağız..!

Bana dinsiz derler, bana vatan haini derler, bana ülkücü derler, bana kominist derler,

Bana şu derler, bana bu derler korkusuyla bir yere varılamaz!

Bu ülkede her renk güzeldir ve biz ülkenin birliği ve bütünlüğü doğrultusunda anayasanın ilk 6 maddesine saygı duyan bütün değerleri kucaklayacağız..!

Korkuyla siyaset yapılmaz, ülkeye asıl ihaneti, bu korku ile siyaset yapanlar yapmaktadırlar...!

Doğru Parti kısa süre içerisinde tüm yurtta teşkilatlanmalarını bitirecek ve 29 Ekim'de hazır bir şekilde Atamızın huzurunda olacaktır."

Gaziantep'teki çalışmalara da değinen Yeniekinci, "Eylül sonuna doğru yönetimimiz oluşmuş olacaktır. Şuan ince eleyip sık dokuyarak ilerliyoruz. Teşkilatlarımızı, liyakat esasına göre, genç, dinamik, çalışkan vatanını ve memleketini seven arkadaşlardan oluşturmaya gayret ediyoruz. Partimize halktan büyük ilgi ve teveccüh var inşallah Türk Milletinin iradesiyle kurulan Doğru Parti ilk seçimde iktidar olmak için var gücüyle çalışacağından kimsenin şüphesi olmasın" diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü