?>

Zor: Anadolu Basını, her zaman KKTC’nin yanında yer alacak

Anadolu Basın Birliği Genel Merkez Yönetimi, basın sektörü ve Anadolu basını ile ilgili temaslarda bulunmak için Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) gitti.

Yerel - 1 yıl önce

Anadolu Basın Birliği Genel Merkez Yönetimi, basın sektörü ve Anadolu basını ile ilgili temaslarda bulunmak için Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) gitti.

Kıbrıs programının ilk gününde Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Anadolu Basın Birliği Derneği Başkanı Mehmet Bora Zor ve Yönetim Kurulu’nu kabul etti.

Anadolu Basın Birliği Genel Başkanı M. Bora Zor ve yönetim kurulu üyeleri, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ziyareti kapsamında Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ı makamında ziyaret etti. Görüşmede basının önemi ve Türkiye-KKTC ilişkileri ele alındı.“Kıbrıs ile ilgili yapılan haberler çok önemli”

Kabulde konuşan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, teknolojik gelişmeler sayesinde, KKTC’den de takip edilebilen Türkiye'nin her bölgesindeki yerel basının kendi sosyal medyasının, televizyonunun, gazetesinin ve web sitesinin olduğunu ve Kıbrıs ile ilgili yapılan haberlerin çok önemli olduğunu kaydetti.

Türkiye'yle ilişkiler, KKTC’yi tanıtma yolunda çalışmalar, turizm, yükseköğrenim, sanayi yatırımları, inşaat sektörü ve emlakçılık sayesinde Türkiye’nin KKTC’ye ilgisinin git gide arttığını, artamaya da devam edeceğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye’den gelen-giden yolcu sayısındaki artışın bunu gösterdiğini ifade etti.

“Türkiye medyasının desteğine ihtiyacımız var”

Cumhurbaşkanı Tatar, yeni havalimanının, yeni inşaat yatırımlarının, yeni otellerin ve yeni endüstriyel ve ticari müesseselerin Türkiye Cumhuriyeti'nin her bölgesi ile KKTC’nin bağlarının güçlenmesine vesile olduğunu belirtti. Siyasi anlamda, hükümet ve Cumhurbaşkanı olarak Türkiye ile her zaman iyi ilişkiler içerisinde olduklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye’deki yerel gazetede, televizyon ve medya kuruluşlarının artık Kıbrıs’la ilgili daha fazla haber ve bilgi paylaşacaklarını düşündüğünü ifade etti.

Cumhurbaşkanı Tatar, “Aramızdaki bu bağların daha da güçlenmesi temennisiyle, sizlere çalışmalarında başarılar diliyorum.” dedi. 

Anadolu Basını, KKTC’nin her zaman yanında

Anadolu Basın Birliği Derneği Başkanı Mehmet Bora Zor da, dernek ve çalışmaları hakkında bilgi vererek Anadolu basınının sorunlarının çözümü açısından çalışmalar yaptıklarını söyledi. Zor, ziyaretlerinin sebebinin Kıbrıs’taki gazetecilerin sıkıntılarını dinlemek olduğunu belirtti.Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin tanıtımı ve haklarının savunulması konusunda Anadolu Basınının her zaman göreve hazır olduğunu belirten Zor, “Anadolu Basın Birliği olarak, KKTC’nin sesini daha gür duyurmak için elimizden gelen çalışmayı yapmaya hazırız." dedi.Ziyaretin sonunda, Anadolu Basın Birliği heyeti ve Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, karşılıklı iş birliği ve dayanışma mesajları verdi.

Konuşmaların ardından, Anadolu Basın Birliği Yönetimi Cumhurbaşkanı Tatar’a hediye takdim etti.
Haftanın Öne Çıkanları

Kayseri'de yurttaşlar kar yağışına aldırış etmeden İmamoğlu için yürüdü

2025-03-22 00:09 - Gündem

ROK: Ekrem İmamoğlu en az 6-7 sene hapiste kalacak!

2025-03-21 11:04 - Gündem

Çağlayan Adliyesi nerede? İstanbul Adalet Sarayı'na nasıl gidilir?

2025-03-22 00:39 - Gündem

Tamar Tanrıyar kimdir? Tamar Tanrıyar kaç yaşında, nereli? Tamar Tanrıyar'ın eşi kim?

2025-03-22 00:00 - Magazin

İğrençlikte 'birinci'... AKP'li Mücahit Birinci'den çirkin gönderme!

2025-03-24 22:09 - Gündem

Sanatçılar İmamoğlu'na destek için Saraçhane'de

2025-03-22 19:01 - Gündem

Kahve Dünyası kimin? Kahve Dünyası Türk markası mı? Kahve Dünyası boykot ediliyor mu?

2025-03-25 00:00 - Gündem

AKP’li Birinci’den skandal paylaşımlar: ‘Bir emrinize bakarız’

2025-03-21 04:05 - Gündem

Dilek İmamoğlu: Ekrem İmamoğlu millete emanettir...

2025-03-19 23:25 - Gündem

Ümit Özdağ'dan İmamoğlu açıklaması: 'Selamlaştık...'

2025-03-23 23:09 - Siyaset

İlgili Haberler

Kadooğlu Holding küresel pazarda güvenin ve kalitenin adı

00:00 - Yerel

İhracatın devler liginde Altunkaya rüzgârı...

00:00 - Yerel

Fatma Şahin, Venezuela yardım kampanyasına maaşını bağışladı

00:00 - Yerel

Gaziantep Adliyesi’nde görev yeri değişen hakim ve savcılar uğurlandı

00:00 - Yerel

Erdoğan’a verilen tarihi tablo Gaziantep’te dokundu!

08:02 - Yerel

Günün Manşetleri

Kılıçdaroğlu, Kadir İnanır'ın cenaze töreninde yuhalandı!

18:10 - Gündem

Yeşilçam'ın 'Kadir Abi'si son yolculuğuna uğurlandı...

16:21 - Gündem

Kadir İnanır’ın cenaze töreninde 'Kenan Evren' gerginliği

16:17 - Gündem

Kılıçdaroğlu Meclis'e başvurdu, Özel'in yerine Öztrak'ı atadı

08:54 - Siyaset

Tamar Tanrıyar hakkında gözaltı kararı

08:48 - Asayiş