?>

Ziraat Bankası'ndan Demirören kredisine yanıt...

Ziraat Bankası, Demirören Holding’in aldığı kredilere ve tahsilat tutarlarına ilişkin soruları ‘müşteri/banka sırrı’ olduğu gerekçesiyle yanıtsız bıraktı.

Gündem - 3 yıl önce

Ziraat Bankası, Demirören Holding’in aldığı kredilere ve tahsilat tutarlarına ilişkin soruları ‘müşteri/banka sırrı’ olduğu gerekçesiyle yanıtsız bıraktı.

Ziraat Bankası, TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Alt Komisyonu toplantısında yazılı olarak sorulan soruları yanıtladı. Banka, Demirören Holding’in aldığı kredilere ilişkin soruyu “müşteri/banka sırrı” olduğu gerekçesiyle yine yanıtlamadı.

Ziraat Bankası ve iştiraklerinin 2019-2020 yıllarına ilişkin KİT Alt Komisyonu toplantısı 2 Mart 2022’de düzenlenmişti. CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, bankadan yazılı olarak Demirören Medya firmasına ait kredilerin vadesinde ödenip ödenmediği ve yapılan tahsilat tutarlarına ilişkin bilgilerin kendisine iletilmesini istedi.

Gazete Duvar'dan Hazal Ocak'ın haberine  göre; banka, Zeybek’e verdiği yanıtta “Talep edilen bilgilerin 5411 sayılı Bankacılık Kanunu’nun ‘sırların saklanması’ başlıklı 73. maddesi kapsamında müşteri/banka sırrı olduğu mütalaa edildiğinden paylaşılması mümkün bulunmamaktadır” ifadelerine yer verildi.

SORULAR YANITSIZ KALDI

Ziraat Bankası’nın 2017 ve 2018 yıllarına ait kesin hesaplarının görüşüldüğü TBMM KİT Komisyonu’nda geçen yıl sorulan sorulara da yazılı cevaplar gönderilmişti.

CHP Milletvekili Atila Sertel’in, “Demirören Grubu kredisi ödeniyor mu, taksite mi bağlandı, ödeme şekli nedir?” sorusu ile “Kemer Country arazisinin bankaya ipotek edildiği doğru mu? Bu arazilerin imara açılması için İBB’ye başvurulduğu ve ret cevabı alındığı doğru mu?” sorularının yanıtları “Banka/müşteri sırrı” gerekçesiyle yanıtlanmamıştı.

Haftanın Öne Çıkanları

Mansimov'dan, Hülya Avşar'lı paylaşım...

2022-07-18 17:49 - Gündem

Gaziantep'te avukat kafasına sıktı!

2022-07-18 13:00 - Asayiş

İstanbul'da Arap özel okulu açıldı...

2022-07-16 15:28 - Gündem

Kılıçdaroğlu'ndan ailelere çağrı: Orada olacağız!

2022-07-21 14:00 - Siyaset

Erdoğan'dan 17 özelleştirme kararı daha...

2022-07-21 13:11 - Gündem

Afgan mülteci kadının fotoğraflarını gizlice çekti!

2022-07-17 09:14 - Gündem

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 48. yıldönümü

2022-07-20 09:53 - Gündem

Erdoğan'ın taktığı gözlüğün fiyatı dudak uçuklattı

2022-07-16 19:21 - Gündem

Uzman Çavuş Selahattin Taşkın şehit oldu!

2022-07-17 15:55 - Gündem

Sezgin Baran Korkmaz, ABD'de hakim karşısına çıktı

2022-07-19 08:35 - Dünya

İlgili Haberler

Murat Çalık'ın annesi, ablası ve eşine ziyaret izni!

17:29 - Gündem

Adalet Bakanlığı 200 PKK'lı hükümlünün tahliye edildiği iddiasını yalanladı

16:53 - Gündem

İmamoğlu’nun şirketine kayyum olarak atanan Enis Güçlü Şirin'in 20 yerden maaş aldığı ortaya çıktı!

17:33 - Gündem

Oğlu mülakatta elenen eski AKP'li yönetici partisine sitem etti!

17:44 - Gündem

Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama: 'Ege ve Akdeniz gibi denizlerde tek taraflı tasarruflardan kaçınılmalı'

15:53 - Gündem

Günün Manşetleri

İYİ Partili Olgun'dan yasal düzenleme konusunda iddia; 'PKK’lı teröristler, yasal boşluk nedeniyle bir bir serbest bırakılıyor'

16:25 - Siyaset

Zeydan Karalar'dan Altan Öymen'e veda mesajı: Üzgünüm ve özür diliyorum

15:10 - Siyaset

Adli Tıp Kurumu'ndan 'Murat Çalık' açıklaması: Kanser tekrarlamadı, bulgu yok, tanı yetersiz

13:16 - Gündem

Kılıçdaroğlu'nun kardeşi yaşadığı tartışmada kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti!

11:42 - Gündem

Turhan Çömez: Murat Çalık'ın Adli Tıp raporuyla oynadılar!

08:02 - Gündem