?>

Zincirli Bedesten esnafına destek...

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, depremde aldığı hasar nedeniyle kapatılan Zincirli Bedesten’deki esnafın mağdur olmaması için harekete geçti.

Yerel - 2 yıl önce

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, depremde aldığı hasar nedeniyle kapatılan Zincirli Bedesten’deki esnafın mağdur olmaması için harekete geçti. Buna göre, tarihi yapıda bulunan 72 esnaf, geçici süreliğine 25 Aralık Kahramanlık ve Panoraması Müzesi yanındaki otoparkta ticari hayatını sürdürecek.

Asıl adı Hüseyin Paşa Bedesteni olan Zincirli Bedesten, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler sonrası büyük zarar gördü. Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nce birinci derece anıtsal eser niteliği taşıyan yapının güçlendirilme çalışması nedeniyle dükkanları boşaltan esnaflara, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin destek eli uzattı.

Bu kapsamda Başkan Fatma Şahin ve Gaziantep Valisi Davut Gül, Zincirli Bedesten esnafıyla bir araya gelerek önerileri dinledi. Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nden yetkililerin de katıldığı toplantıda minimum 1 yıl Zincirli Bedesten esnafının dükkanlarından uzak kalacağını öğrenen Başkan Fatma Şahin, esnafın ticari hayatını sürdürebilmesi için 25 Aralık Kahramanlık ve Panoraması Müzesi’nin yanındaki otoparkını kullanıma açacaklarını müjdeledi.

Müze yanındaki otoparka kurulacak yeni ticari alanın Zincirli Bedesten Meydanı olarak adlandırılacağını ifade eden Başkan Fatma Şahin, bedesten esnafıyla yaptığı görüşmede, kurulacak stantların tedarikini de yine Büyükşehir Belediyesi’nin yapacağını belirtti.

Öte yandan esnafa yönelik “Sizin hakkınız, bizim hakkımız” diyen Şahin, Zincirli Bedesten’deki hak sahiplerinin mağdur olmadan restorasyon sürecinin hemen arkasından iş yerlerine döneceğinin güvencesini de verdi.

Haftanın Öne Çıkanları

'Che'nin Halası' TKP'den milletvekili adayı oldu

2023-04-03 09:55 - Magazin

Fatih Altaylı'nın yazısına HÜDA PAR'ın talebiyle engel!

2023-03-31 16:58 - Gündem

Mustafa Edip İzol, temayül yoklamasında gönüllere taht kurdu

2023-03-28 20:36 - Siyaset

Öykü Serter'den Muharrem İnce'ye çok sert tepki

2023-03-28 09:31 - Magazin

Muharrem İnce'ye kötü haber!

2023-03-31 11:53 - Siyaset

Gaziantep'te vahşet! Okul bahçesinde boğazı kesilmiş bulundu!

2023-04-03 01:01 - Asayiş

Memleket Partisi'nde istifa depremi

2023-03-30 20:45 - Siyaset

Müjdat Gezen'den Muharrem İnce'ye açık mektup

2023-03-29 11:19 - Magazin

Kenan Doğulu'dan AKP'nin "Yaparım Bilirsin" paylaşımına tepki

2023-03-28 14:40 - Magazin

İrfan Değirmenci, TİP'den milletvekili adayı oldu

2023-03-30 22:17 - Siyaset

İlgili Haberler

Yılmaz'dan Bayraklı Gençlik Yürüyüşü'ne davet

00:00 - Yerel

Üzümcü: Gelecek sizindir, biz sadece anahtarız!

00:00 - Yerel

Mehmet Pamuk'tan 19 Mayıs kutlama mesajı

00:05 - Yerel

Hayrullah Kubba'dan 19 Mayıs mesajı

00:56 - Yerel

Şehitkamil, gençleri Samsun'a götürecek

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

DEM Parti Gençlik Meclisi YK üyesi ve PM üyesi Livan Orman gözaltına alındı

02:09 - Siyaset

Erdoğan Macaristan'a gidiyor: Cumhurbaşkanlığına Cevdet Yılmaz vekalet edecek

01:39 - Gündem

Özgür Özel ‘2 milyon’ demişti… Emniyet ve AKP’ye göre ‘70 bin’ yurttaş katılmış

01:09 - Siyaset

İkinci skandalı ortaya çıktı: İlkokul öğrencilerine Atatürksüz İstiklal Mücadelesi’ni anlatmış!

00:38 - Siyaset

DEM Parti ziyaretlere devam ediyor: Saadet Partisi'nden görüşme sonrası açıklama

23:39 - Siyaset