?>

Zabıtadan kurban satış alanlarında denetim

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıta Ekipleri, şehir genelinde belirlenen kurban satış alanlarında kurbanlık tartı ve ölçü aletlerinde hilelerin yapılmaması için denetim çalışmalarını sürdürüyor.

Yerel - 3 yıl önce

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıta Ekipleri, şehir genelinde belirlenen kurban satış alanlarında kurbanlık tartı ve ölçü aletlerinde hilelerin yapılmaması için denetim çalışmalarını sürdürüyor.

Kurban Bayramı’nın son günlerinde Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler, her yıl olduğu gibi bu yılda mevcut denetim ve kontrollerini arttırdı. Şehrin belirlenen kurban satış yerlerinde ve özellikle Çaybaşı Besi Organize Sanayi Bölgesinde halkın kurbanlıklarını güvenle alabilmeleri için denetimler ve bilgilendirmeler yapılmaya devam edecek. Kurban satış yerleri dışında kurallara aykırı olarak kaçak yapılan satışlara engel olan zabıta ekipleri; haksız rekabetin, kupesiz, menşei belli olmayan kurban satışının da önüne geçecek.

YALIM: NÖBETÇİ EKİPLERİMİZ SİVİL VE RESMİ OLARAK GÖREV YAPACAK

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Zabıta Daire Başkanı Ömer Yalım bayram öncesi ve süresince halkın huzur ve sükûnet içerisinde bir bayram geçirmeleri için tüm hazırlıkları tamamladıklarını belirterek şu açıklamalarda bulundu:

“Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı olarak; bütün çalışmalarımızın yanı sıra Kurban Bayramı öncesi ve Kurban Bayramı süresince halkımızın aldatılmaksızın huzur ve sükûnet içerisinde bir bayram geçirebilmesi önceliğimiz olup gerek satış yerleri ile ilgili gerekse kesim yerleri ile ilgili hijyen ve düzen konusunda hassasiyetleri göz önünde bulundurarak çalışmalara devam etmektedir. Bayram süresince de kesim yerleri ile ilgili belirtilen alanlar dışında kesim yapılmaması için önleyici ve koruyucu tedbirlerimiz alınmış olup nöbetçi ekiplerimiz sivil ve resmi olarak görev yapacaklardır.”

“VATANDAŞLAR “ALO 153 İHBAR HATTI”NI ARAYARAK ZABITA EKİPLERİNE ULAŞABİLECEK”

Vatandaşların şüphe duydukları durumlarda zabıta ekiplerine ulaşabileceğini belirten Başkan Yalım, “Özellikle vatandaşın aldatılmaması ve mağduriyet yaşamaması için kurban satış noktalarında tartı aletlerinin uzman ekiplerimizce denetimleri yapılmakta. Herhangi bir vatandaş mağduriyetine mahal vermemek için sivil resmi ekipler kontrole devam etmektedir. Mağduriyet yaşayan vatandaşlarımızın belediyemiz GİKOM (Gaziantep İletişim ve koordinasyon Merkezi) ve 153 ihbar hattı üzerinden talep ve şikayetlerini iletmeleri önem arz etmektedir. Bu vesileyle halkımızın Kurban Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.” diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Kazım Koyuncu, mezarı başında şarkılarla anıldı

2023-06-25 19:31 - Magazin

Kerem Kınık’ın dört makam aracı olduğu ortaya çıktı!

2023-06-25 09:26 - Gündem

Feyza Altun: 8 aydır Reha Muhtar’ın tacizlerine maruz kalıyorum

2023-06-22 08:13 - Gündem

CHP'li Melih Meriç'ten kamu mühendisleri için kanun teklifi

2023-06-23 08:35 - Siyaset

Gaziantep'te işçi servisi kaza yaptı: 3 ölü

2023-06-19 22:18 - Asayiş

Fatih Altaylı: Madem başa dönecektik, biz bu b.ku niye yedik?

2023-06-23 11:25 - Gündem

THY pilotu için flaş iddia...

2023-06-20 19:19 - Gündem

Gaziantep'te ulaşım, bayram boyunca ücretsiz!

2023-06-24 11:12 - Yerel

Yavuz Bingöl, konserine 8 kişi gelince ertelendi!

2023-06-26 09:16 - Magazin

Sabancı Vakfı, “Hatay’a 3 Ayda 3 Okul” sözünü tuttu

2023-06-22 10:33 - Eğitim

İlgili Haberler

Yılmaz'dan üç mahalleye ziyaret

00:00 - Yerel

Şahinbey'de çevreyi kirletenlere kamera tespitli ceza

00:00 - Yerel

Büyükşehir'den yeni proje: “Gaziantep Gastrobotanik Bahçesi”

00:00 - Yerel

Celal Kadooğlu TİM Yönetim Kurulunda!

00:46 - Yerel

Gazi Konut Bahçelievler projesi başvuruları başladı

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Mahiroğlu butlan yönetiminden gelen tehdit mesajlarını ifşa etti

13:57 - Gündem

Hüseyin Baş: Günü kurtaran tavizler, geleceği tehlikeye atar!

00:09 - Siyaset

İBB davasında İnan Güney dahil 6 kişi hakkında tahliye kararı

18:22 - Gündem

Hüseyin Baş: Planlı bir fakirleştirme operasyonuyla karşı karşıyayız!

00:51 - Siyaset

CHP’li Melih Meriç: Devletin görevi vatandaşı çıkmaza sürüklemek değil, adaleti sağlamaktır

00:48 - Siyaset