?>

Yürüteçle geldiği ANKA’dan yürüyerek çıktı...

76 yaşındaki hasta, Gaziantep Özel ANKA Hastanesi’nde gerçekleştirilen başarılı kalça protezi ameliyatı ile sağlığına kavuştu.

Sağlık - 5 yıl önce

 

Kalça eklemindeki aşınma nedeniyle yürüteçle dahi acı çekerek yürüyebilen 76 yaşındaki hasta, Gaziantep Özel ANKA Hastanesi’nde gerçekleştirilen başarılı kalça protezi ameliyatı ile sağlığına kavuştu.

Gaziantep’te yaşayan 76 yaşındaki Zeynep Şahin, kalça eklemindeki aşınma nedeniyle yıllardır ne yürüyebiliyor ne de rahatça oturabiliyordu. Dayanılmaz ağrılar çeken Şahin, Gaziantep Özel ANKA Hastanesi’nde kalça protezi ameliyatı sonrası sağlığına kavuşan tanıdığının tavsiyesiyle hemen hastane ile iletişime geçti. Randevu aldıktan sonra hastaneye giden Şahin’de yapılan muayene ve tetkiklerinin ardından ileri derecede aşınma (kireçlenme) tespit edildi. Şahin’e, aşınma ilaçlarla tedavi edilebilecek safhayı geçtiği için Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Işık tarafından kalça protezi ameliyatı gerçekleştirildi. Başarı ile gerçekleşen ameliyatın ardından ağrılarından kurtulan ve sağlığına kavuşan Zeynep Şahin “Oturup kalkmakta ve yürümekte güçlük çekiyordum. Uzun mesafe yürüyemiyordum. Yürüdükten sonra ağrılarım oluyordu.

Oturup kalkarken bıçak saplanması gibi ağrı hissi yaşıyordum. Bu durum vücudumun diğer bölgelerinde de ağrılara neden oluyordu. Birçok doktora gittim, ama beni telkin edecek bir açıklama ile karşılaşmadım. Son çare olarak ANKA Hastanesi’ne başvurdum. Doktorum Mustafa Işık, bir hekimden çok bana oğlummuş gibi davrandı. ANKA Hastanesi yönetimi ve çalışanlarının hepsi benimle çok yakından ilgilendi. Şu an ağrılarım geçti. Hastaneye yürüteçle ikiye katlanmış şekilde girmiştim. Şu an sağlığıma kavuşmuş şekilde çıkıyorum. Hastalara tavsiyem böyle bir durumda hemen doktora başvursunlar. Kalça protezinden korkmasınlar. Ben şu an kendimi çok iyi hissediyorum. Bundan sonra hayatım daha konforlu olacak. Ameliyattan önce birçok hareketi yapamıyordum. Şimdi daha rahat hareket ediyorum. Herkese çok teşekkür ederim.”dedi.

ANKA Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Işık ise operasyonla ilgili şu bilgileri verdi:

“76 yaşındaki hastamız şiddetli ağrı ve yürümekte zorluk şikayeti ile hastanemize başvurdu. Hastamıza yapılan tetkikler sonucunda kalça ekleminde ileri derecede aşınma (kireçlenme) tespit ettik. Artık ilaçlarla tedavi edilebilecek safhayı geçtiği için ameliyatla kalça eklemini değiştirme planı yapıldı. Yani total kalça protezi ameliyatı planladık. Başarı ile gerçekleşen operasyonun ardından hastamızı sağlıklı bir şekilde taburcu etmenin mutluluğunu yaşıyoruz.”

“Kısıtlamada tedavinizin aksamaması için görevimizin başındayız”

Gaziantep Özel ANKA Hastanesi, koronavirüs ile mücadele kapsamında 17 Mayıs tarihine kadar sürecek olan sokağa çıkma yasağında tüm branşlarda uzman hekim kadrosu ile kesintisiz hizmet vermeye devam edeceğini söyleyen Doç. Dr. Işık,” Kısıtlamada ANKA Hastanesi’nden doktor, hemşire, fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmetleri, diyetisyen, tıbbi cihaz kullanımı, laboratuvar tetkiklerine kadar istenilen tüm sağlık hizmetlerine kolaylıkla ulaşılabilecek. Bu nedenle hastalarımız tedavilerini aksatmamaları için hastanemizin 0342 329 27 27 numaralı telefonundan randevu alıp hastanemize gelebilirler. Talep ederlerse, gelmeden önce kendilerine sokağa çıkma yasağı muayene formu gönderebiliriz. Kontrol noktalarından geçerken bu belgeyi kullanabilirler. Randevu aldıklarında cep telefonlarına gelen randevu bilgileri ile ilgili mesajı da gösterebilirler.”diye konuştu.

Editör: Turgut Bozgeyik

Haftanın Öne Çıkanları

İntihar eden babasının son mesajı paylaştı...

2021-05-03 18:30 - Gündem

Tatlıses, 43 yaş küçük sevgilisi ile evlendi

2021-05-02 11:14 - Magazin

Bir kahvehane esnafı daha intihar etti!

2021-05-01 21:41 - Gündem

Silah arkadaşını öldürüp intihar etti!..

2021-05-01 15:29 - Asayiş

Siftah edemeyen esnaf intihar etti!..

2021-05-01 12:55 - Gündem

Babacan: Enflasyon sonuç, Erdoğan sebep

2021-05-05 14:18 - Siyaset

Öztrak: Bekçiler, polisler camiyi basmış!

2021-05-03 15:32 - Siyaset

'İştiraklerimiz, artık İstanbulluya yardım ediyor'

2021-05-03 18:49 - Gündem

İşte, İnce'nin partisinin logosu ve sloganı...

2021-05-05 03:27 - Siyaset

İntihar eden vatandaşı 'kaza' diye haber yaptılar!

2021-05-04 19:13 - Gündem

İlgili Haberler

Ağrısız Tüp Midesi ameliyatıyla 6 ayda 50 kilo verdi

00:00 - Sağlık

Medical Point, TMS cihazıyla tedavilerde öncü rol üstleniyor

00:00 - Sağlık

İmmün Yetmezliği: Erken tanı ve doğru takip hayat kurtarıyor

00:00 - Sağlık

Erkeklerde sperm kalitesi sandığınız kadar ‘Kalıtsal’ değil

00:00 - Sağlık

Dikkat: Ferahlık sandığınız tehlike olabilir!

00:00 - Sağlık

Günün Manşetleri

Eski Tunceli Valisi Sonel, polise ifade vermeyi reddetti!

10:59 - Asayiş

CHP'li Eşme Belediye Başkanı Yılmaz Tozan tutuklandı!

07:19 - Gündem

Açlık grevine başlayan 110 madenci gözaltına alındı!

17:40 - Gündem

TMSF, el konulan TELE 1'i açık artırmayla satışa çıkardı!

17:32 - Gündem

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce'ye soruşturma izni talebi

13:59 - Gündem