?>

Yılmaz, hasar tespitini yerinde takip etti

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Gaziantep’te önceki gün etkili olan ve hayatı olumsuz etkileyen şiddetli fırtınanın ardından sahadaki çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Yerel - 2 ay önce

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Gaziantep’te önceki gün etkili olan ve hayatı olumsuz etkileyen şiddetli fırtınanın ardından sahadaki çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Fırtınanın ilk anlarından itibaren ekipleriyle birlikte sahaya inen Yılmaz, mahalle mahalle gezerek hem hasar tespit çalışmalarını yerinde inceliyor hem de vatandaşlarla birebir görüşerek sorun ve talepleri dinliyor.

Son olarak Bedirkent ve Suboğazı mahallelerini ziyaret eden Yılmaz, mahalle sakinleri ve muhtarlarla bir araya geldi. Yaşanan afetin izlerini yerinde inceleyen Yılmaz, özellikle devrilen ağaçlar, zarar gören altyapı ve risk oluşturan elektrik hatlarıyla ilgili ekiplerden detaylı bilgi aldı. Vatandaşlarla sohbet ederek geçmiş olsun dileklerini ileten Yılmaz, belediye olarak tüm imkanların seferber edildiğini vurguladı.

ŞEHİTKAMİL’DE SEFERBERLİK İLAN EDİLDİ

Yılmaz, Şehitkamil Belediyesi olarak adeta seferberlik ilan ettiklerini belirterek, “Acil durumlar dışında izinleri bir süreliğine askıya aldık. İlk andan itibaren sahada büyük bir özveriyle çalışan ekip arkadaşlarımızla birlikte hemşehrilerimizin yanında olmaya devam ederek, ihtiyaç duyulan her noktada olacağız. Büyük bir fedakarlık örneği sergileyen tüm çalışma arkadaşlarıma emekleri için teşekkür ediyorum” dedi.

FIRTINA CİDDİ HASARLARA YOL AÇTI

Yılmaz, fırtınanın şehir genelinde ciddi hasarlara yol açtığını ifade ederek, “Mahalle mahalle gezerek hasar durumlarını yerinde inceliyoruz. Ağaçlar devrilmiş, bazı bölgelerde ağaçların arasında elektrik kabloları bulunuyor. Bu durum ciddi riskler oluşturuyor. Bu nedenle vatandaşlarımızın özellikle bu alanlardan uzak durmalarını rica ediyoruz” dedi.

İLK ANDAN İTİBAREN SAHADAYIZ

Kurumlar arası koordinasyonun kesintisiz sürdüğünü ifade eden Yılmaz, “Valiliğimiz, Büyükşehir Belediyemiz, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğümüz ve AFAD ile sürekli iletişim halindeyiz. Tüm kurumlarımızla birlikte koordineli bir şekilde çalışıyoruz. Fen İşleri, Temizlik İşleri, Sosyal İşler ile Park ve Bahçeler Müdürlüklerimiz olayın ilk anından itibaren sahada aktif olarak görev yapıyor” diye konuştu.

KİMSE YALNIZ HİSSETMEYECEK

Gaziantep’in daha önce benzer ölçekte bir afetle karşılaşmadığını dile getiren Yılmaz, yaşananların ciddiyetine dikkat çekerek, “Gaziantep ilk defa bu denli etkili bir fırtına yaşadı. Ancak bizler tüm ekiplerimizle birlikte hızlı bir şekilde müdahale ediyor, yaraları sarmak için yoğun bir çaba ortaya koyuyoruz. Hemşehrilerimizden ricamız, devrilen ağaçların ve elektrik hatlarının bulunduğu alanlardan uzak durmalarıdır. Hemşehrilerimiz müsterih olsun. Tüm hasarları tek tek tespit ediyoruz. Gerekli çalışmaların ardından hiçbir vatandaşımız mağdur edilmeyecek. Her zaman olduğu gibi yine kimse kendini yalnız ve çaresiz hissetmeyecek” ifadelerini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

Cem Küçük'ten itiraf: Abdulkadir Selvi’ye söylüyorlardı, o da yazıyordu...

2026-05-02 12:00 - Gündem

Bahçeli: Avrupa Türkiye'siz yapamaz!

2026-04-28 11:49 - Siyaset

Erdoğan'dan AKP'li vekillere uyarı

2026-04-29 16:11 - Siyaset

Yalova Emniyet Müdürü Yılmaz Delen ifadeye çağrıldı

2026-04-27 10:17 - Asayiş

Eski AKP'li belediye başkanı Şeref Albayrak ve 29 kişi tutuklandı!

2026-04-28 11:38 - Asayiş

Özgür Özel: 4 Mayıs'ta Cumhuriyet Halk Partisi 81 ildedir, 973 ilçededir...

2026-04-28 17:32 - Siyaset

Gaziantep’te sele kapılan vatandaşın cesedi bulundu!

2026-04-28 00:48 - Asayiş

Muhittin Böcek'in gelini Zuhal Böcek ile 34 kişi hakkında gözaltı kararı

2026-04-30 10:44 - Asayiş

Aykut Erdoğdu'nun eşi Tuba Torun Erdoğdu hakkında inceleme başlatıldı

2026-05-02 15:37 - Gündem

Türkiye Belediyeler Birliği'nde yeni başkan Vahap Seçer oldu

2026-05-02 16:29 - Gündem

İlgili Haberler

İMO’dan YÖK’e çağrı: Sıfır sayısal netle mühendis olunmamalı

00:00 - Yerel

Yılmaz, YKS sınavına girecek öğrencilere başarı diledi

00:00 - Yerel

Tahmazoğlu'ndan Babalar Günü mesajı

00:00 - Yerel

Spor Festivali özel gereksinimli öğrencilerin yüzünü güldürdü

00:00 - Yerel

GASMEK'ten, YKS'ya hazırlanan öğrenciler için tatbikat sınavı

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Kılıçdaroğlu: CHP ve belediye davaları siyasi değil!

21:13 - Siyaset

Eylemlerini bakanlık önüne taşıyan öğretmenlere polis yine müdahale etti!

17:22 - Gündem

CHP'li Silifke Belediyesi'ne operasyon: Belediye Başkanı gözaltında!

09:17 - Asayiş

CHP'li Adalar Belediyesi'ne operasyon!

08:29 - Asayiş

TBMM'de 'sahte oy' skandalı: 76 sahte pusula verilmiş!

07:27 - Gündem