?>

Yıldırım: Ekonomimiz hala kırılgan

Gaziantep Ticaret Odasında (GTO) mart ayı olağan meclis toplantısı, Meclis Başkanı M. Hilmi Teymur Başkanlığında Yönetim Kurulu, Meclis, Disiplin Kurulu ve Meslek Komite üyelerinin katılımıyla genişletilmiş olarak gerçekleştirildi.

Yerel - 1 yıl önce

Gaziantep Ticaret Odasında (GTO) mart ayı olağan meclis toplantısı, Meclis Başkanı M. Hilmi Teymur Başkanlığında Yönetim Kurulu, Meclis, Disiplin Kurulu ve Meslek Komite üyelerinin katılımıyla genişletilmiş olarak gerçekleştirildi.

Meclis toplantısında yaptığı konuşmada Meslek Komite üyelerinin GTO açısından önemine dikkat çeken meclis Başkanı M. Hilmi Teymur, “Meslek komitelerimiz, GTO için en güçlü veri kaynağıdır. Sektörlerinize ilişkin Yönetim Kurulumuza aktardığınız geri bildirimler, kamuoyu oluşturma, lobi faaliyetleri yürütme ve üyelerimizin sorunlarına çözüm üretme noktasında büyük bir değer taşıyor. Bu doğrultuda her bir Meslek Komite üyemizin gösterdiği emek ve katkılar için ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Birlikte daha güçlü bir ticaret ortamı oluşturmak adına çalışmalarımıza kararlılıkla devam edeceğimize inanıyorum.” dedi.

Yıldırım: Ekonomimiz hala kırılgan

GTO’nun mart ayı faaliyetleri hakkında Meclis ve Meslek Komite üyelerini bilgilendiren GTO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, konuşmasında küresel gelişmeler ve ülke ekonomisine değinerek “Dünya gündemi hızla değişiyor. Küresel gelişmeler baş döndürücü bir hal aldı! Sadece dünyada değil ülkemizde de önemli gelişmeler yaşanıyor. ABD Başkanı Donald Trump’ın kararları… Diplomatik krizleri artırıyor. Dünya ekonomisinde belirsizlik yaratıyor. Bir yandan, Rusya-Ukrayna savaşını bitireceğini söylüyor. Diğer yandan, İsrail’in ateşkesi bozmasına destek veriyor. Türkiye-ABD ticaretine baktığımızda, bizi doğrudan hedef alan bir atak yok.

Ama… Avrupa bizim en büyük ticaret partnerimiz! Onlara uygulanacak tarifeler, dolaylı olarak bizi de etkileyebilir. Yurt içindeki gelişmelere baktığımızda piyasalarda sert hareketler yaşanıyor. Geçtiğimiz hafta yaşanan gelişmeler ardından döviz ve altın rekor seviyelere çıktı. Borsa İstanbul düşüş yaşadı. Türkiye’nin risk primi 5 ayın zirvesine çıktı. Kısaca ekonomimiz hasar gördü. Bir kez daha gördük ki ekonomimiz hâlâ kırılgan. Faiz indirim sürecinin de bir müddet rafa kalkacağını görüyoruz.” dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Kayseri'de yurttaşlar kar yağışına aldırış etmeden İmamoğlu için yürüdü

2025-03-22 00:09 - Gündem

ROK: Ekrem İmamoğlu en az 6-7 sene hapiste kalacak!

2025-03-21 11:04 - Gündem

Çağlayan Adliyesi nerede? İstanbul Adalet Sarayı'na nasıl gidilir?

2025-03-22 00:39 - Gündem

İğrençlikte 'birinci'... AKP'li Mücahit Birinci'den çirkin gönderme!

2025-03-24 22:09 - Gündem

Tamar Tanrıyar kimdir? Tamar Tanrıyar kaç yaşında, nereli? Tamar Tanrıyar'ın eşi kim?

2025-03-22 00:00 - Magazin

Sanatçılar İmamoğlu'na destek için Saraçhane'de

2025-03-22 19:01 - Gündem

Kahve Dünyası kimin? Kahve Dünyası Türk markası mı? Kahve Dünyası boykot ediliyor mu?

2025-03-25 00:00 - Gündem

AKP’li Birinci’den skandal paylaşımlar: ‘Bir emrinize bakarız’

2025-03-21 04:05 - Gündem

Dilek İmamoğlu: Ekrem İmamoğlu millete emanettir...

2025-03-19 23:25 - Gündem

Ümit Özdağ'dan İmamoğlu açıklaması: 'Selamlaştık...'

2025-03-23 23:09 - Siyaset

İlgili Haberler

Akıncı: Anızı yakmak, toprağın geleceğini yakmaktır

00:00 - Yerel

GASMEK binası yapımı için protokol imzalandı

00:00 - Yerel

Yılmaz, yapımı devam eden projeleri yerinde inceledi

00:00 - Yerel

Gaziantep’te Yeşil Okullar Projesi'nde büyük başarı

00:00 - Yerel

AK Parti Gaziantep, Turdu bebek için seferber oldu!

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Bakan Çiftçi: Tüm sokak köpekleri barınaklara alınacak

17:03 - Gündem

Özşen Madencilik’ işçilerinin ve ailelerinin üzerine ateş açıldı!

20:00 - Gündem

Bizim çoçuklar Dünya Kupası'na mağlubiyetle başladı!

11:00 - Spor

Muharrem İnce'den çağrı: Genel Başkanı üyeler seçsin

08:33 - Siyaset

Kılıçdaroğlu, üç büyükşehir il başkanını görevden alacak!

08:22 - Siyaset