?>

Yıldırım: Destek kredisinin kapsamı genişletilmeli

GTO Başkanı Tuncay Yıldırım KOSGEB tarafından imalatçı sektörlere verilen Hızlı Destek Kredisi’nin pandemiden etkilenen tüm sektörlere verilmesi gerektiğini söyledi.

Yerel - 5 yıl önce

 

Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım KOSGEB tarafından imalatçı sektörlere verilen KOSGEB Hızlı Destek Kredisi’nin pandemiden etkilenen tüm sektörlere verilmesi gerektiğini söyledi.

GTO Başkanı Tuncay Yıldırım, ikinci başvuru dönemi 9 Temmuz’da son bulacak olan KOSGEB’in pandemiden etkilenen imalat ve imalat sektörünü tamamlayıcı sektörlerdeki mikro ve küçük ölçekli işletmelere yönelik olarak başlattığı Hızlı Destek Kredisi’nin ekonomik aktivenin devamlılığı için oldukça önemli olduğunu ancak kredinin imalat sektörü ile sınırlı kalmaması gerektiğini söyledi.

Destekten sınırlı sayıda işletmenin yararlanması ekonomik aktiviteyi de sınırlar

Bu destekten sınırlı sayıda işletmenin yararlanıyor olmasının ekonomik aktiviteyi de sınırlandıracağını ifade eden Yıldırım, söz konusu KOSGEB kredisinin NACE kodlarına bakılmaksızın pandemiden etkilenen ve ciro kaybı yaşayan tüm mikro ve küçük ölçekli işletmelerin kullanımına açılması gerektiğini belirtti.

Yıldırım, “Finansmana erişimde zorlanan ve de olumsuzluklardan hızlı etkilenen mikro ve küçük işletmelerimiz pandemi sürecinden de en fazla yara alan grup oldu. KOSGEB’in sunduğu faizsiz destek kredisi de bu anlamda çok önemli. Ancak programdan Covid-19 salgınından etkilenen imalat ve bilimsel Ar-Ge sektörlerindeki mikro ve küçük işletmeler ile 2017 ve sonrasında kurulmuş imalat, bilgisayar programlama ve bilimsel Ar-Ge sektörlerindeki yenilikçi genç işletmelerin faydalanıyor olması kabul edilemez. NACE koduna bakılmaksızın pandemiden etkilenen ve ciro kaybı yaşayan tüm işletmelerin “Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı” kapsamında değerlendirilmesi gerekir.” diye konuşarak yetkililerden kapsamın genişletilerek başvuru süresinin uzatılması için destek istedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Sedat Peker'e 24 saat süre verdi!..

2021-06-29 15:01 - Gündem

Süleyman Soylu'nun kuzeninin istifası açıklandı!

2021-07-03 10:12 - Gündem

Uçakta içtiği şampanyanın fiyatı dudak uçuklattı!..

2021-06-30 09:50 - Gündem

Kayınbiraderi Erdoğan'ı eleştirdi Peker'e sahip çıktı!

2021-07-01 17:19 - Gündem

Soylu, kabinede yalnız kaldı, istenmeyen bakan oldu!

2021-07-04 10:25 - Gündem

İşte, Sedat Peker'in çocuk tecavüzcüsüne yaptıkları...

2021-06-30 16:45 - Gündem

Binali Yıldırım’ın başdanışmanının oğluna PTT’den milyonlarca dolarlık iş!..

2021-07-02 08:33 - Gündem

Süleyman Soylu: Ben dünyanın en kötü adamıyım

2021-07-02 13:12 - Gündem

Konuşmaya başlayınca öldürüldü iddiası!

2021-07-01 11:18 - Gündem

Soylu'nun sözlerine Sedat Peker'den olay yorum!

2021-07-02 16:30 - Gündem

İlgili Haberler

Yılmaz'dan milli maça davet

00:00 - Yerel

GSO'da Yükseköğretimde Mesleki Eğitimin Yaygınlaştırılması Toplantısı

00:00 - Yerel

LGS günü öğrencilere toplu taşıma araçları ücretsiz

00:00 - Yerel

Tahmazoğlu'ndan milli maça davet

00:00 - Yerel

Yılmaz'dan sessizlik çağrısı

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Butlan yönetiminin ihracını istediği Tanju Özcan CHP’den istifa etti!

20:26 - Siyaset

Kılıçdaroğlu MYK'sından iki belediye başkanı için ihraç talebi

17:54 - Siyaset

CHP'nin ''128 milyar dolar nerede?'' sorusu kişilik haklarına saldırı sayıldı

12:18 - Gündem

Beyaz et sektöründe 13 şirkete kayyım atandı!

11:56 - Asayiş

CHP'li Silivri Belediyesi'ne operasyon: Başkan Bora Balcıoğlu gözaltına alındı

08:16 - Asayiş