?>

Yeşil Dönüşüm Eğitim Programı tamamlandı

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) bünyesinde faaliyet gösteren Gaziantep Avrupa Birliği Bilgi Merkezi (Gaziantep ABBM) tarafından yürütülen “Sürdürülebilir İşletmeler İçin Yeşil Dönüşüm Eğitim Programı”nı başarıyla tamamlayan katılımcılar için sertifika töreni düzenlendi.

Yerel - 6 ay önce

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) bünyesinde faaliyet gösteren Gaziantep Avrupa Birliği Bilgi Merkezi (Gaziantep ABBM) tarafından yürütülen “Sürdürülebilir İşletmeler İçin Yeşil Dönüşüm Eğitim Programı”nı başarıyla tamamlayan katılımcılar için sertifika töreni düzenlendi.

Avrupa Birliği Yeşil Mutabakatı, Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları (SKA) ve AB çevre politikaları doğrultusunda hazırlanan ve 4 hafta süren program, toplam 50 katılımcıyla gerçekleştirildi.

“Bu program, Gaziantep’in yeşil dönüşüm yolculuğunda önemli bir adım”

Törende konuşan GTO Genel Sekreteri Baran Uçaner, işletmelerin yeşil dönüşüm süreçlerine katkı sağlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek şunları söyledi:

“Üyelerimizin sürdürülebilirlik ve yeşil dönüşüm süreçlerine uyum sağlamalarını desteklemek amacıyla uzun süredir kapsamlı çalışmalar yürütüyoruz. Bu eğitim programımız da bu çalışmaların önemli bir parçasıydı. İnanıyorum ki bu programı tamamlayan temsilciler, sadece kendi firmalarına değil, şehrimizin yeşil dönüşümüne de önemli katkılar sunacak.”

GTO’nun yeşil dönüşüm çalışmalarına vurgu

Uçaner, 2025 yılı Ekim ayında başlayan programda işletmelerin iklim değişikliğiyle mücadele, karbon ayak izi hesaplama, sürdürülebilirlik raporlaması ve emisyon ticaret sistemi gibi kritik konularda bilgi düzeylerinin artırılmasının hedeflendiğini belirtti.

Ayrıca GTO’nun 2022 yılında EBRD desteğiyle kurduğu Yeşil Dönüşümü Destekleme Merkezi ile bugüne kadar 500’den fazla işletmeye çevresel farkındalık, mevzuat uyumu ve yeşil teknolojiye geçiş konularında doğrudan destek sağlandığını ifade etti. Merkezin düzenlediği eğitim programları, seminerler, Yeşil Ideathon – Fikir Atölyesi, danışmanlık destekleri ve GTO Yeşil Bülten’in bu süreçte önemli rol oynadığını aktardı.

Uçaner ayrıca WWF-Türkiye, TÜSİAD ve UN Global Compact Türkiye iş birliğiyle yürütülen TRAction Platformu aracılığıyla Türkiye iş dünyasının AB Yeşil Mutabakatı’na uyum sürecine aktif katkı sağladıklarını ifade etti.

Törene katılan Gaziantep Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Hakan Şimşek ise eğitimi başarıyla tamamlayan katılımcıları tebrik ederek, Gaziantep AB Bilgi Merkezi tarafından yürütülen bu tarz eğitimlerin bölgenin yeşil dönüşüme uyum sürecini kolaylaştırdığını vurguladı.

Haftanın Öne Çıkanları

Dilek Kaya İmamoğlu: Bugün susan, yarın konuşacak bir ülke bulamayabilir!

2025-11-17 20:29 - Gündem

PFDK cezaları açıkladı! İşte ceza alan tüm futbolcular...

2025-11-13 15:10 - Spor

Başkan Serdal Adalı'dan Rafa Silva'ya gözdağı!

2025-11-15 14:25 - Spor

Bizim Çocuklar İspanya'yı elinden kaçırdı: 2-2

2025-11-19 00:00 - Spor

Fenerbahçeli Mert Hakan ve Oosterwolde'ye hapis cezası istemi

2025-11-13 14:00 - Spor

Erdoğan'dan Meclis Komisyonu’nun İmralı’ya gitmesine yeşil ışık...

2025-11-14 14:19 - Gündem

Kayyum atanan Tele1 çalışanları Tele2 Haber'i kurdu!

2025-11-13 15:23 - Gündem

Milli Takım Bulgaristan'ı devirdi, play-off'u garantiledi...

2025-11-15 22:03 - Spor

Benzine zam geldi. İşte, güncel akaryakıt fiyatları...

2025-11-15 15:55 - Ekonomi

Dilek İmamoğlu'ndan çağrı: Madem bu kadar eminsiniz...

2025-11-14 15:38 - Gündem

İlgili Haberler

Bozgeyik Ailesi’nden geleneksel bayramlaşma töreni

00:32 - Yerel

Gaziantep’teki Mardinliler geleneksel bayramlaşmada buluştu

00:00 - Yerel

Şehitkamil'de Kurban Bayramı temizlik mesaisi

00:00 - Yerel

Tahmazoğlu, kurban kesim yerlerini ziyaret etti

00:00 - Yerel

“Her dilimde vefa” baklava projesi ile şehit ailesine ev alındı

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Mansur Yavaş Güvenpark'tan seslendi: Bu oyunu bozalım!

14:32 - Siyaset

Engin Altay: Kemal Bey’e yönelik tepki öngörülenden çok büyük!

09:53 - Siyaset

Oyuncu Şebnem Sönmez'den Kılıçdaroğlu'na mektup

09:50 - Gündem

Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlığını en çok AKP'liler istiyor

17:13 - Siyaset

Sosyalist Enternasyonal’den Özel'e destek, Kılıçdaroğlu'na 'kurultay' çağrısı

08:00 - Dünya