?>

Yeni partililere rozet takıldı: İYİ Parti AKP kongresini terketti

İYİ Parti heyeti AKP 8’inci Olağan Kongresi'ni terk etti. İYİ Partili Ofluoğlu: İYİ Parti'den ayrılan milletvekillerine rozet takacağı netleşince terk ettik. En hafif tabiri ile bir oy dolandırıcılığıdır bu olay dedi.

Siyaset - 11 ay önce

AKP'nin 8’inci Olağan Kongresi'ne katılan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Kevser Ofluoğlu ve Alper Akdoğan, İYİ Parti’den istifa eden milletvekillerine rozet takılacağı netleşince salonu terk etti.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Kevser Ofluoğlu, şunları kaydetti:

"İYİ Parti olarak, siyasi etik ve seçmen iradesine saygıyı; siyasetimizin bir ilkesi olarak kabul ediyoruz. Bu maksatla AK Parti'nin daveti üzerine onların 8'inci Olağan Kongresi'ne katılım sağladık. Yine nezaket gereği Genel Başkanlarının konuşmasının bitmesini bekledik. Kongre öncesinde İYİ Parti'den vekil seçilen bazılarının AK Parti'ye geçeceği yönünde söylentiler vardı ama bir netliği yoktu. Kongre esnasında bu vekillerin AK Parti’ye geçeceği ve rozet takacağı netleşti. Bunun üzerine hem seçmen iradesine hem de siyasi ahlaka uygun olmayan bu tutumu protesto etmek üzere Genel Başkanımızın Sayın Müsavat Dervişoğlu'nun da bilgisi dahilinde salondan ayrıldık.

"GİDENLER GÜLE GÜLE, UĞURLU OLSUN''

En hafif tabiri ile bir oy dolandırıcılığıdır bu olay. Biz İYİ Parti'liler olarak güneşin sembolü olan parti rozetimizi; onurumuzla, haysiyetimizle, şerefimizle ve cumhuriyet gibi dimdik ayakta durmak için omurgamızla taşımaya ve Türk milletinin, devletinin menfaatlerini önceleyerek siyaset yapmaya devam edeceğiz. Bu tarihi misyonu omuzlarımızda taşıma devam edeceğiz. Gidenlere güle güle, uğurlar olsun."

Haftanın Öne Çıkanları

Şehitkamil'den Karşıyaka'ya semt sahası

2025-02-17 00:00 - Yerel

Gaziantep'in dev et firması konkordato ilan etti!

2025-02-20 12:38 - Yerel

Maydonoz Döner'e kayyum atandı!

2025-02-21 16:08 - Gündem

“Harem-Selamlık” gezi

2025-02-21 12:09 - Gündem

Birleşik Metal İş Sendikası Şube Başkanı Deniz Ilgan hayatını kaybetti

2025-02-17 21:08 - Gündem

Altay Kar Fırtınası giriş yaptı: İşte İstanbul'da anbean yaşananlar...

2025-02-21 02:08 - Gündem

Survivor'da kim elendi? Survivor'da 21 Şubat'ta elenen isim...

2025-02-21 02:09 - Magazin

İstanbul'da trafiğinde 'kar tatili' etkisi: Yoğunluk yüzde 20'ye düştü

2025-02-21 10:09 - Gündem

Ekrem İmamoğlu'nun diploması iptal edildi' iddiası

2025-02-23 11:09 - Gündem

Tartıştığı eşi tarafından başından vurularak katledildi!

2025-02-21 10:38 - Asayiş

İlgili Haberler

Özgür Özel, Toplumsal Barış ve Demokrasi Konferansı'na katıldı

12:56 - Siyaset

CHP’li Meriç, Kalkınma Yolu Projesi’ndeki gecikmeyi Meclis gündemine taşıdı

00:00 - Siyaset

Özgür Özel'den Fatih Erbakan'a ziyaret

15:04 - Siyaset

CHP'li Emir: Varlık Fonu Sayıştay denetiminden tamamen kaçırıldı!

08:46 - Siyaset

CHP Genel Başkanı Özgür Özel depremzedeler için geliyor…

20:29 - Siyaset

Günün Manşetleri

Hasan Can Kaya ve Reynmen gözaltına alındı!

08:15 - Asayiş

Son Dakika: Fatih Ürek hayatını kaybetti...

21:28 - Gündem

Ünlülere yönelik uyuşturucu operasyonunda Mika Raun gözaltına alındı

21:26 - Asayiş

Aziz İhsan Aktaş davasında dördüncü gün sona erdi!

11:11 - Gündem

Gaziantep'te feci kaza: 2 ölü, 11 yaralı var!

11:02 - Asayiş