?>

Yeni dönemin ilk MGK toplantısı yapıldı

Erdoğan başkanlığındaki Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sona erdi. Yaklaşık üç saat süren toplantı sonrası alınan kararlar açıklandı.

Gündem - 3 yıl önce

Erdoğan başkanlığındaki Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sona erdi. Yaklaşık üç saat süren toplantı sonrası alınan kararlar açıklandı.

Milli Güvenlik Kurulu (MGK), 28 Mayıs'ta seçimin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında ilk kez toplandı. Saat 16.00'da başlayan toplantı yaklaşık 3 saat sürdü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki toplantıya, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Musa Avsever ile kuvvet komutanları katıldı.

Daha önce Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı sıfatıyla katılan Hakan Fidan Dışişleri Bakanı, Genelkurmay Başkanı sıfatıyla bulunan Yaşar Güler Milli Savunma Bakanı, İbrahim Kalın ise MİT Başkanı olarak toplantıda yer aldı.

MGK'de alınan kararlar şu şekilde:

1. Türkiye Cumhuriyeti'nin geride bıraktığımız yüzyılda karşı karşıya kaldığı sınamaların, milletimizin demokrasiye olan inancı ile istiklal ve istikbal mücadelesindeki azmini kesinleştirirken devletimizin temellerini daha da sağlamlaştırdığı belirtilmiş; Türkiye yüzyılının keskinleştirirken devletimizin başlangıcı olan yeni dönemde de ülkemizin güvenliğini, huzurunu ve refahını sağlamaya yönelik adımların aynı kararlılıkla atılmasına devam edileceği vurgulanmıştır.

2. PKK/KCK-PYD/YPG, FETÖ ve DEAŞ terör örgütleri başta olmak üzere, millî birlik ve beraberliğimiz ile bekamıza yönelik her türlü tehdit ve tehlikeye karşı yurt içinde ve yurt dışında azim, kararlılık ve başarıyla icra edilen operasyonlar hakkında kurula bilgi sunulmuştur.

3. Suriye'nin toprak bütünlüğünün muhafazası ile kalıcı barış ve istikrarın tesisinin terör örgütlerinden temizlenmesi ile mümkün olacağı belirtilmiştir.

Çatışmalardan kaçan Suriyelilerin gönüllü, güvenli ve onurlu bir şekilde yurtlarına dönerek hayatlarını huzur ve refah içinde idame ettirebilmesi için gösterilen gayretlere katkı sağlayacak uluslararası iş birliğinin önemine dikkat çekilmiştir.

4. Kosova'da artan gerilimin, bölgedeki hassas dengeleri bozabilecek bir krize dönüşmesine fırsat verilmemesi maksadıyla diyalog ve istişare süreçleri devam ederken ülkemiz tarafından bölgeye verilen desteğin önemi vurgulanmıştır.

5. Rusya ile Ukrayna arasında süren savaşın bölgeye yönelik riskleri artıran etkileri üzerinde durulmuş Türkiye'nin, çatışmalara son verilerek barış görüşmelerine başlanması ve küresel gıda güvenliğinin sağlanması çabalarına katkı sunmaya devam edeceği belirtilmiştir.

6. Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki diyalog sürecinde kaydedilen ilerlemeden memnuniyet duyulduğu ifade edilmiş; hakkaniyete uygun bir çözümün hem Kafkasya'da kalıcı barışın tesisine esas teşkil edeceği hem de küresel istikrara önemli katkılar sağlayacağına işaret edilmiştir.

7. Sudan'da çatışan taraflar, bir an evvel kalıcı ateşkes ilan ederek geçiş sürecinin kazanımlarını korumaya ve meseleleri uzlaşma yoluyla çözüme kavuşturmaya davet edilmiş; Türkiye'nin Sudan'da barış ve istikrarın sağlanmasına yönelik tüm çabalara bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da her türlü desteği vermeye hazır olduğunun altı çizilmiştir.

Haftanın Öne Çıkanları

Esad, Suriye sokaklarında dürüm yiyerek gezdi

2023-06-08 18:34 - Dünya

Erdoğan'a övgüler dizdiği şiiri paylaşmıştı Başkan atandı!

2023-06-08 08:49 - Gündem

Apple, Türkiye’deki ürünlerine üçüncü kez zam yaptı!

2023-06-08 11:21 - Teknoloji

İşte en güzel 50 kadın!

2023-06-08 19:14 - Magazin

Özgür Demirtaş: Yapmayın dedik, etmeyin dedik!

2023-06-08 11:42 - Ekonomi

Tanju Özcan'dan Cübbeli'ye: Hani şeyhtin, niye savcıya koşuyorsun?

2023-06-08 11:48 - Gündem

Perinçek: Erdoğan, Davutoğlu'nun programına döndü!

2023-06-08 12:43 - Siyaset

Erkan Baş'tan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'a tepki!

2023-06-07 18:30 - Siyaset

Kılıçdaroğlu: Bu benim ilk ve son adaylığımdı...

2023-06-08 12:59 - Siyaset

Çaya yüzde 43 zam geldi!

2023-06-08 11:02 - Ekonomi

İlgili Haberler

Erdoğan: BM Güvenlik Konseyi’ndeki veto hakkı kaldırılmalı

09:41 - Gündem

Mehmet Pamuk: Fonlardaki kriz bugün başlamadı

08:19 - Gündem

Adalet Bakanı'ndan fon açıklaması: 4 şüpheli tutuklandı, 246 hesaba erişim engeli

10:59 - Gündem

Erdoğan'ın imzasıyla 27 ilde bazı alanlar orman sınırı dışına çıkarıldı

06:22 - Gündem

Hakim ve savcı atamalarında yeni dönem

06:18 - Gündem

Günün Manşetleri

Manisa'da okula silahlı saldırı: 2'si ağır 11 yaralı...

08:48 - Asayiş

Ümit Özdağ'dan 'fon krizi' tepkisi: 11 ayda neden hiçbir tedbir almadınız?

00:52 - Siyaset

Taburcu olan Melih Meriç'ten teşekkür mesajı

14:09 - Yerel

Fon soruşturmasında 15 kişi gözaltına alındı!

09:08 - Asayiş

Mehmet Pamuk: Fonlardaki kriz bugün başlamadı

08:19 - Gündem