?>

Yeni bakanlar TBMM Genel Kurulu’nda yemin etti

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atanan yeni bakanlar TBMM Genel Kurulu’nda yemin etti.

Gündem - 2 yıl önce

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atanan yeni bakanlar TBMM Genel Kurulu’nda yemin etti.

TBMM Genel Kurulu, bugün yeni Meclis Başkanı’nı seçmek üzere toplandı.

Genel Kurul’da 28. Dönem Milletvekili Seçimi’nde milletvekili seçilen önceki bakanlar yemin etti. Eski Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yemin metnini tek seferde okuyamadı.

TBMM Genel Kurulu’nda yemin töreni gerçekleştiriliyor. Eski kabine üyeleri ve yemin etmeyen bazı vekiller bugün yemin ediyor. Metin dışına çıkıp salonu selamlayan eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı eski Bakanı Vedat Bilgin, oturumu yöneten Devlet Bahçeli’nin uyarısı üzerine yeminini tekrarlardı.

Eski Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati, yemin metnini gülerek okudu. CHP’liler Nebati’ye “Gözlerinden korkuyorlar” diye seslendi.

Eski bakanların ardından Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve yeni bakanlar yemin etti.

TBMM Geçici Başkanı Devlet Bahçeli başkanlığında toplanan Genel Kurulda, 30. Meclis Başkanı Seçimi yapılacak.

Gizli oyla yapılacak seçimin birinci ve ikinci turunda üye tam sayısının üçte iki çoğunluğu yani 400 oy, üçüncü turunda ise salt çoğunluk olan 301 oy aranacak.

Üçüncü oylamada salt çoğunluk sağlanamazsa, bu oylamada en çok oy alan iki aday için dördüncü oylama yapılacak. Dördüncü oylamada en fazla oy alan üye, Başkan seçilecek.

Meclis Başkanlığı seçiminde, AKP İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş, CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, Yeşil Sol Parti (YSP) Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları Oruç, İYİ Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Cihan Paçacı, DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu ve Gelecek Partisi Antalya Milletvekili Serap Yazıcı Özbudun yarışacak.

Haftanın Öne Çıkanları

Sinan Oğan ne demek istedi?

2023-06-01 19:32 - Gündem

Erdoğan’ın afişine bıyık yapan 16 yaşındaki çocuk tutuklandı

2023-06-06 20:06 - Gündem

Merve Dinçel dünya şampiyonu!

2023-05-31 23:02 - Spor

Can Atalay neden tahliye edilmiyor?

2023-06-01 16:09 - Gündem

Erdoğan'ın koruma ekibinin günlük maliyeti 10 milyon 614 bin TL

2023-06-06 07:55 - Gündem

Meclis'te 28. Dönem Erdoğan'a protesto ile başladı

2023-06-02 17:48 - Gündem

Emre Kongar'dan CHP ve Kılıçdaroğlu mesajı

2023-06-06 14:36 - Gündem

Şampiyon Galatasaray, Fenerbahçe'yi farklı yendi: 3-0

2023-06-04 23:12 - Spor

İmamoğlu, sanatçılarla birlikte 'Ey Özgürlük' dedi...

2023-06-04 15:40 - Gündem

Merkez Bankası başkanlığı için dikkat çeken görüşme

2023-06-05 18:14 - Ekonomi

İlgili Haberler

PKK lideri Öcalan'dan süreç açıklaması: "Ortadoğu’nun kaderi değişecek"

00:44 - Gündem

Akın Gürlek'ten CHP Gençlik Kolları Başkanı Cem Aydın'a tazminat davası

14:27 - Gündem

AKP'li Varank'tan 30 Ağustos'ta skandal Atatürk sansürü

16:16 - Gündem

TELE1'e 5 günlük ekran karartma cezası!

15:51 - Gündem

Tepkilerden çekinen Çerçioğlu, 30 Ağustos törenlerine katılmadı!

09:35 - Gündem

Günün Manşetleri

Soylu: Tayyip Erdoğan nereyi işaret ederse oradan giderim

16:02 - Siyaset

Küçük ortak Mustafa Destici'den Binali Yıldırım'a sert sözler

15:55 - Siyaset

Akın Gürlek'ten CHP Gençlik Kolları Başkanı Cem Aydın'a tazminat davası

14:27 - Gündem

PKK lideri Öcalan'dan süreç açıklaması: "Ortadoğu’nun kaderi değişecek"

00:44 - Gündem

Öztürkmen: Antep fıstığında 'yok yılı' üreticiyi de yok ediyor!

00:20 - Siyaset