?>

Yaşam Evi konukları hasret giderdi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Yaşam Evi Birimi, misafirlerini; aileleri ve yakınlarıyla telekonferans yoluyla buluşturarak hasret gidermelerini sağladı.

Yerel - 6 yıl önce

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Yaşam Evi Birimi, yeni tip Corona Virüs'le (COVID-19) mücadele kapsamında misafirlerini; aileleri ve yakınlarıyla telekonferans yoluyla buluşturarak hasret gidermelerini sağladı.

Corona Virüs'ün pandemiye dönüşmesiyle uluslararası alanda alınan koruyucu önleyici tedbirlere Türkiye'de katıldı. Özellikle 11 Mart'ta ülkede görülen ilk vakayla halk sağlığı uzmanlarınca belirlenen enfeksiyondan korunma önlemleri, genişletilerek rutin gündelik uygulamalar dönüşmeye başladı. Bu doğrultuda Büyükşehir Belediyesi, sosyal mesafe ve sosyal izolasyon gözetilerek örnek bir çalışma hayata geçirdi. Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Daire Başkanlığı'na bağlı Yaşam Evi birimi, kent sınırları içerisinde yardıma muhtaç ve asgari ölçüde hayatını sürdürmeyen vatandaşları, enfeksiyon tehdidinin sürmesi nedeniyle ailelerini ve yakın çevresiyle telekonferans yoluyla bir araya getirdi.

18 – 60 yaş arası kimsesiz, kendisine bakamayan, yalnız yaşayan, ihtiyaç sahibi veya hiç bir geliri olmayan, vatandaşlara kol kanat germek amacıyla kurulan Yaşam Evi, misafirlerinin sosyal ve fiziksel gereksinimlerini karşılamanın yanında salgın tehdidinin var olduğu günden bu güne konuklarının psikolojik açıdan olarak olumsuz etkilenmelerinin önüne geçmek adına düzenli aralıklarla sosyalleşmeyi tetikleyen etkinlikler düzenlenirken aynı zamanda yalnızlık hissini ortadan kaldırmak için zaman zaman telekonferans yoluyla buluşmalar organize ediliyor.

Editör: Turgut Bozgeyik

Haftanın Öne Çıkanları

Sanatçılardan çağrı: İbrahim Gökçek yaşamalı

2020-05-03 19:07 - Gündem

Üç fidanın savunmaları ve son sözleri...

2020-05-05 21:52 - Gündem

CHP’ye açık tehdit: Önce sizi öldürürüm

2020-05-03 17:40 - Gündem

İmamoğlu'nu tehdit eden zanlıya tahliye

2020-05-07 14:43 - Gündem

Deniz Gezmiş'in ilk kez ortaya çıkan fotoğrafları

2020-05-06 16:00 - Gündem

İŞKUR önünde ağlayan babaya Yavaş el uzattı

2020-05-05 10:57 - Gündem

Mansur Yavaş, Erdoğan'ı geride bıraktı

2020-05-06 16:27 - Siyaset

'Türkiye'nin son kaynakları tüketiliyor'

2020-05-07 10:20 - Siyaset

Gökçek’in cenazesinde polis müdahalesi

2020-05-08 14:17 - Gündem

Atatürk düşmanı mahkemede çark etti!

2020-05-06 16:17 - Gündem

İlgili Haberler

Yıldırım: Gaziantep 5’ten de makamlardan da büyüktür

00:53 - Yerel

16. GAPTARIM Fuarı kapılarını açıyor

00:00 - Yerel

Gaziantep'te “İnsan Aklı Nasıl Çalışır?” söyleşisi düzenlenecek

00:00 - Yerel

Yılmaz'dan ücretsiz düğün salonu sözü

00:00 - Yerel

Büyükşehir'den doğum sürecine ebe eşliği modeli

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım gözaltına alındı!

08:20 - Asayiş

MHP'li Feti Yıldız'dan 'dezenformasyon yasası' açıklaması

07:57 - Siyaset

A Milli Takım finale yükseldi, eşleşmeler belli oldu...

07:50 - Spor

Uyuşturucu soruşturmasında ünlü isimler hakkında karar verildi

17:00 - Asayiş

İstanbul Boğazı'na yaklaşan Türk petrol gemisi vuruldu!

13:32 - Gündem