?>

Okullarda imam laikliğe aykırı değilmiş!

MEB ile Diyanet arasında imzalandıktan sonra yargıya taşınan ‘manevi danışman’ adı altında okullara imam ve vaiz görevlendirilmesine ilişkin ‘ÇEDES’ protokolü hakkındaki suç duyurusu dilekçesinin ‘işleme konulmamasına’ karar verildi.

Eğitim - 3 yıl önce

MEB ile Diyanet arasında imzalandıktan sonra yargıya taşınan ‘manevi danışman’ adı altında okullara imam ve vaiz görevlendirilmesine ilişkin ÇEDES protokolü hakkındaki suç duyurusu dilekçesinin ‘işleme konulmamasına’ karar verildi.

Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) bağlı okullarda Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı ilçe spor müdürlükleri, gençlik merkezleri ile Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı Diyanet Gençlik Merkezleri iş birliğinde yürütülen ÇEDES projesi ile ‘manevi danışman’ adı altında imam ve vaiz görevlendirilmesine karşı HKP’nin protokolü uygulayan il valileri, il milli eğitim müdürleri ve il müftüleri hakkında bulunduğu suç duyusunun ‘işleme konulmamasına’ karar verildi.

‘LAİKLİĞE’ AYKIRI DEĞİLMİŞ

Cumhuriyet’te yer alan habere göre, kararda “Çocuklara ve gençlere milli, manevi ve ahlaki değerlerin benimsetilmesinde destek olmak amacıyla resmi kurum olan milli eğitim müdürlükleri ile müftülüklerin ortak çalışma yürütmesinin başlı başına Atatürk ilke ve inkılaplarına, laiklik ilkesine ve çağdaş bilim ve eğitim esaslarına aykırılık teşkil etmeyeceği gerçeği dikkate alındığında; il valileri, il milli eğitim müdürleri ve il müftülerinin bu süreçte görevlerinin gereklerini aykırı hareket ettiklerine ve ihbar edilen diğer suçları işlediklerine ilişkin iddianın soyut ve genel nitelikte bulunduğu, somut bilgi ve belgeye dayanmadığı anlaşılmıştır” ifadelerine ver yerildi.

Haftanın Öne Çıkanları

Sakıp Özberk boğularak hayatını kaybetti!

2023-08-15 20:42 - Gündem

Polis memuru Yusuf Çağatay Sanalp şehit oldu!

2023-08-17 11:16 - Gündem

Sezen Aksu, Merdan Yanardağ'ı icraya verdi!

2023-08-18 18:55 - Gündem

Sedat Peker'den aylar sonra ilk fotoğraf...

2023-08-19 09:30 - Gündem

Atatürk’e hakaret etti, 33 bin kişi beğendi!

2023-08-17 08:10 - Gündem

Ayaslan: Yüksek enflasyon kimin eseri?

2023-08-17 14:32 - Siyaset

'Üç eşli vekil': Piyasayı piçlerle mi dolduralım?

2023-08-19 11:10 - Gündem

Fatih Altaylı'dan bomba Emre Belözoğlu iddiası!

2023-08-19 09:41 - Gündem

Hurşit Yıldırım gövde gösterisi yaptı...

2023-08-18 08:20 - Siyaset

Barış Pehlivan, cezaevinde yaşadıklarını yazdı

2023-08-18 10:57 - Gündem

İlgili Haberler

GİBTÜ’den Yapay Zekâ hamlesi

00:00 - Eğitim

Özvar’dan GİBTÜ’ye “Diş Hekimliği Fakültesi” müjdesi

00:00 - Eğitim

HKÜ, ABD’deki Küresel Yükseköğretim Zirvesi'ne katıldı

00:00 - Eğitim

HKÜ’den Patent ve Araştırma performansında çifte başarı

00:41 - Eğitim

GİBTÜ mutfağında uygulamalı eğitim

00:00 - Eğitim

Günün Manşetleri

Kılıçdaroğlu: CHP ve belediye davaları siyasi değil!

21:13 - Siyaset

Eylemlerini bakanlık önüne taşıyan öğretmenlere polis yine müdahale etti!

17:22 - Gündem

CHP'li Silifke Belediyesi'ne operasyon: Belediye Başkanı gözaltında!

09:17 - Asayiş

CHP'li Adalar Belediyesi'ne operasyon!

08:29 - Asayiş

TBMM'de 'sahte oy' skandalı: 76 sahte pusula verilmiş!

07:27 - Gündem