?>

Yaprak Mahallesi canlanacak

Şehitkâmil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, kentsel sit alanı içerisinde yer alan Yaprak Mahallesi’ni eski görünümüne kavuşturmak için kolları sıvadı.

Yerel - 1 yıl önce

Şehitkâmil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, kentsel sit alanı içerisinde yer alan Yaprak Mahallesi’ni eski görünümüne kavuşturmak için kolları sıvadı. 6 Şubat depremi ve yıllardır tahribata uğrayan bölgenin tarihi dokusunu koruyarak turizme kazandırılacağını belirten Yılmaz, “Yaprak Mahallemizi, geçmişin izlerini silmeden, eski güzelliklerine kavuşturacağız” dedi.

Şehitkâmil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın talimatıyla Gaziantep’in tarihi bölgelerinden Yaprak Mahallesi eski görünümüne kavuşacak. Kültür Miras Koruma Müdürlüğü’nce hazırlanan proje ile bölge restore edilecek.

KADERİNE TERK EDİLMEYECEK

Projeyi yerinde inceleyen Başkan Yılmaz, Yaprak Mahallesi’nin 6 Şubat depremi ve yıllardır süregelen bir tahribata uğradığını söyledi. Tarihi mahalleye yıllardır bir çalışma yapılmadığını anlatan Yılmaz, “Yaprak Mahallesi sadece Şehitkâmil için değil Gaziantep için önemli bir bölge. Kaderine terk edilmesine müsaade edemezdik. Ekip arkadaşlarımızla gerekli çalışmaları yaptık ve ortaya çok güzel bir proje çıktı. Kültür Miras Koruma Müdürlüğümüz ve diğer kurumlarla işbirliği içerisinde kısa sürede tamamlayacağız” dedi.

ESKİ GÜZELLİKLERİNE KAVUŞTURACAĞIZ

Mahallenin kentsel sit alanı içerisinde yer aldığını paylaşan Yılmaz, “Yaprak Mahallesi, kent için oldukça büyük bir öneme sahip. Restore çalışmalarıyla tescilli taşınmaz kültür varlıklarını koruyarak, yarına taşıyacağız. Aynı zamanda sokak sağlıklaştırmaları yapılarak, bu taşınmazlara verilecek fonksiyonlarla Gaziantep turizmine kazandıracağız. Bu güzel mahallemizin tarihi dokusunu ve ruhunu yeniden canlandırmak için kararlıyız. Yaprak Mahallemizi, geçmişin izlerini silmeden, eski güzelliklerine kavuşturacağız” diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Barış Arduç'un yeni projesi belli oldu: 'Dehşet Bey' filmiyle izleyiciyle buluşacak

2024-11-24 00:38 - Magazin

Yeşilçam’ın ünlü ismi Samim Meriç hayatını kaybetti

2024-11-24 00:08 - Kültür & Sanat

Adliye’de ‘yasak aşk’ skandalı iddiası: Hakim, savcı eşini Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı’yla yakaladı

2024-11-28 00:09 - Gündem

Dervişoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na 'Akşener' yanıtı

2024-11-23 16:39 - Siyaset

Harcamalarda meyve ve sebze yüzde 30.4 payla süt ürünlerini tahtından etti: Gıdada tufan yaşanacak

2024-11-25 04:08 - Ekonomi

Kılıçdaroğlu: Hırsıza hırsız dediğim için buradayım

2024-11-22 15:50 - Siyaset

Teğmenlere destek mesajı paylaşmıştı... Antalya Cumhuriyet Savcısı Mehmet Çağlayan açığa alındı!

2024-11-26 21:09 - Gündem

Engin Altan Düzyatan nasıl dolandırıldığını anlattı: 'Bu gerçek olamaz...'

2024-11-23 00:08 - Magazin

Dört büyük kulübün toplam yükümlülüğü 47.5 milyar liraya ulaştı

2024-11-23 02:39 - Spor

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'den 'teğmenler' açıklaması!

2024-11-27 02:38 - Gündem

İlgili Haberler

TİGEM ürün ihaleleri GTB'de gerçekleştirildi

00:00 - Yerel

Yılmaz, Avrupa rekortmenini ağırladı

00:00 - Yerel

Şahinbey'den 15 bin TL nakdi destek

00:07 - Yerel

Büyükşehir'den Yeşil Otobüs Belgesel Filmi

00:00 - Yerel

Yılmaz, engelli vatandaşları evlerinde ziyaret etti

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

CHP'li Murat Emir: Bu yemin geçersizdir!

18:37 - Gündem

Meclis'te 'Akın Gürlek' protestosunda yumruklar konuştu!

17:22 - Gündem

Ali Yerlikaya görevini devretti: Ben özgürlüğe gidiyorum...

17:02 - Gündem

Devir teslim töreninde alçak koltuk krizi...

15:50 - Gündem

Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan'a 'Kent Uzlaşısı'ndan tahliye!

14:39 - Gündem