?>

Yangına müdahale eden 10 şehidimizin kimlikleri DNA testi ile belirlenecek

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Eskişehir'in Seyitgazi ilçesinde çıkan orman yangınında 5 orman çalışanı ve 5 AKUT çalışanının hayatını kaybettiğini açıkladı. Şehit olan personellerin naaşları, kimlik tespiti ve DNA analizi için Ankara Adli Tıp Kurumu’na getirildi.

Gündem - 2 ay önce

Eskişehir’in Seyitgazi ilçesinde başlayıp Afyonkarahisar’ın İhsaniye ilçesine sıçrayan orman yangınında 10 kişi hayatını kaybetti.Yangına müdahale eden 24 kişilik ekipten 10'u, alevlerin yön değiştirmesi sonucu yangının içinde kaldı.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Tedavi altındaki 24 kişiden 5 orman çalışanı ve 5 AKUT gönüllüsü hayatını kaybetti. Milletimizin başı sağ olsun” açıklamasında bulundu. Yumaklı, 14 kişinin tedavisinin sürdüğünü belirtti.

Yangında şehitlerin isimleri açıklandı; Sercan Utmi, Hilmi Şahin, Eyip Dereli, Tolunay Kocaman, Enes Kızılyel, Muharrem Can, İlker Onarıcı, Tekin Enes Sarıyıldız, Bayram Eren Arslan ve Alperen Özcan.

Yaralı halde ulaşılan 14 kişi, hastanelere kaldırıldı. Kırka Aile Sağlık Merkezi önünde yakınları endişeli bekleyişe başladı.Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yangınla ilgili Eskişehir ve Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılıklarının soruşturma başlattığını duyurdu.

Eskişehir ve Afyonkarahisar sınırında çıkan orman yangınında şehit düşen personellerin cenazeleri, kimlik tespiti ve DNA analizi için Ankara Adli Tıp Kurumu’na getirildi.Adli Tıp önünde toplanan şehit yakınları ve arkadaşları gözyaşları içinde beklerken, yetkililerden bilgi almaya çalıştı. İncelemelerin ardından cenazelerin ailelere teslim edileceği bildirildi.Aynı bölgede yangın sırasında yaralanan 7 kişinin ise hastanede tedavilerine devam edildiği öğrenildi.

Haftanın Öne Çıkanları

AKP’li meclis üyesinin ilkeli duruşu 1 saat sürdü!

2025-07-18 21:40 - Siyaset

İmamoğlu’nun şirketine kayyum olarak atanan Enis Güçlü Şirin'in 20 yerden maaş aldığı ortaya çıktı!

2025-07-21 17:33 - Gündem

Ödül alırken Sahnede hayatının şokunu yaşadı: Özge Ulusoy dolandırıcılıkla suçlandı!

2025-07-24 10:54 - Magazin

Muharrem İnce'den Bakan Tekin'e: Nankör Yusuf!

2025-07-20 18:12 - Siyaset

'Geri zekalıya anlatır gibi anlatıyoruz' diyen Bakan Tekin, Bilgi İşlem Müdürünü görevden aldı!

2025-07-17 17:35 - Eğitim

MSB duyurdu: Üsteğmen Tuğrul Özsu şehit oldu!

2025-07-23 20:21 - Asayiş

Özgür Özel'den 'Kıbrıs Barış Harekatı'nın yıl dönümünde anlamlı mesaj

2025-07-20 14:37 - Siyaset

Adıyaman'da AKP ve YRP'li üyeler CHP'nin adayına oy verdi!

2025-07-18 15:10 - Siyaset

Özgür Özel son anketi mitingde açıkladı, fark açılıyor...

2025-07-19 21:28 - Siyaset

Bankalar emekli maaşına bloke koyabilecek!

2025-07-18 16:02 - Ekonomi

İlgili Haberler

Suavi, Zeydan Karalar için Özgürlük Yürüyüşü'ne katıldı

20:32 - Gündem

YSK'dan, flaş CHP Olağanüstü İstanbul Kongresi kararı...

17:30 - Gündem

Suat Özçağdaş: 70 yaşındaki amcanın suratına biber gazı sıkan AK polis, senin peşindeyim!

17:05 - Gündem

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan Manifest'e yurt dışına çıkış yasağı talep edildi

16:41 - Gündem

Özgür Özel: Hayatı durma noktasına getirecek eylemler yaparız!

16:01 - Gündem

Günün Manşetleri

Suavi, Zeydan Karalar için Özgürlük Yürüyüşü'ne katıldı

20:32 - Gündem

YSK'dan, flaş CHP Olağanüstü İstanbul Kongresi kararı...

17:30 - Gündem

Suat Özçağdaş: 70 yaşındaki amcanın suratına biber gazı sıkan AK polis, senin peşindeyim!

17:05 - Gündem

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan Manifest'e yurt dışına çıkış yasağı talep edildi

16:41 - Gündem

CHP İstanbul İl Başkanlığı binasında bulunan siyah tişörtlüler kim?

15:48 - Gündem