?>

Yalın Üretim KOBİ’ler için anahtar olabilir

Dijital Dönüşüm Araştırmacısı Dr. Haluk Gökşen’in konuşmacı olarak katıldığı konferansta, dünyanın konuştuğu dijital dönüşüm ile geleceğe nasıl yön verileceği konuşuldu.

Teknoloji - 4 yıl önce

 

Dijital Dönüşüm Araştırmacısı Dr. Haluk Gökşen’in konuşmacı olarak katıldığı konferansta, dünyanın konuştuğu dijital dönüşüm ile geleceğe nasıl yön verileceği konuşuldu.

HKÜ Hukuk Amfi’de gerçekleştirilen konferansa; HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, HKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Lütfi Yola, HKÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hanifi Çanakçı ile öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Konferansın başlangıcında 5G ve Yapay Zeka hakkında bilgiler veren Dijital Dönüşüm Araştırmacısı Dr. Gökşen; “Yapay zeka dediğimiz şey aslında bir karar verme mekanizması. Yapay zekadan bahsederken büyük veri kavramını iyi irdelemek gerekiyor. Büyük veri, yapay zekayı besliyor. İnovasyonun ve bütün teknolojik gelişmelerin takip edildiği bir yol haritası çizilmesi gerekiyor. Ülkelerin teknoloji geliştirme stratejileri vardır. Bizim ülkemizin de bir stratejisi var. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın sitesine girdiğinizde 'Dijital Türkiye'yi göreceksiniz. Bu bir strateji. Bu stratejide altyapıdan, insana ve ilköğretime kadar uzanan bir yol var. Bu işin eğitimden geçmesi doğru bir yol. Sadece teknolojik dönüşümün ya da yatırımın da yeterli olmayacağını gösteren bir rapor. Uygulamayı ön plana çıkarıyor. KOBİ’ler Türkiye ekonomisinin yaklaşık %95’ine katkı yapıyor. KOBİ’lerde dijital dönüşüm yalın üretimden başlamalı. Önce israfların önlenmesi ve  iyi bir üretim modelinin konumlandırılması,  akabinde doğru bir yatırım planı yapılması gerekiyor. Yalın üretim KOBİ’lerin dijital dönüşümü için bir anahtar yaklaşım olabilir” dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Arabadaki 'Atatürk' yazısına ceza: 'Pavyon yazısı gibi...'

2021-12-14 11:28 - Gündem

Sosyal medyaya Youtuber operasyonu...

2021-12-12 12:59 - Gündem

Sedat Peker: Türkiye’yi çok kötü günler bekliyor!

2021-12-16 17:50 - Gündem

Aslıhan Malbora: Beni parmakla gösteriyorlar...

2021-12-11 21:30 - Magazin

Gasilhane imamı ağaca asılı bulundu!

2021-12-12 20:59 - Asayiş

AKP'li Başkan Lozan'ı hedef aldı!

2021-12-15 22:28 - Gündem

AKP'li vekil slogan attı, onu da kağıttan okudu!

2021-12-16 12:47 - Siyaset

Selçuk Özdağ, erken seçim için tarih verdi!

2021-12-15 16:28 - Siyaset

Simülasyonun yükselen değeri HKÜ’de tartışıldı...

2021-12-10 14:48 - Eğitim

Diyanet, TL'den vazgeçti, bağış için dolar istiyor!

2021-12-14 09:54 - Gündem

İlgili Haberler

“Yapay Zekâ Yönetmenini Arıyor: Kısa Film Hackathonu” başlıyor...

00:00 - Teknoloji

Teknoloji tutkunları DevFest Gaziantep'te buluştu

00:00 - Teknoloji

Yapay zeka ile yaklaşık 20 meslek tehlike altında

00:02 - Teknoloji

Görüntülü sohbetlerde arkadaşlık bir rutin haline gelebilir mi?

11:11 - Teknoloji

SANKO Holding, TEKNOFEST 2025’te de yarışmanın yürütücülüğünü üstleniyor

00:39 - Teknoloji

Günün Manşetleri

Sadettin Saran'ın ifadesi ortaya çıktı!

11:13 - Gündem

AKP'li vekil, bütçe görüşmelerine 9 milyon 200 bin liralık saatle geldi!

10:10 - Gündem

Saadettin Saran'ın villasının bekçisi gözaltına alındı!

00:09 - Asayiş

Ela Rümeysa Cebeci ifadesinin ardından yeniden cezaevine gönderildi

17:51 - Gündem

Balıkesir’de İHA boş bir araziye düştü!

15:28 - Gündem