?>

Veysel Ulusoy'a disiplin soruşturması!

Enflasyon Araştırmaları Grubu (ENAG) kurucusu Prof. Dr. Veysel Ulusoy'a görev yaptığı Yeditepe Üniversitesi tarafından disiplin soruşturması açıldı.

Gündem - 4 yıl önce

Enflasyon Araştırmaları Grubu (ENAG) kurucusu Prof. Dr. Veysel Ulusoy'a görev yaptığı Yeditepe Üniversitesi tarafından disiplin soruşturması açıldı.

Reuters'ın aktardığı belgeye göre üniversite, basına "izinsiz" verdiği bir röportaj nedneniyle Prof. Dr. Ulusoy'dan kurumun "bina ve kaynaklarını izinsiz ve amacına aykırı" kullanmasıyle ilgili savunmasını istedi. Söz konusu iddiaların gerçekleşmiş olmasının yazılı bir kınama ve ödemelerin askıya alınmasıyla sonuçlanabileceği belirtildi.

Yenitepe Üniversitesi, vatandaşın çarşı - pazarda hissettiğine en yakın verileri yayınlayarak Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) 'belalısı' haline gelen Enflasyon Araştırma Grubu'nun kurucusu, ekonomist Prof. Dr. Veysel Ulusoy hakkında disiplin soruşturması başlattı. 

Devlet kurumu TÜİK ile bağımsız akademisyenlerden oluşan ENAG'ın enflasyon verileri arasında uçurum bulunuyor. Son olarak ENAG, mayısta yıllık enflasyonu yüzde 160 olarak hesaplarken, TÜİK’e göre bu oran yüzde 73,5’ti.

Bu ‘makas’ açıldıkça gruba yönelik baskı da artıyor. Öyle ki, ENAG hakkında suç duyurusunda bulunan TÜİK, Ulusoy hakkında da ayrıca 'kişilik haklarını ihlal ettiği' gerekçesiyle şikayetçi olmuştu. 

Üniversite, Reuters'ın konuyla ilgili sorularına yanıt vermedi. Ulusoy, soruşturmanın akademik sözleşmesinin feshiyle sonuçlanabileceğini söyledi.

'BÖYLE BİR ŞEY BEKLİYORDUM'

Reuters'a konuşan Ulusoy: "Bu araştırma projesine yıllar önce başladığımızdan beri böyle bir şey bekliyordum. Sonunda ne olursa olsun mücadelemize devam edeceğiz" dedi.

ENAG Mayıs ayında yıllık enflasyonu yüzde 160 olarak hesaplamıştı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre yıllık enflasyon yüzde 73,5'ti.

 !#**h39167**#! 

 !#**h39165**#! 

Haftanın Öne Çıkanları

Akdeniz Üniversitesi’nde neler oluyor?

2022-06-12 16:38 - Gündem

ALG Spor şampiyon...

2022-06-13 07:54 - Spor

Ekonomi medyasının başarı ödülleri verildi

2022-06-09 15:47 - Ekonomi

Yerli ve milli traktör hayal oldu!

2022-06-10 11:37 - Gündem

Evinin bahçesinde bira içen kadınlara gerici saldırı!

2022-06-08 20:24 - Gündem

AKP'li vekil: Memurlar devlete yük oluyor!

2022-06-12 15:38 - Siyaset

“YouTube’dan izledim camide içki içiyorlar”

2022-06-09 19:53 - Gündem

‘Sürtük’ anketinde şok eden sonuç!

2022-06-07 08:29 - Gündem

CHP'li Kaplan'dan doğalgaz ve nöbetçi noter çağrısı

2022-06-08 18:15 - Siyaset

AKP ve MHP'den CHP'ye katılım...

2022-06-10 21:22 - Siyaset

İlgili Haberler

Çerçeve yasa Adalet Komisyonu’nda kabul edildi!

21:26 - Gündem

Türkiye, Suudi Arabistan ve Pakistan arasında 'Mekke Savunma Anlaşması' imzalandı

16:01 - Gündem

Akın Gürlek'ten 'internet gazeteciliği' için yasa sinyali

14:56 - Gündem

Özgür Özel: Özensiz, kötü hazırlanmış bir teklif...

18:17 - Gündem

Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara için tahliye kararı

18:16 - Gündem

Günün Manşetleri

YENİ Parti'ye 9 günde 138 bin kişi 300 milyon bağış yaptı

20:18 - Siyaset

Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek tutuklandı!

20:14 - Asayiş

İstifa sayısı 232'yi buldu, 28 ilde CHP'li başkan kalmadı!

14:58 - Siyaset

Akın Gürlek'ten 'internet gazeteciliği' için yasa sinyali

14:56 - Gündem

Kuşadası Belediyesi'ne üçüncü dalga operasyon

10:11 - Asayiş