?>

Vergi yapılandırması yürürlüğe girdi

Borçlarının yapılandırılması ile Covid-19 salgınının istihdam üzerindeki olumsuz etkilerinin azaltılması amaçlıyor.

Ekonomi - 6 yıl önce

Resmi Gazete’de yayımlanan 7256 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun’la vergi ve prim borçları yapılandırılıyor. Borçlarının yapılandırılması ile Covid 19 salgınının istihdam üzerindeki olumsuz etkilerinin azaltılması amaçlıyor.

Vergi ve Sosyal Güvenlik Kurumu prim borçlarının yapılandırılması ile istihdam teşvikine ilişkin düzenlemeleri içeren kanun teklifi TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek Cumhurbaşkanı’nın onayıyla Resmi Gazete’de yayımlandı. Kanuna göre, vergi borçları yapılandırılarak 6, 12 veya 18 taksitle ödenebilecek.

Borçlar Ocak 2021 itibarıyla ödenmeye başlanacak

Yapılandırmadan faydalanmak isteyenler gelir vergisi, kurumlar vergisi, katma değer vergisi gibi pek çok kalem için en fazla 18 taksitle borçlarını ödeyebilecekler. Taksitler iki ayda bir ödenecek. İlk taksit tarihine kadar peşin ödemenin yapılması durumunda, işleyen faizler silinecek. İlk taksit ödemesi, Ocak 2021'de gerçekleştirilecek.

Tahsilat ön planda

Onaylanan 7256 sayılı yapılandırma kanununun diğer yapılandırma kanunlarından farkının matrah artırımı olmaması durumuna dikkat çeken IFASTURK Mali Müşavirlik ve Denetim Kurucusu Şenel, onaylanan 7256 sayılı kanunda tahsilatın ön planda olduğunu vurgulayarak şunları ekledi: “Yasa temel olarak Hazine ve Maliye Bakanlığı’na, Sosyal Güvenlik Kurumu’na, gümrük müdürlüklerine, belediyelere, özel idarelere, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlıklarına (YİKOB) olan borçların yapılandırılmasına yönelik hükümleri içeriyor. Düzenlemeyle beraber idari para cezaları ve vergi borçları yeniden yapılandırılıyor. Mücbir sebep nedeniyle ertelenen borçlar ise kapsamda değil. IFASTURK olarak vergi hukuku alanındaki yıllara dayanan tecrübemizle vergi yapılandırması konusunda danışmalık hizmeti almak isteyen herkese alanında uzman ekibimizle hizmet veriyoruz.”

Haftanın Öne Çıkanları

Abdülhamid’in torunundan Atatürk’e hakaret

2020-11-16 09:49 - Gündem

Yıldız Tilbe'nin paylaşımına tepki yağdı!

2020-11-15 17:31 - Gündem

Cesedi merdiven altında gömülü bulundu!

2020-11-19 08:56 - Asayiş

1 milyon öğrenci arasında ilk 50'ye girdi...

2020-11-14 19:52 - Eğitim

GKV’li miniklerin kitap okuma sevgisi

2020-11-13 13:45 - Eğitim

Doğru Parti Genel Başkanı gözaltına alındı!

2020-11-12 12:40 - Gündem

Doç. Dr. Gökmen Aktaş Medical Park'ta

2020-11-16 17:00 - Sağlık

Görme Engelliler projesine gümüş madalya!

2020-11-18 11:43 - Eğitim

Vida ile temasta bulunan herkes karantinada!

2020-11-12 16:05 - Spor

HKÜ İle Kalyon PV iş birliğinde ilk eğitim

2020-11-17 14:25 - Eğitim

İlgili Haberler

Mete Akcan: İhracatçılarımızı dijital dönüşümle geleceğe hazırlıyoruz

00:00 - Ekonomi

Mehmet Şimşek’ten fon soruşturması açıklaması

09:22 - Ekonomi

178 ülkeye Türkiye imzalı halı serildi

00:00 - Ekonomi

Güneydoğu’nun hububat sektörü ihracatı 8 ayda 2,5 milyar dolar

08:17 - Ekonomi

Gaziantepli halıcılar Kolombiya ve Panama’da saha araştırmaları tamamlandı

00:00 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Soma'da maden ocağında göçük: 5 işçi hayatını kaybetti!

11:15 - Gündem

Eyüpsultan Belediyesi’ne operasyon: Başkan Özmen dahil 28 kişi gözaltında

08:46 - Asayiş

Hakem Yasin Kol gözaltına alındı!

06:11 - Spor

YENİ Partili Meriç, Gaziantep'in baz istasyonu sorununu Meclis'e taşıdı

00:08 - Siyaset

Gaziantep'te “Yöneten Kadın Liderler Forumu” düzenlendi

00:00 - Yerel