?>

Vergi ve SGK borçları yapılandırılmalı

GTO Başkanı Tuncay Yıldırım, “Mükelleflerin vergi ve SGK borçları yapılandırılmalı ve vergi oranları yeniden gözden geçirilmeli." dedi.

Ekonomi - 6 yıl önce

Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Tuncay Yıldırım, “Ekonomiyi hep birlikte düzlüğe çıkaracağız. Bunun için ekonomi yönetiminden vergi ve SGK yükümlülüklerimiz için de yeni normaller belirlenmesini istiyoruz.” dedi.

Ekonominin, pandemi sürecinin yarattığı yıpranmadan hızlı bir şekilde çıkabilmesi için desteklerin yıl sonuna kadar devam ettirilmesinin önem arz ettiğini söyleyen GTO Başkanı Tuncay Yıldırım, “Mükelleflerin vergi ve SGK borçları yapılandırılmalı ve vergi oranları yeniden gözden geçirilmeli. Kısa çalışma ödeneği de yıl sonuna kadar uzatılmalı. Ekonomiyi hep birlikte düzlüğe çıkarabilmemiz için devlete karşı olan yükümlülüklerimizde de yeni normaller belirlenmeli.” dedi.

Yıldırım yaptığı yazılı açıklamada, ekonomik toparlanma için vergi ötelemeleri, vergi yapılandırmaları ve vergi oranları noktasında reel sektörün yıl sonuna kadar destek beklentisi olduğunun altını çizerek şunları dile getirdi:

“Piyasada likiditeyi artırmak için tüketimin artması lazım. İşletmeler kâr etmeli ki vergi yükümlüklerini yerine getirebilsin, istihdam yaratabilsin.  Kazan kazan mantığı ile verilecek destekler neticesinde hem devlet, hem işveren hem de çalışan kazanarak ekonomik döngü devamlılığı sağlanmalı.

Daha önce de dile getirdiğimiz ve karar vericilere isteğimizi ilettiğimiz gibi, hali hazırda var olan vergi ve SGK borçlarının da yapılandırılması bu noktada atılacak önemli bir adımdır. Ekim ayında pandemi süreci ile ötelenen vergi ödemeleri ve kredi geri ödemeleri var. Ama işletmeler henüz bu ödemeleri yapabilecek kazancı elde edecek durumda değil. Kontrollü sosyal hayat kuralları çerçevesinde faaliyetlerine başlayan berber, kuaför, restoran gibi hizmet sektöründekiler yüzde 50 kapasite ile çalışıyor. Turizm sektörü yine öyle… Deniz turizminde hareketlenme olabilir ama bizim gibi kültür turizm merkezlerinde hareketlenmeyi sonbahara kadar beklemiyoruz. Diğer sektörler de henüz tam kapasiteye ulaşmış değil. İhracatçılarımızın siparişlerinde hareketlenme tam olarak olmadı. Tedarik zincirleri düzelmedi.

Öte yandan Kısa Çalışma Ödeneği desteği de; işletmelerin düşük kapasite ile çalışmak zorunda oldukları göz önünde tutularak, istihdamda da büyük kayıplar yaşamamak adına yıl sonuna kadar uzatılmalı. Netice itibariyle reel sektörün yıl sonuna kadar pandemi kayıpları için desteklenmesi gerek.”

Editör: Turgut Bozgeyik

Haftanın Öne Çıkanları

AKP'li kadın sosyal medyada gündem oldu

2020-06-01 19:26 - Gündem

Lütfü Türkkan’ın fabrikasına mühür!

2020-06-04 11:11 - Gündem

Cam silerken 6. kattan düştü!..

2020-06-06 19:55 - Asayiş

'Kimse sokakta rahat dolaşamayacak!'

2020-06-03 23:32 - Gündem

Feyzioğlu 79 baroya karşı!

2020-06-03 13:35 - Gündem

Eren Yıldırım'dan ilk açıklama...

2020-06-02 15:25 - Gündem

Festival Halı’dan Gaziantep FK’ya destek

2020-06-05 11:13 - Spor

Palta ve Poyraz MYK’ya girdi

2020-06-04 14:01 - Siyaset

Bu görüntülere rağmen serbest kaldılar!

2020-06-06 22:54 - Dünya

Gaziantep'te kıskanç koca vahşeti!

2020-06-05 18:55 - Asayiş

İlgili Haberler

Bir sigara grubuna daha zam geldi: En düşük fiyat 100 TL oldu! 

00:52 - Ekonomi

Paraguay Büyükelçisi Güneydoğulu Hububat ihracatçılarıyla buluştu

00:00 - Ekonomi

Ocak ayı enflasyonunda büyük artış!

10:24 - Ekonomi

GTB'den Mısır'da tarım ve gıda işbirliği hamlesi

00:00 - Ekonomi

Çimsa’dan ihracata 1,5 milyar dolarlık katkı

00:00 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Çeşme Belediyesi Başkanı Lâl Denizli ifadeye çağırıldı!

20:46 - Gündem

ADD’den Atatürk düşmanı Fatih Tezcan’a suç duyurusu

20:30 - Gündem

CHP’li Meriç’ten Bakan Kurum’a Kürüm Köyü çağrısı: Bu imalatlar nasıl teslim alındı?

20:02 - Siyaset

Öztürkmen: Gaziantep’in altyapısı alarm veriyor

11:47 - Siyaset

Bir sigara grubuna daha zam geldi: En düşük fiyat 100 TL oldu! 

00:52 - Ekonomi