?>

Veli Ağbaba: Enflasyon küresel değil, 'Recepsel' bir sorun

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Sayın Recep Tayyip Erdoğan, enflasyonun küresel bir sorun olduğunu söylemiş; aslında küresel değil ‘Recepsel’ bir sorun" açıklamasında bulundu.

Siyaset - 2 yıl önce

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Sayın Recep Tayyip Erdoğan, enflasyonun küresel bir sorun olduğunu söylemiş; aslında küresel değil ‘Recepsel’ bir sorun" açıklamasında bulundu.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu için New York'ta bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün, 13. Concordia Yıllık Zirvesi'nde soruları yanıtlarken "Enflasyon küresel bir sorun. Ekonomi ekibi çalışıyor. 2024'e çok farklı gireceğiz” ifadelerini kullanmıştı.

CHP Parti Meclisi Üyesi Veli Ağbaba, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Ağbaba, şöyle konuştu:

"Sayın Recep Tayyip Erdoğan, enflasyonun küresel bir sorun olduğunu söylemiş; aslında küresel değil ‘Recepsel’ bir sorun. Avrupa’daki enflasyon oranlarına baktığımız zaman Avrupa ülkelerinin yıllık enflasyonu Türkiye’nin aylık enflasyonunun daha altında. Örneğin Hollanda’nın yıllık enflasyonu bizim aylık enflasyonumuzun üçte biri. Fransa’nın yıllık enflasyonu bizim aylık enflasyonun yarısı kadar. Dolayısıyla bu küresel değil, ‘Recepsel’. Avrupa’daki en yüksek enflasyona sahip ülkeyiz. Dünyada Sudan, Zimbabve ve Suriye ile yarışıyoruz. Yakında bunları da geçeceğiz. TÜİK verilerine ve Merkez Bankası’nın hedeflemiş olduğu rakamlara göre dünyada da liderliğe yükseleceğiz. Maalesef kötü yönetilen bir ekonomi, döviz sarmalı, enflasyon ve Kur Korumalı Mevduat (KMM) altında ezilen fakir fukara; enflasyon altında her gün yoksullaşan Türkiye... Mesele ekonomi yönetimi, mesele tek adam yönetimi, mesele AKP..."

Haftanın Öne Çıkanları

Yeşim Salkım'dan Halil Konakcı'ya: Hadi önünüzden yiyin!

2023-09-14 12:29 - Gündem

Kuveytli yazardan Atatürk ve Türklere ağır hakaret!

2023-09-18 10:54 - Gündem

Gaziantep'e şehit ateşi düştü!

2023-09-14 20:16 - Asayiş

Camiden 'Filenin Sultanları kafirdir' anonsu yapıldı!

2023-09-16 10:08 - Gündem

İmamoğlu, kendini taklit eden videoyu paylaştı: Onu da çözeceğiz!

2023-09-13 11:44 - Gündem

Reza Zarrab ve Halkbank’a teröre destek davası açıldı!

2023-09-17 10:43 - Dünya

Örsan Kunter Öymen adaylığını mı açıklayacak?

2023-09-14 10:29 - Siyaset

Karaca Bozgeyik adaylığını açıkladı...

2023-09-12 18:47 - Siyaset

Türkiye, iPhone'un en pahalı satıldığı ülke ünvanını aldı!

2023-09-17 09:57 - Teknoloji

Erdoğan'ın dün görevden aldığı danışman, Turkcell'e atandı

2023-09-14 21:34 - Gündem

İlgili Haberler

Bahçeli 'Bayramdan sonra' demişti: TBMM'de yine toplantıya katılmadı

15:38 - Siyaset

Pamuk: Adalet yerini buldu. Zafer Türk milletinindir!

15:32 - Siyaset

Tarih verildi: CHP Kadın Kolları'ndan 'Adalet ve Özgürlük Yürüyüşü'

13:39 - Siyaset

DEM Parti'nin İmamoğlu ziyareti için tarih belli oldu

13:09 - Siyaset

Ali Babacan'dan iktidara 'ara zam' çağrısı: '1 Temmuz'da asgari ücreti artı

12:39 - Siyaset

Günün Manşetleri

Bahçeli 'Bayramdan sonra' demişti: TBMM'de yine toplantıya katılmadı

15:38 - Siyaset

Pamuk: Adalet yerini buldu. Zafer Türk milletinindir!

15:32 - Siyaset

Tarih verildi: CHP Kadın Kolları'ndan 'Adalet ve Özgürlük Yürüyüşü'

13:39 - Siyaset

İran’dan flaş karar: Devlet yetkililerine cep telefonu yasağı

13:38 - Dünya

DEM Parti'nin İmamoğlu ziyareti için tarih belli oldu

13:09 - Siyaset