?>

Vatandaş ‘Tuuu size’ diyerek yüzlerine tükürdü!

Söke Belediyesi meclis üyelerini protokolde gören vatandaşlar, “Oylarımız size haram olsun” dedi, dört yeni AKP’liyi protesto etti.

Gündem - 1 ay önce

Söke Belediyesi meclis üyelerini protokolde gören vatandaşlar, “Oylarımız size haram olsun” dedi, dört yeni AKP’liyi protesto etti.

CHP’den istifa ederek AKP’ye geçen 4 Meclis üyesi Hilal Kabasakal, Şakir Gülmez, Muharrem Özcan, Necmettin Aka Yenikent Mahallesi Zeytindalı Parkı’nda düzenlenen Türkiye-Yunanistan Halk Oyunları etkinliğinde tükürüklü protestoya maruz kaldı.

Aydın Denge internet sitesinin haberine göre meclis üyeleri Şakir Gülmez ile Muharrem Özcan mahalle sakini kadınlardan tepki gördü. Gülmez ile Özcan, vatandaşın kendilerini tanıdığı, olay anında diğer iki meclis üyesinin de yanlarında olduğunu belirtti “Üzücü bir olay” diye konuştu.

ŞAŞIRDILAR

Olaya tanık olan bir vatandaş, “Duruma tepki gösteren kadınlar, Şakir Gülmez ve Muharrem Özcan ile sözlü tartışma yaşadı. Mahalle sakinleri uygulamanın yanlış olduğunu belirtiler ve konu siyasi tartışmaya dönüştü. Parti değiştiren iki meclis üyesi ile diyalog yaşandı. Kadınlardan biri parti değiştiren Özcan ve Gülmez’i ağır sözlerle eleştirdi ve yüzlerine doğru ‘Tuuuuuu size, utanmazlar, hakkımızı helal etmiyoruz, oylarımız haram olsun size’ sözleriyle tepki gösterdi. CHP’nin oylarıyla AKP’ye geçen meclis üyeleri ne yapacaklarını şaşırdılar ve karşılık vermeden olay yerinden uzaklaştılar” dedi.

ÇOK AĞIR GELDİ

Meclis üyelerinin olaydan çok rahatsız oldukları ve üzülükleri öğrenildi. O anda çok utandıklarını ve ne diyeceklerini bilemediklerini dile getiren meclis üyeleri, benzer tepki ve olayların tekrarlanma ihtimali nedeniyle huzursuz. Halktan yoğun tepki gördüklerinden dert yanan meclis üyeleri, ilk defa bu kadar ağır protesto şekliyle karşılaştıklarını yakın çevreleriyle yaptıkları sohbetlerde dile getirdiler.

‘Tükürme söylemseldi yüzümüze gelmedi’

Söke Belediyesi iştiraki LİMA A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı olma karşılığında AKP’ye geçtiği iddia edilen Muharrem Özcan’ın yaşananlar nedeniyle çok üzgün olduğu öğrenildi. Özcan, “Bu gibi tepkilerin yaşanması normal. Tükürme olayı ‘Tu size’ şeklinde söylemseldi. Yüzümüze tükürük gelmedi. Öfkeli olan kadın ‘Tu size, hakkımı helal etmiyorum, oyumuz haram olsun’ dedi. Keşke böyle bir durum yaşanmasaydı” dedi. Öteki üye Şakir Gülmez ise şunları söyledi: “Tepki gösteren mahalle sakini kadın ‘CHP’ye oy verdik ve AKP’ye geçtiniz. hakkımı helal etmiyorum, haram olsun’ dedi. Muhatap olmadım ve cevap vermedim. Şahsıma yönelik tükürme olayı yaşanmadı. Olay anında Hilal Kabasakal ve Necmettin Aka da vardı ancak vatandaşlar onları tanımayınca tepki Özcan ile bana yapılmış gibi oldu. Üzücü bir olay ancak bu gibi tepkilerin yaşanması normal.”

Kaynak: Sözcü

Haftanın Öne Çıkanları

İnternet faturalarına yılda iki zam yapılacak

2025-08-27 12:14 - Ekonomi

Memur Sen'den Maliye Bakanlığı önünde eylem

2025-08-26 14:11 - Ekonomi

Memur ve memur emeklisinin zam oranı belli oldu!

2025-08-26 17:33 - Ekonomi

Türkiye, Uluslararası Şam Fuarı’nda güçlü şekilde yerini aldı

2025-08-28 00:00 - Ekonomi

Aydın'da Çerçioğlu protestosu: Konser alanı boş kaldı!

2025-08-22 07:49 - Gündem

GAİB’den Şam’da dev organizasyon!

2025-08-28 00:00 - Ekonomi

Dilek İmamoğlu'nun avukatı Nusret Yılmaz gözaltına alındı

2025-08-26 13:42 - Asayiş

CHP'de çok konuşulacak 'Kılıçdaroğlu' iddiası

2025-08-27 10:32 - Siyaset

Vatandaş ‘Tuuu size’ diyerek yüzlerine tükürdü!

2025-08-28 11:32 - Gündem

Neden komutanlar değil Erdoğan'ın damadı açıkladı?

2025-08-25 10:36 - Gündem

İlgili Haberler

Mansur Yavaş'tan açıklama: Çağırırlarsa, gönüllü olarak ifadeye vermeye hazırız!

12:59 - Gündem

Başsavcılık, Mansur Yavaş için soruşturma için izin istedi!

23:29 - Gündem

Dilek İmamoğlu: Milletin iradesine, yine milletin kendisi sahip çıkacaktır

15:38 - Gündem

10 Ekim Gar Katliamı anmasına polis müdahalesi

13:15 - Gündem

Belediyelere konser yasağı mı geliyor?

08:57 - Gündem

Günün Manşetleri

Son ankette Mansur Yavaş, Erdoğan'a fark attı!

12:38 - Siyaset

Bizim çocuklardan Bulgaristan'da tarihi zafer: 1-6

10:52 - Spor

Dilek İmamoğlu: Milletin iradesine, yine milletin kendisi sahip çıkacaktır

15:38 - Gündem

10 Ekim Gar Katliamı anmasına polis müdahalesi

13:15 - Gündem

Nobel Barış Ödülü Maria Corina Machado'ya verildi!

12:13 - Dünya