?>

Validen itiraf: Açıklanan rakamlardan 5 kat daha kötü

AFAD Başkanı Yunus Sezer, Kahramanmaraş merkezli depremlerde 40 bin 689 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Deprem bölgesinde görevlendirilen Vali Osman Bilgin'den itiraf gibi bir açıklama geldi.

Gündem - 2 yıl önce

Gaziantep'in Nurdağı ilçesine görevlendirilen Şırnak Valisi Osman Bilgin, ''Kusura bakmayın belki de geç geldik ama durum gördüğünüzden, bildiğinizden çok daha vahim. Açıklanan rakamlardan 3-4-5 kat daha kötü'' dedi.

AFAD Başkanı Yunus Sezer, Kahramanmaraş merkezli depremlerde 40 bin 689 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Deprem bölgesinde görevlendirilen Vali Osman Bilgin'den itiraf gibi bir açıklama geldi. Bilgin, "Açıklanan rakamlardan en az 3-4 belki 5 kat daha kötü" dedi.

Kahramanmaraş merkezli 9 saat arayla gerçekleşen 2 depremin ağır yıkımıyla mücadele sürüyor, can kaybı sayısı artıyor. Resmi rakamlara göre 40 bin 689 kişi yaşamını yitirdi.

Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde koordinatör vali olarak görevlendirilen Şırnak Valisi Osman Bilgin, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Vali Bilgin, durumun resmi açıklamalardan daha vahim olduğunu belirterek “Açıklanan rakamlardan en az 3-4 belki 5 kat daha kötü. Bazı illeri komple yıkıp yeniden iller yapacağız” dedi.

"AÇIKLANAN RAKAMLARDAN 5 KAT DAHA KÖTÜ"

Vali Bilgin açıklamada şunları kaydetti:

"Yaşadığımız afet çok büyük bir afet. Bir örnek vermek istiyorum. Nurdağı ilçesinin -dün akşam kararını aldık Sayın Çevre Bakanı ile- ilçeyi kaldırıyoruz. Komple yıkıyoruz. Tamamını yüzde yüzünü yıkıyoruz. Yaşanan felaketi anlayın diye anlatıyorum size. Şu anda 150 ölü çıkan apartman var.

Tabii ki yüce Allah'ın takdiri ilahisi. O olmadan bir saniye bile adım atamayız ve bir saniye sonrasına da hükmedemiyoruz. Ben Trabzonlu olduğum için bizde hocalık fazladır onu da söyleyeyim. Hocam burada olduğu için çok fazla konuşmuyorum da. Şunu anlatmaya çalışıyorum biz insan olarak üzerimize düşeni yapmalıyız. Biz onun için buraya geldik. İnsan olma gereği. Devletin temsilcisi olarak sizlerle beraber olmak, sizi dinlemek için geldim. Kusura bakmayın belki geç geldim ama durum gördüğünüzden bildiğinizden çok daha vahim. Açıklanan rakamlardan en az 3-4 belki 5 kat daha kötü. Bazı illeri komple yıkıp yeniden iller yapacağız.

"ŞEHİRLER HARİTADAN SİLİNDİ"

Dolayısıyla gördüğünüz İstanbul veya Erzincan depremi... Hiçbirine benzeyen bir deprem değil. Şehirler haritadan silindi, yeni haritalar oluşturulacak. Devlet olarak, devletin görevlileri olarak geç gelmişsek sizden özür diliyoruz."

Haftanın Öne Çıkanları

İmam, Cuma hutbesinde Haluk Levent ve Oğuzhan Uğur'u hedef aldı

2023-02-18 10:30 - Gündem

Depremzede kayıp çocuklar için acil çağrı

2023-02-19 09:47 - Gündem

Bahçeli’ye memleketinde büyük tepki!

2023-02-17 20:33 - Siyaset

Ünsal Ban tahliye edildi!

2023-02-13 16:15 - Gündem

Cengiz Holding'e yatırım desteği

2023-02-16 15:31 - Gündem

Türkiye yastayken, AKP'lilerin kahkahalarına tepki yağdı!

2023-02-13 18:50 - Gündem

İmamoğlu: Depremde ölmek, kaderimiz asla olmaz, olamaz!

2023-02-13 15:53 - Gündem

Fuat Oktay, 10 bin TL yardımın kimlere verileceğini açıkladı

2023-02-17 20:04 - Gündem

Mahsum Altunkaya’nın kayınpederi dualarla uğurlandı

2023-02-15 08:38 - Yerel

İMO Gaziantep’ten önemli açıklama

2023-02-14 09:46 - Yerel

İlgili Haberler

Evden mevlide gitmek için çıktı, kayboldu!

13:08 - Gündem

Aykut Erdoğdu'dan Ferdi Zeyrek'e mektup: 'Hadi ayağa kalk kardeşim'

12:08 - Gündem

Bayram dönüş yolunda 'uyku apnesi' uyarısı

00:00 - Gündem

Ferdi Zeyrek'in sağlık durumuna ilişkin yeni açıklama

11:38 - Gündem

Osman Gökçek'in kanalında 'fuhuş' soruşturması

09:25 - Gündem

Günün Manşetleri

Evden mevlide gitmek için çıktı, kayboldu!

13:08 - Gündem

Bakan açıkladı: Satılamayan kurbanlıkları Et ve Süt Kurumu alacak

12:39 - Ekonomi

Aykut Erdoğdu'dan Ferdi Zeyrek'e mektup: 'Hadi ayağa kalk kardeşim'

12:08 - Gündem

AKP’de slogan intihali istifa getirecek mi?

09:49 - Siyaset

Osman Gökçek'in kanalında 'fuhuş' soruşturması

09:25 - Gündem