?>

Vali Gül’den kan bağışı çağrısı

Gaziantep Valisi Davut Gül, Valilik, Şahinbey Belediyesi ve Türk Kızılay’ı işbirliğinde gerçekleştirilen “Kan Bağışı Kampanyası” protokol imza törenindekan bağışında bulunmaları konusunda vatandaşlaraçağrıda bulundu.

Yerel - 7 yıl önce

 

Gaziantep Valisi Davut Gül, Valilik, Şahinbey Belediyesi ve Türk Kızılay’ı işbirliğinde gerçekleştirilen “Kan Bağışı Kampanyası” protokol imza törenindekan bağışında bulunmaları konusunda vatandaşlaraçağrıda bulundu.

Kentimizde yaşayanların eğitim, sağlık, çevre, doğa ve toplumsalsorunlarına çözüm üretme ve sanayi şehri olan Gaziantep’in sağlıksorunlarına duyarlı bir yaklaşımda bulunmak amacıyla başlatılan kampanyanın imza töreninde konuşan Vali Gül, “Şahinbey Belediyesi ile Türk Kızılay’ı Gaziantep Kan Bağışı Merkezi arasında imzalanan protokol ile Şahinbey Belediyesi lojistik destek verecek ve diğer ihtiyaçlarını karşılayacak.  Vatandaşlarımız kan vermeye teşvik edilecek” dedi.

Türk Kızılay’ının en dar günde başvurulan bir yer olduğunu aktaran Vali Gül, “Türk Kızılay’ı bizim milli kuruluşumuz. Hem en dar zamanımızda hem de rutin tedavi amaçlı kan ihtiyaçlarımızda Kızılay’a başvuruyoruz. Yine afet durumunda da ilk gideceğimiz yerKızılay. Bu vesile ile tüm hemşerilerimizi kan vermeye davet ediyorum” diyerek emeği geçenlere teşekkür etti.

Kan bağışı kampanyasının yaklaşık on yıldır yapıldığını bildiren Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, kampanyanın vatandaşların kan ihtiyacını karşılamaya ve vatandaşları kan vermeye teşvik etmeye yönelik bir uygulama olduğunu söyledi.

Tahmazoğlu, “Şu ana kadar 14 bin 402 ünite kan toplamış olduk. Bu yılda kampanyamızı 22 Nisan tarihinde yapacağız. Ramazan öncesi yapacağımız bu kampanya ile Ramazan ayı boyunca kan bağışı merkezine yapılan kan bağışı azaldığı için bu vesile ile ay boyunca kan merkezinin ihtiyacını karşılamış olacağız.” diye konuştu.

Konuşmalar sonrasında, Vali Gül, Belediye Başkanı Tahmazoğlu ve Kan Bağışı Merkezi Bölge Müdürü Halis Uzunkayaarasında protokol imzalandı.

Editör: Turgut Bozgeyik

Haftanın Öne Çıkanları

'Öküz' haberi gazeteciyi işinden etti!

2019-03-30 09:58 - Siyaset

Gaziantep'te muhtarlık kavgasında kan aktı!

2019-03-31 16:00 - Asayiş

Gaziantep'te kaybolan 7 yaşındaki Azra bulundu

2019-04-02 21:41 - Asayiş

Sokak ortasında kafasından vurulmuştu!

2019-04-01 19:04 - Asayiş

Gaziantep'teki muhtarlık kavgasına 15 gözaltı

2019-04-04 20:22 - Asayiş

Davulcu Aşiretlerin Bağımsız adayı kaç oy aldı?

2019-04-02 12:25 - Siyaset

Gaziantep sevdalısı Ali Araptarlı'yı kaybettik...

2019-04-04 20:55 - Gündem

AKP’li Yavuz'un iki yüzü...

2019-04-04 08:57 - Siyaset

Gaziantep'te meclis üyeleri listesi belli oldu

2019-04-01 10:12 - Siyaset

Gaziantep'in En Hızlısı Yarışması

2019-04-04 18:30 - Spor

İlgili Haberler

Vali Kemal Çeber’ den Ramazan Bayramı mesajı

07:55 - Yerel

GAGİAD Başkanı Yunus Kara'dan, Ramazan Bayramı mesajı

07:51 - Yerel

Şahin’den teşekkür: Her hizmetin altında Bozgeyik’in imzası var...

00:00 - Yerel

GSO Başkanı Ünverdi, Ramazan Bayramı’nı kutladı

00:00 - Yerel

Fedaioğlu’ndan Ramazan Bayramı mesajı

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Danıştay, MEB’den “Ramazan Genelgesi” için savunma istedi

17:55 - Gündem

Ümit Özdağ: Türk Silahlı Kuvvetleri tarikat ve cemaatlerin ya da iktidarın değil, Türk milletinin ordusu olacak!

16:41 - Siyaset

170 akademisyenden Mehmet Türkmen için destek bildirisi

02:00 - Gündem

Türkiye yine 'özgür olmayan ülke' kategorisinde...

00:11 - Gündem

CHP Sözcüsü Emre'den Bakan Gürlek'e yanıt

13:39 - Siyaset