?>

Üzümcü: Yabancı silahlı unsurların Türk toprağındaki varlığı kabul edilemez

Anahtar Parti Gaziantep İl Başkanı Murat Üzümcü, son günlerde kamuoyuna yansıyan görüntülerin devletin ciddiyetini zedelediğini belirterek sert açıklamalarda bulundu.

Siyaset - 2 ay önce

Anahtar Parti Gaziantep İl Başkanı Murat Üzümcü, son günlerde kamuoyuna yansıyan görüntülerin devletin ciddiyetini zedelediğini belirterek sert açıklamalarda bulundu.

Anahtar Parti Gaziantep İl Başkanı Murat Üzümcü, şöyle konuştu: "Son günlerde devlet ciddiyetini ve vakarını açıkça zedeleyen görüntüler, davetler ve törenler peş peşe kamuoyunun önüne düşmektedir. Bir tarafta “Apo asılsın”dan “Apo nasılsın”a  evrilen vahim bir vakar ve ciddiyet kaybı, diğer tarafta Papa’nın haçlı savaşlarının başlatıldığı gün yaptığı ayin ve Talael Bedru ilahisinin dinletilmesi; bir başka tarafta ise Cizre’de devlet protokolü ve kurallarının hiçe sayıldığı, ciddiyetsiz, keyfi ve adeta birilerine meydan okumaya dönüşen sempozyum… Ne oluyor ve nereye gidiyoruz? Bu tabloyu milletin gözünün içine bakarak izah etmek hükümetin görevidir.

İl Başkanı Üzümcü, “Şırnak’ta Mesud Barzani’nin misafir edilmesi, kuşkusuz misafirperver milletimizin asaletidir. Biz hoş geldin demeyi biliriz; ama devletimizin çizgisini, protokolünü ve vakarını kimseye çiğnetmeyiz” ifadelerini kullandı. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin protokol kurallarının dün de bugün de değişmediğini vurguladı.

“Barzani’nin resmî sıfatı yok; yapılan bir şovun çok ötesinde ve devlet ciddiyetine zarar verir niteliktedir”

İl Başkanı Üzümcü, Barzani’nin bugün ne Kuzey Irak yönetiminde ne de Irak Merkezi Hükümeti’nde herhangi bir resmî görevi bulunmadığını hatırlatarak, “Bu nedenle gösterilecek muamele en fazla eski bir devlet adamına gösterilecek seviyede olur; fazlası devlet ciddiyetini zedeler” dedi.

Barzani’nin ziyareti sırasında yabancı silahlı unsurların görüntülendiğine dikkat çeken İl Başkanı Üzümcü, “Türk topraklarında yabancı kişilerin askeri üniforma ve uzun namlulu silahlarla dolaştığı görüntüler ortaya çıkmıştır” diyerek tepkisini dile getirdi.

“Bu ülkede yeni doğan bebekler öldürülür Sağlık Bakanı istifa etmez, otellerde 76 kişi ölü yanarak ölür Turizm Bakanı istifa etmez, devleti hiçe sayıp Kürdistan askeri ülkede cirit atar yine kimse istifa etmez” sözleriyle tabloyu değerlendirdi.

Bu durumun devlet teamüllerini ve Türkiye’nin köklü itibarını zedelediğini belirtti.

“Bu görüntülerin sorumlusu kim?”

Ziyarette ortaya çıkan görüntülerin denetimsizliğine dikkat çeken İl Başkanı Üzümcü, bir dizi soruyu kamuoyu adına yöneltti:“Sorumlusu kim peki bu görüntülerin? Vali mi? İçişleri Bakanlığı mı? Kim bu konuda hesap verecek açıklama yapacak? Bu durumdan Valiliğin haberi yok muydu? Varsa Vali bu konuyu İçişleri Bakanlığına sordu mu? Nasıl bir hata oluştu?”

Açıklamada, ziyarette hazır bulunan kamu yöneticileri de eleştirildi: “Peki o protokolde bulunan İçişleri Bakan Yardımcısı,Vali, Rektör, Kaymakam, Emniyet Müdürü, Komutanı ve diğer üst düzey kamu görevlileri hakkında herhangi bir işlem yapılacak mı? Kamusal alanda bir törende Rektörün Kürtçe konuşma yapması ve diğer kamu görevlilerinin kamusal alanda başka bir dille konuşma yapmaları, resmi dil Kürtçe oldu da haberimiz mi yok?”

Cizre’de Barzani’nin korumalarının taşıdığı silahlar da İl Başkanı ÜZÜMCÜ’nün  tepkisini çekti: “Yabancı bir ülkenin koruma görevlisi ancak diplomatik yollardan önceden cins, çap ve sayı bilgileriyle deklare edilmesi kaydı ile tabancasını götürebilir. Fakat makinalı tabanca veya uzun namlulu silah getiremezler. Bu görüntüler tam bir skandaldır.”

İl Başkanı ÜZÜMCÜ,ziyarette bulunan üst düzey isimleri de eleştirdi: “İçişleri Bakan Yardımcısı, Vali, Rektör, Vekil, Kaymakam ne yapıyordu o esnada? Barzani övüyorlardı.”

Açıklamanın sonunda İl Başkanı ÜZÜMCÜ, “Bu soruların tümü millet adına cevap beklemektedir” diyerek sözlerini tamamladı ve konunun takipçisi olacaklarını kamuoyuna duyurdu.

Haftanın Öne Çıkanları

Kayyum Gürsel Tekin ilçe başkanını disipline sevk etti!

2025-11-28 15:07 - Siyaset

İBB davasında önce duruşma tarihi verildi, sonra iptal edildi!

2025-11-27 12:05 - Gündem

İhraç edilen teğmenlerden bir kişi hakkında ihraç kararı kaldırıldı

2025-12-01 16:12 - Gündem

AKP'li Tayyar'dan yeni açıklama: Son kez ifade edip bu faslı kapatacağım...

2025-12-01 16:20 - Gündem

Habur rezaletini hatırlattı! Cizre'de Kürt bayraklı korumalara sevgi gösterileri...

2025-11-30 16:33 - Gündem

Mansur Yavaş'tan Gökçek ailesine suç duyurusu

2025-11-27 15:38 - Gündem

Hepsi tek tek zamlanacak! İşte 2026’da geçerli olacak yeni ücretler...

2025-11-27 08:49 - Ekonomi

Kılıçdaroğlu, yandaş gazeteye konuştu: CHP derhal arınmalı...

2025-11-29 09:13 - Siyaset

Yeni yargı paketi ile 50 bin kişi tahliye edilecek mi?

2025-11-27 13:41 - Gündem

Bahçeli: Bizim sonumuz varsın dar ağacı olsun!

2025-11-25 11:15 - Siyaset

İlgili Haberler

Müsavat Dervişoğlu'dan Bahçeli'ye sert gönderme

13:20 - Siyaset

Özgür Özel'den Erdoğan'a: Öyle brandayla, panoyla, devlet gücüyle olmaz!

17:28 - Siyaset

Öztürkmen: Tarımı bitirmeye yemin ettiler!

00:34 - Siyaset

Özgür Özel: Emekli artık bugünün iktidarından zam istemiyor!

16:50 - Siyaset

Öztürkmen: 20 yaş üzeri aracını hurdaya çıkaranlardan ÖTV alınmasın

00:25 - Siyaset

Günün Manşetleri

Bebek Otel soruşturmasında 'gizli kamera bulundu' iddiası

10:16 - Gündem

SDG lideri Mazlum Abdi Halep'ten çekileceklerini açıkladı

08:24 - Dünya

Bahis soruşturmasında Eyüpspor ve 9 şirkete kayyım atandı!

08:21 - Asayiş

Ümit Karan tutuklandı, ifadesi ortaya çıktı!

22:02 - Asayiş

Erdoğan'ın memleketi Rize'de yoksulluk isyanı

20:48 - Gündem