?>

Uzmanından sürücülere sıcak hava uyarısı

Hava sıcaklıkları artarken, yola çıkan sürücüleri direksiyon başında sıcak hava nedeniyle meydana gelebilecek dalgınlık ve kazalara karşı uyaran uzmanlar, yolculuk esnasındaki hayati tedbirlere dikkat çekti.

Gündem - 6 ay önce

Yaz tatilinin başlamasıyla birçok kişi tatil için yolculuk yapmaya başladı. Trafik kazalarının arttığı tatil dönemlerinde alınan önlemlerle trafik kazalarının azaltılması hedefleniyor.

Uzmanlar, sürücülere sıcaklık nedeniyle bunaltıcı havalarda oluşan ‘dalgınlık’ için uyarıda bulundu.

"KESİNLİKLE UYKUSUZ ARAÇ KULLANMAMALARI GEREKİYOR"

Uzun yola çıkacak sürücülerin kesinlikle yorgun, dalgın ve uykusuz olarak araç kullanmamaları gerektiğini belirten ileri sürüş uzmanı Ramazan Ceylan, "Yaz aylarının gelmesiyle yolculuklar artmakta. Dolayısıyla sıcak havalardan dolayı sürücülerimiz etkilenebiliyor. Sürücülerde sıcak havalarda yolculuk esnasında bunalma sonucu dalgınlık olabiliyor ve kazalarla sonuçlanabiliyor. Sürücülerimizin kesinlikle yorgun, dalgın ve uykusuz olarak araç kullanmamaları gerekiyor. Araçlarının, markasının, modelinin iyiliği, kalitesi burada sadece konforu etkileyeceğinden, diğer türlü kazalara sebebiyet vermeyeceği anlamı çıkmaz. ‘Benim aracım çok iyi, fren sistemi çok iyidir, lastikleri çok iyi, aracım şu markadır’ gibi söylemlere kapılmamak gerekiyor.

Neticede trafikte tüm araçlar seyir halindedir. Sizin aracınızın veya şoförlüğünüzün, sürücünüzün çok iyi olması önemli değil. Diğer araç kullanıcılarının size zarar verme ihtimali de var. Dolayısıyla bunlara güvenerek hız sınırlarını kesinlikle aşmamalı ve buna dikkat etmeleri gerekmektedir. Bir kazaya davetiye çıkarmamak için elimizden geldiğince bütün gayretimizle, trafik kurallarına uymamız gerekiyor" dedi.

"MOLA SÜRELERİNE DİKKAT EDİN"

Sürücülerin araç bakımlarına dikkat etmelerini, sık mola vermelerini tavsiye eden Ceylan, "İlk olarak kesinlikle araçların bakımları ön planda bulunuyor. Sürücülerimizin yolculuk sırasında kesinlikle mola sürelerine dikkat etmeleri, daha sık mola vermelerini tavsiye ederiz. Araçlarımızın eğer kliması varsa ve aktifse bunları uygun şekilde çalıştırmaları ve rahat bir yolculuk yapmaları gerekiyor. Bir diğer nokta ise giyilen kıyafetler de önemli. Sürücüleri sıkmayacak, sıkıntıya sokmayacak şekilde bol ve rahat kıyafetlerini giymeleri gerekiyor. Aynı zamanda araçlarında kesinlikle motor soğutma suyu için yedek bir su bulundurmalarını tavsiye ederiz.

Herhangi bir sıkıntıya mahal vermeyecek şekilde araçlarında bulundurulması kendi menfaatlerine olacaktır. Bu sebeple bunların yanı sıra kesinlikle işaret ve işaretçilere, hız sınırlarına kesinlikle uymaları gerekir. Telefonu kesinlikle araç kullanırken kullanmama noktasında dikkat etmeleri gerekiyor. Hız sınırlarına, yoldaki trafik levhalarına uymaları kendi menfaatlerine olacaktır. Netice itibariyle sadece kendimiz seyahat etmiyoruz, araçta yolcularımız da bulunuyor. Bunların da sorumlulukları bize ait ve bunun yanı sıra diğer yol kullanıcılarını da tehlikeye atmayacak şekilde araçlarımızın uygun zamanda uygun hızlarda seyrini devam ettirmemiz gerekir" diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Oktay Saral bu kez Tanju Özcan'ı hedef aldı: Senin suyun doğarken ısınmış!

2025-06-22 14:37 - Siyaset

İmamoğlu’nun babasının arazisinde metal dedektörlerle arama!

2025-06-21 18:11 - Gündem

Beykoz’un Karadeniz kıyılarında halka açık ve ücretsiz yaz sezonu başlıyor!

2025-06-21 00:00 - Gündem

23 kiloya düşen Nihal Candan hayatını kaybetti

2025-06-20 01:08 - Magazin

Akın Gürlek'in odasında 'Murat Ağırel' ayrıntısı: 'Kirli Çark' kitabı masasında...

2025-06-18 16:08 - Gündem

Mehmet Pehlivan'dan ilk tepki: Ben giderim, yerime yüzlercesi gelir!

2025-06-19 21:40 - Gündem

Bahar Candan ve Dilan Polat'ın 'helva' paylaşımına tepki yağdı

2025-06-23 09:51 - Magazin

İstanbul'da skandal görüntü: Pendik’te bir erkek, köpeğe tecavüz etti!

2025-06-21 00:08 - Asayiş

Prof. Dr. Mücahit Taha Özkaya: Zeytin ağaçları doğru koşullarda...

2025-06-18 00:38 - Tarım

Fatih Altaylı'dan mesaj: Bu da geçer yahu...

2025-06-23 22:05 - Gündem

İlgili Haberler

Deprem suçları 11. Yargı Paketi'nden çıkarıldı!

16:59 - Gündem

Özgür Özel, YSK Başkanı Ahmet Yener ile bir araya geldi

13:48 - Gündem

AKP’li Tayyar'dan iddia: Ela Rümeysa Cebeci itirafçı oldu

08:19 - Gündem

2026 yılı bütçesi kabul edildi, CHP ve AKP vekilleri birbirine girdi!

23:27 - Gündem

Ekrem İmamoğlu: Yargı öç alır mı, kin duyar mı?

23:03 - Gündem

Günün Manşetleri

Hüseyin Baş: MHP kendi raporunda Bahçeli’yi yalanlamış!

18:51 - Siyaset

Kemal Okuyan: Kara para, bahis ve uyuşturucu piyasası Türkiye ekonomisiyle bütünleşmiş durumda

18:49 - Siyaset

Meriç’ten TBMM’de borç tepkisi: Bu para nerede?

18:47 - Siyaset

Deprem suçları 11. Yargı Paketi'nden çıkarıldı!

16:59 - Gündem

Köprü ve otoyol ücretlerine yapılacak zam oranı belli oldu!

13:22 - Ekonomi