?>

Uzmanı anlattı: Sahte altın nasıl anlaşılır?

Altın fiyatlarındaki artışla birlikte piyasada sahte ürünler çoğalmaya başladı. Uzmanlar, sahteciliğin hem tüketiciyi hem de kuyumculuk sektörünü tehdit ettiğini söylüyor. Güvenilir yerlerden alışveriş yapılması gerektiği vurgulanıyor.

Ekonomi - 9 ay önce

Sahte altın vakalarındaki artışa dikkat çeken kuyumcu Ahmet Cumhur Kitiş, “Sahtecilik olayları tehlikeli bir boyuta ulaştı” diyerek yurttaşları uyardı.

Altın fiyatlarının yükseldiği dönemlerde sahte altın girişimlerinin de arttığına işaret eden uzmanlar, bu durumun hem tüketiciler hem de kuyumcular açısından ciddi riskler taşıdığını belirtiyor. Uzun yıllardır sektörde faaliyet gösteren Demaş Kuyumculuk A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Cumhur Kitiş, yurttaşların dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı.

'SAHTECİLİK TEHLİKELİ BOYUTA ULAŞTI'

Özellikle son aylarda gram altın, çeyrek altın ve bilezik gibi ürünlerde sahtecilik olaylarının çoğaldığını dile getiren Kitiş, “Dışarıdan bakıldığında ayırt edilmesi neredeyse imkânsız hale gelen bu ürünler, gramaj açısından eksik ya da tamamen sahte materyaller içeriyor. Sahtecilik olayları tehlikeli bir boyuta ulaştı. Alışveriş yapılacak kuyumcunun Ticaret Bakanlığı onaylı ve ilgili meslek odalarına kayıtlı olması büyük önem taşıyor. Ayrıca ürünlerin darphane baskılı, sertifikalı ve faturalı olması gerekiyor. Demaş A.Ş. olarak tüm ürünlerimizi belge ve sertifikalı rafineri üretimi olarak sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

'CEZAİ YAPTIRIMLAR DAHA ETKİLİ UYGULANMALI'

Sektörde güvenin sürdürülebilmesi için denetimlerin sıklaştırılması gerektiğini söyleyen Kitiş, “Sahte altın üretimi ve satışı organize dolandırıcılık suçudur. Bu konuda hem mali hem de cezai yaptırımlar daha etkili uygulanmalı” değerlendirmesinde bulundu.

Haftanın Öne Çıkanları

Son Dakika... Özgür Özel'in kızını tehdit eden kişi yakalandı

2025-05-05 21:08 - Gündem

CHP'li Ali Mahir Başarır açıkladı: Saldırganın kızı CHP Genel Merkezi'ni aradı

2025-05-05 21:38 - Gündem

Özcan: Muğlalı köylünün Ata toprağına dokunmayın

2025-05-09 00:44 - Tarım

Hepsi geri gönderildi: 2 bin tondan fazla patates virüslü çıktı!

2025-05-07 00:09 - Tarım

Türkiye için pestisit alarmı... 24 yerli ürün için 8 ayrı ülkeden sınır reddi!

2025-05-07 00:00 - Tarım

Adana'da ilk hasat başladı: Hedef, 330 bin ton

2025-05-06 00:39 - Tarım

GTB'de yılın ilk buğdayı 13 lira 50 kuruştan alıcı buldu

2025-05-08 00:00 - Tarım

Mardin'de sezonun ilk hasadı yapıldı: Tonu 12 bin liradan satıldı

2025-05-09 00:08 - Tarım

AKP'li olduğunu söyleyen emeklinin sözleri gündem oldu!

2025-05-06 10:02 - Gündem

İBB Soruşturmasında gizli dalga mı?

2025-05-07 10:43 - Gündem

İlgili Haberler

Merkez Bankası Başkanı Karahan iş dünyası ile buluştu

00:00 - Ekonomi

2025'te kapanan şirket sayısında yüzde 5,9 artış

10:00 - Ekonomi

İhracatçıya “ASYCUDA” darbesi!

00:05 - Ekonomi

Komisyondan geçti: En düşük emekli aylığı 20 bin lira oldu!

20:53 - Ekonomi

Güneydoğu’nun 2025 yılı dolarlık hububat ihracatı 3,6 milyar dolar

00:00 - Ekonomi

Günün Manşetleri

CHP’li Deniz Yavuzyılmaz: Vatandaşa ihanettir

08:23 - Siyaset

AKP'li vekilden emeklileri çileden çıkaran skandal sözler...

21:48 - Gündem

Binlerce Adanalı, Zeydan Karalar’a destek için Silivri’de buluştu

20:53 - Gündem

Aziz İhsan Aktaş davasında ikinci gün

14:23 - Gündem

CHP’li Meriç, çiftçilerin borç ve kredi sorunlarını Meclis gündemine taşıdı

00:50 - Siyaset