?>

Ünverdi'den KDV değerlendirmesi...

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, KDV'nin yüzde 1'e düşürülmesinin rahatlatıcı bir karar olduğunu söyledi.

Yerel - 4 yıl önce

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, yeni ekonomi destek paketinin üretim, ihracat ve istihdamın sürdürülebilirliğine katkıda bulunacağını, gıda ürünlerinde KDV'nin yüzde 1'e düşürülmesinin ise tüm kesimler açısından rahatlatıcı bir karar olduğunu söyledi.  

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, banka kredilerine ulaşım ve kredi maliyetlerinin yüksek olduğu böylesi sıkıntılı bir dönemde yatırım, ihracat ve işletme giderlerine yönelik verilen desteklerin kritik öneme sahip olduğunu belirterek, "Sanayiciler olarak uzun süredir hammadde, navlun ve enerji fiyatlarındaki artışlar sebebiyle yaşadığımız zorlukları dile getiriyoruz. Tabi yüksek enflasyon ve buna bağlı olarak fiyat artışları sadece ülkemizin değil dünyanın sorunu haline gelmiş durumdadır. Bu sebeple Hazine ve Maliye Bakanlığımızın hazırlamış olduğu yeni ekonomi destek paketinin, temelinde üretim ve ihracat olan ekonomimiz açısından çok önemli olduğunu düşünüyorum.

Ekonomi destek paketi kapsamında yatırım, ihracat ve işletme gereksinimine yönelik hazırlanan 60 milyar TL'lik KGF destek fonunu devreye girecek. 25 milyar TL  yatırıma, 25 milyar TL ihracata, 10 milyar TL işletme  harcamalarına yönelik hazırlanan destek paketinde; her bir KOBİ için maksimum kredi limiti 25 milyon lira, büyük firmalar için 100 milyon lira olacak şekilde kredi imkanı sunulacak. 3 başlık altında verilecek kredilerin faiz oranları ve vade şartları da oldukça iyi" diye konuştu.  

Gıda ürünlerinde KDV oranının yüzde 8'den yüzde 1'e indirilmesinin tüm kesimler açısından rahatlatıcı bir karar olduğunu dile getiren Ünverdi, "Kurun enflasyona etkisini azaltmaya yönelik atılacak adımlar ve temel gıda ürünlerinde KDV oranının yüzde 1'e düşürülmesi pozitif bir etki oluşturmuştur. Enflasyonda en önemli kalemlerden olan temel gıda fiyatlarında bir gerileme ve piyasaya olumlu yansımaları olacaktır. Yapılan düzenlemeler karşısında firmalarımızdan da konuya aynı hassasiyetle yaklaşmalarını bekliyoruz. Yeni ekonomi destek paketinin ve atılan adımların hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı. 

Haftanın Öne Çıkanları

Peker’in yaşadığı Abu Dabi'de füze saldırısı

2022-02-09 01:26 - Dünya

14 yaşındaki çocuğa Erdoğan'a hakaret davası!

2022-02-09 09:57 - Gündem

Kavakçı kardeşlerin tezleri birebir aynı çıktı!

2022-02-12 10:18 - Siyaset

GASMEK kursları ilgi görüyor

2022-02-11 12:33 - Yerel

AKP, MHP ve BBP'den Ayşenur Arslan'a suç duyurusu

2022-02-11 12:13 - Gündem

Dilipak ve Bahçeli akraba çıktı!

2022-02-11 11:13 - Gündem

Cem Yılmaz da hayat pahalılığına isyan etti!

2022-02-06 20:04 - Gündem

Sedef Kabaş'a istenen ceza belli oldu!

2022-02-11 20:36 - Gündem

Haydar Dümen vefat etti!

2022-02-11 13:39 - Gündem

İktidara BAE'den kötü haber!

2022-02-08 13:49 - Dünya

İlgili Haberler

Bozgeyik: Nevruz, birliğimizin, dirliğimizin ve kardeşliğimizin pekiştiği gündür

00:26 - Yerel

Gaziantep'te Nevruz Yenigün Kutlama Programı gerçekleşti

00:01 - Yerel

Tahmazoğlu vatandaşlarla bayramlaştı...

00:00 - Yerel

Bozgeyik Ailesi’nden coşkulu bayramlaşma töreni

00:19 - Yerel

Gaziantep Havalimanı’nda kavga çıktı!

10:31 - Yerel

Günün Manşetleri

Katar'da düşen helikopterde 1 Türk askeri ve 2 ASELSAN personeli hayatını kaybetti

13:55 - Asayiş

Soylu'dan 'İsrail' çıkışı: 300-400 bin şehit veririz belki ama…

09:46 - Gündem

Basın meslek örgütleri: İsmail Arı derhal serbest bırakılmalı

09:30 - Gündem

Muhittin Böcek: Düz yaşayacağız, düz yürüyeceğiz, dik duracağız!

17:52 - Gündem

Bahçeli'nin açıklaması 'farklı' servis edildi, işine son verildi!

17:49 - Gündem