?>

Ünverdi: Sanayicilerimizin enerjisini düşürmeyin!

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, enerji maliyetlerindeki artışların sanayi üretimi üzerinde baskıyı artırdığını söyledi.

Yerel - 4 yıl önce

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, enerji maliyetlerindeki artışların sanayi üretimi üzerinde baskıyı artırdığını belirterek, ekonominin bel kemiği olan sanayi üretiminin gücünün kırılmaması gerektiğini söyledi.

Başkan Ünverdi, dış pazarda kıyasıya bir rekabet yaşandığını belirterek, “Ülke ekonomisinin dövize en fazla ihtiyaç duyduğu ve ihracat kalemimin en önemli unsur olduğu bir dönemde enerji maliyetlerine gelen zamlar, hammadde, navlun ve diğer girdilerle birlikte pazardaki gücümüzü maalesef azaltıyor. Sanayicilerimizin enflasyonist bir ortamda, küresel kriz koşullarına rağmen üretim çabasının göz önünde bulundurarak enerji konusunda yükünü hafifletecek destek mekanizmalarının oluşturulması ihracatımız ve sanayimizin geleceği açısından önem taşıyor. Sanayicilerimiz büyük bir özveriyle çalışırken teşvik edilmesi gerektiği bir dönemde direncinin ve enerjisinin düşürülmemesi gerekiyor” dedi.  

“Biz sanayimizi büyütürken enerjiye olan ihtiyacımız da artıyor” diyen Başkan Ünverdi, “Enerji kullanımının artıyor olması çarkların döndüğünü gösterir ki ülkeye döviz giriyor demektir. Ancak sanayi elektriğine yüzde 25 ve sanayide kullanılan doğalgazın fiyatına bugün gelen yüzde 10 oranındaki zamlar çarkların dönmesini biraz daha zorlaştıracak. Haliyle artan maliyetler ürün fiyatlarına da yansıyacak ve en büyük sorunumuz haline gelen enflasyonun daha da büyümesine neden olacak. Temennimiz enerji konusunda yürütülen çalışmaların sonuç vermesi ve önümüzdeki süreçte enerji maliyetlerinin normal diyebileceğimiz seviyelere düşürülmesidir” diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

İstanbul'da cübbeli, sarıklı, tekbirli yürüyüş!

2022-05-29 18:44 - Gündem

Tuğçe Kazaz: Şeriat temiz toplumlara gelir!

2022-05-31 08:30 - Gündem

Yarbay Ali Tatar'ın mezarına saldırı!

2022-05-27 11:12 - Gündem

Haluk Akakçe Hakkında Bilgi

2022-05-27 09:32 - Yaşam

Piyade Er Mehmet Meral şehit oldu!

2022-05-26 18:59 - Gündem

Uyuşturucu önergesini AKP ve MHP reddetti!

2022-05-25 19:59 - Gündem

AKP'li kadın: Atatürk haklıymış...

2022-05-27 08:23 - Gündem

Bebek sahilindeki iğrenç görüntülere iki gözaltı!

2022-05-31 15:03 - Gündem

Behzat Uygur'dan Hakan Ural'a Z kuşağı yanıtı

2022-05-28 18:05 - Gündem

CHP'li Bakan: Yeni bir paramiliter yapı çıktı!

2022-05-31 08:57 - Gündem

İlgili Haberler

Büyükşehir ile Oğuzeli Belediyesi'nden yeni sosyal tesis

00:00 - Yerel

Şampiyon Şahinbey Ampute'den Tahmazoğlu’na ziyaret

00:00 - Yerel

Şehitkamil'de arazi yolu açma ve yenileme çalışmaları

00:00 - Yerel

Büyükşehir'den “Okul Sporları Enleri” programı

00:00 - Yerel

Akıncı: Anızı yakmak, toprağın geleceğini yakmaktır

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Açlık grevindeki öğretmenlere ters kelepçeli gözaltı!

15:56 - Asayiş

CHP'de olağanüstü kurultay için toplanan imzalar Genel Merkezde...

15:32 - Siyaset

İhraç talebiyle disipline sevk edilen 9 CHP'li milletvekilinin parti üyelikleri silindi

12:00 - Siyaset

CHP'li Seferihisar Belediyesi'ne operasyon: 6 kişi gözaltına alındı

09:46 - Asayiş

Gazeteci Timur Soykan hakkında 9 yıl 6 aya kadar hapis istemi

17:42 - Gündem