?>

Üniversite öğrencilerine 'künefe' semineri...

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Oğuzeli Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Erol Mutugu tarafından organize edilen, Öz İkizler Künefe sahipleri Hasan, Hüseyin ve Zülfikar Durmaz kardeşler tarafından ‘Çalışma Hayatı ve Girişimcilik’ semineri verildi.

Eğitim - 8 yıl önce

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Oğuzeli Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Erol Mutugu tarafından organize edilen, Öz İkizler Künefe sahipleri Hasan, Hüseyin ve Zülfikar Durmaz kardeşler tarafından ‘Çalışma Hayatı ve Girişimcilik’ semineri verildi.

Oğuzeli Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen seminerde, deneyim ve tecrübelerini öğrencilerle paylaşarak hayat hikâyelerinden örnekler sunan Durmaz kardeşler, gençlere önemli tavsiyelerde bulundu. Öğrencilere çalışma hayatının gerçeklerini, zorluklarını, başarıyı nasıl elde ettiklerini, yaptıkları işten zevk aldıklarını aktaran Hasan Durmaz,“1986 yılında babamızın ikiz evlatlara sahip olduğunda ‘ikizler bereketiyle gelir’ diyerek açtığı 12 masalık küçük bir tatlıcı dükkânıyla başladık bu serüvene. Yaşımız 16-17 iken İstanbul’da garsonluk yaparak ayaklarımızın üstünde durmaya başladık. Birecik’te okula gitmeden önce dükkâna uğrar öyle giderdik” diyerek, çalışma hayatına işçilik yaparak başladıklarını ifade etti. 

SOSYAL MEDYA KULLANIMI İLE DAHA DA BÜYÜDÜK

İlk girişimciliklerinin ise Gaziantep’te KOSGEB kredisi ile açtıkları Öz İkizler Künefe’nin İbrahimli şubesi olduğunu belirten Hüseyin Durmaz, ilk Gaziantep’te şube açtıklarında kendileri de önlüklerini giyip tezgâha geçtiklerini söyledi. Hüseyin Durmaz, “Sosyal medyaya aktif olarak günde 10 saatten fazla vakit ayırıyoruz, yaptığımız ürünleri takipçilerimizle paylaşıyoruz. Müşterilerimize yaptığımız yeni ürünleri tanıtıyoruz ve indirimlerimizi bildiriyoruz. Son 3 yıldır aktif sosyal medya kullanımı ile daha da büyüdük. Çalışanlarımızla birlikte gece saat 3’lere kadar hizmet vermeye çalışıyoruz. İşimizi bitirdiğimizde ise çalışanlarımızla birlikte aynı evde dinleniyoruz Onları kendimizden ayırmıyoruz, biz nasıl yaşıyorsak onlarında öyle yaşamasını istiyoruz. Değerimizi arttıran bize değer katan insanların bizim için önemini kelimelerle anlatmak az gelir. Yanımızda 10 yılı aşkın süredir birlikte çalıştığımız arkadaşlarımız var” şeklinde çalışanlarına övgü dolu ifadeler kullandılar.

ÖZ İKİZLERDEN TATLI İKRAMI

Seminerin sonunda öğrencilerin sorularını yanıtlayan Zülfikar Durmaz, “Bizim gittiğimiz yerde kendimizi rahat hissetmemiz için tatlı kokusunu almamız gerek” diyerek okulda künefe pişirip tüm öğrencilere ikramda bulundu. Seminerdeki katkılarından dolayı Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Murat Karahan Öz İkizler Künefe ailesine teşekkür etti.

Haftanın Öne Çıkanları

6.5 yaşındaki kız çocuğunu fuhuş için kaçırmışlar

2017-11-25 11:05 - Asayiş

Kadooğlu Holding, Öğretmenler Günü'nü kutladı

2017-11-24 16:17 - Eğitim

GAÜN’de güncel gelişmeler paneli

2017-11-24 15:59 - Eğitim

Herşeyi babasından öğrendi, dünya üçüncüsü oldu

2017-11-21 11:55 - Spor

Sanko Üniversitesi'nde Akademik açılış töreni

2017-11-21 20:11 - Eğitim

Bebeğinize kalça ultrasonu çektirdiniz mi?

2017-11-24 14:18 - Sağlık

Öğrencilere ağız ve diş sağlığı taraması

2017-11-23 16:26 - Sağlık

Özel Seçkin Koleji öğrencisi il birincisi

2017-11-25 20:11 - Eğitim

Oğuzeli Biyogaz Tesisi'nin temeli atıldı

2017-11-25 19:59 - Yerel

Öğrencilere iş hayatı hakkında tüyolar verdi...

2017-11-21 11:30 - Eğitim

İlgili Haberler

GİBTÜ’den dikkat çekici başarı

00:00 - Eğitim

Bakan Tekin: Atatürk’ü sevdiklerini söyleyerek niyet okuyuculuğu yapılıyor

15:49 - Eğitim

GİBTÜ’de kültürler mutfakta buluştu

00:03 - Eğitim

HKÜ, Türkiye’den FEDE’ye kabul edilen ilk üniversite oldu

00:00 - Eğitim

GİBTÜ’den Azerbaycan çıkarması

00:00 - Eğitim

Günün Manşetleri

AKP'li Özlem Çerçioğlu'ndan Özgür Özel hakkında suç duyurusu

20:40 - Gündem

CHP Genel Başkanı Özgür Özel depremzedeler için geliyor…

20:29 - Siyaset

Gençlerden Bilal Erdoğan'a 'Nasıl para kazanıyorsunuz?' sorusu...

15:11 - Gündem

CHP’li Deniz Yavuzyılmaz: Vatandaşa ihanettir

08:23 - Siyaset

AKP'li vekilden emeklileri çileden çıkaran skandal sözler...

21:48 - Gündem