?>

United Healthcare CEO'sunun katil zanlısı Mangione hakim karşısına çıktı

ABD'nin en büyük özel sağlık sigortası şirketi United Healthcare'in CEO'su Brian Thompson'ın katil zanlısı Luigi Mangione, bugün çıkarıldığı mahkemede hakkındaki cinayet ve terörizm suçlamalarını reddetti.

Dünya - 1 yıl önce

ABD'nin en büyük özel sağlık sigortası şirketi United Healthcare'in CEO'su Brian Thompson'ın katil zanlısı 26 yaşındaki Luigi Mangione, New York'un Manhattan bölgesinde kelepçeli ve zincirli olarak hakim karşısına çıktı.

Mangione, mahkemede hakkındaki cinayet ve terörizm suçlamalarını reddetti. Mahkeme Yargıcı Gregory Carro'nun aralarında cinayet, suç amaçlı silah bulundurma ve terör eylemi gerçekleştirmenin de bulunduğu suçlamaların yer aldığı iddianameyi kabul edip etmediği yönündeki soruya cevap veren Mangione, mikrofona eğilerek, “Suçsuzum” dedi.

Mangione'nin avukatı Karen Friedman Agnifilo, yaptığı açıklamada kamu görevlileri ve politikacılar tarafından yapılan açıklamaların müvekkilinin adil yargılanmayacağına ilişkin endişeye neden olduğunu söyledi. Mangione'nin siyaset malzemesi yapıldığını savunan Agnifilo, “O bir sembol değil, adil yargılanma hakkına sahip bir birey” dedi.

Mangione'nin bir sonraki duruşması 21 Şubat tarihinde gerçekleştirilecek.

DESTEK İÇİN TOPLANDILAR

Dondurucu soğuğa rağmen mahkeme salonu çevresinde toplanan onlarca kişi ise Mangione'ye destek verdi.

NE OLMUŞTU?

United Healthcare CEO'su Thompson, 4 Aralık'ta New York'ta sabah saatlerinde konuşmacı olarak katılacağı bir yatırımcı konferansı öncesinde sokakta silahlı saldırıya uğrayarak hayatını kaybetmişti.

Manhattan semtindeki Altıncı Cadde'de yer alan Hilton Oteli'nin yanında işlenen yüksek profilli cinayetin ardından polis, günler süren bir “insan avı” başlatmıştı. Polis, cinayet zanlısı Luigi Mangione'yi 9 Aralık'ta Pennsylvania eyaletine bağlı Altoona şehrindeki bir fast food restoranında yemek yediği sırada tutuklamıştı.

Cinayetin ardından sağlık hizmetlerinin yüksek maliyetleri ve sigorta şirketlerinin bazı tedavileri ödemeyi reddetme uygulamalarından mağdur olan çok sayıda ABD'li, Mangione'den bir halk kahramanı olarak bahsetmeye başlamıştı.

Haftanın Öne Çıkanları

Şehitkamil'den emeklileler yılbaşı ikramiyesi müjdesi

2024-12-22 08:59 - Yerel

Atalanta'dan Serie A'da üst üste 11. galibiyet!

2024-12-23 00:38 - Spor

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan yanıtladı: AKP’ye katılacaklar mı?

2024-12-24 00:08 - Siyaset

Jose Mourinho'dan flaş açıklama: 'Kariyerimde ilk kez burada görüyorum'

2024-12-21 00:08 - Spor

CHP’li Meriç’ten yardımcı hizmetler sınıfı için kanun teklifi

2024-12-18 15:25 - Siyaset

Hüseyin Baş: Suriye’de Türkiye kaybetti, Erdoğan'ın şahsi beklentileri ve çıkarları kazandı

2024-12-19 17:51 - Siyaset

TRT, afişi tepkilere neden olan Gassal dizisini duyurdu

2024-12-20 17:10 - Gündem

Donnarumma sakatlandı, o müdahaleye kart çıkmadı!

2024-12-19 00:09 - Spor

Bir Gece Masalı dizisinin yeni bölümünde ne oldu?

2024-12-18 00:08 - Magazin

MasterChef'te ceketin sahibi kim oldu?

2024-12-23 00:39 - Magazin

İlgili Haberler

SDG lideri Mazlum Abdi Halep'ten çekileceklerini açıkladı

08:24 - Dünya

İran'daki gösterilerde hayatını kaybedenlerin sayısı 538’e yükseldi

21:30 - Dünya

Trump, kendini ''Venezuela Başkanı'' olarak paylaştı!

08:07 - Dünya

Maduro: Kendimi bir savaş esiri olarak görüyorum...

21:27 - Dünya

ABD'nin kaçırdığı Maduro zırhlı araçlarla mahkemeye sevk edildi

17:17 - Dünya

Günün Manşetleri

AKP'den emekliye sabır tavsiyesi: Gabar'ı bekleyin!

17:27 - Siyaset

Hasan Ufuk Çakır, Erdoğan'ı çok 'rahatsız' etmiş!

15:05 - Gündem

Kayyum Gürsel Tekin: Görevimizi yapamadık!

14:36 - Siyaset

Uyuşturucu soruşturmasında gözaltına alınan 11 kişi serbest!

19:06 - Asayiş

Özgür Özel'den, AKP'li Hatipoğlu'na 'saat' tepkisi

15:26 - Siyaset