?>

10 bin 330 kişi karantinaya alındı!..

Medine’den Ankara’ya gelen umre yolcuları, sağlık taramasından geçirilerek karantinaya alınmak üzere 3 farklı öğrenci yurduna götürüldü.

Gündem - 7 yıl önce

Medine’den Ankara’ya gelen umre yolcuları, Esenboğa Havalimanı’na inen uçaklarının içerisinde sağlık taramasından geçirilerek karantinaya alınmak üzere 3 farklı öğrenci yurduna götürüldü. Öğrenciler gece geç saatte yurttan çıkartıldıklarını belirterek tepki gösterdi. Bakanlık, Ankara'da üç Konya'da iki olmak üzere 5 yurdun karantinaya uygun hale getirildiğini öğrencilerin de başka yurtlara nakledildiğini açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın 10 bin 330 kişinin karantinaya alındığını paylaşarak "Umreden dönen vatandaşlarımızın sağlık kontrolleri yapıldı ve yurtlarda karantinaya alındı" dedi.

Umre ibadetlerini tamamlayarak Medine'den Ankara'ya havalanan uçakta bulunan Türk vatandaşları, gece geç saatlerde Ankara Esenboğa Havalimanı'na iniş yaptı. Uçak piste indiği anda apronda ayrı bir bölüme çekilerek kapıları kapalı bir şekilde sağlık ekipleri beklendi.

Kısa sürede uçağın olduğu bölgeye ulaşan özel kıyafetli sağlık ekipleri, uçağın içerisine girerek Umre yolculuğundan gelen Türk vatandaşlarını sağlık taramasından geçirdi.

YOLLAR KAPATILDI

Umre seyahatinden dönen vatandaşlar, uçakta yapılan sağlık taramasının ardından tedbir amaçlı karantinaya alınmak üzere Ankara Büyükşehir Belediyesine ait otobüslerle Gölbaşı’nda 3 ayrı öğrenci yurduna götürüldü.

Yolcular, daha önceden kendileri için boşaltılan öğrenci yurtlarında 14 gün boyunca gözlem altında tutulacak. Öte yandan polis ekipleri ise yurtlara çıkan yolları güvenlik gerekçesiyle kapatarak trafik akışını alternatif yollardan sağladı.

YURT BOŞALTILDI

Gece geç saatlerde yurt öğrencilerine haber veren görevliler, öğrencilerin yurdu boşaltmasını istedi. Bunun üzerine apar topar hazırlanan yurt öğrencileri, eşyalarını alarak dışarıya çıktı. Öğrenciler, yurt önüne gelen otobüslerle Ankara otogarına ya da başka yurtlara götürüldü.

BAKANLIK AÇIKLADI

Gençlik ve Spor Bakanlığı, umreden gelenlerin Konya ve Ankara’da yurtlarda karantinaya alındığını açıkladı. Bakanlık açıklamasında “Yurttaki öğrencilerin başka yurtlara nakli sağlandı. Ankara’da 3, Konya’da 2 öğrenci yurdu karantina için hazırlandı. Ankara ve Konya’daki yurtlar karantina için uygun hale getirildi. Söz konusu karantina süreci başlamıştır” ifadelerini kullandı.

KAÇ KİŞİ GÖZLEM ALTINDA?

Ankara’da Şehit Özel Harekatçılar Öğrenci Yurdu’nda 2 bin 64, Milli İrade Kız Öğrenci Yurdu’nda bin 880, Gölbaşı’ndaki yurtta bin 448 kişi olmak üzere toplam 5 bin 392 kişi gözlem altına alındı.

Konya’da ise Tahir Büyükkörükçü Öğrenci Yurdu’nda 2 bin 228 kişi, Kutalmışoğlu Süleyman Şah Öğrenci Yurdu’nda ise 2 bin 710 kişi olmak üzere toplam 4 bin 938 kişi gözlem altına alındı.

KALIN DETAYLARI PAYLAŞTI

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da umre dönüşü karantinasıyla ilgili açıklama yaptı. Kalın “Umreden dönen vatandaşlarımızın sağlık kontrolleri yapıldı ve yurtlarda karantinaya alındı. Sağlık Bakanlığımızın tedbir ve tavsiyelerini özenle ve titizlikle uygulayalım. Koronaya karşı mücadelede rehavet ve panik yok, tedbir var. Bu hepimizin ortak mesuliyetidir” dedi.

 !#**h20878**#! 

GAZİKENT27 YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLUN TAKİP EDİN

https://www.youtube.com/channel/UCUS10fdomKzRNgFg3wqtEMg?view_as=subscriber

Haftanın Öne Çıkanları

Kaymakamdan skandal paylaşım

2020-03-09 09:28 - Gündem

Gazeteci Murat Ağırel de tutuklandı

2020-03-08 18:52 - Gündem

Kadınlar böyle gözaltına alındı...

2020-03-08 22:23 - Asayiş

AKP’li vekilden CHP’li Engin Özkoç’a tehdit

2020-03-09 19:53 - Siyaset

Enes Batur'a YouTube yasağı

2020-03-10 19:44 - Magazin

Babacan, DEVA Partisi'ni tanıttı

2020-03-11 15:29 - Siyaset

En çok konuşulan ses sanatçıları

2020-03-12 10:05 - Magazin

Yasağa rağmen binlerce kadın Taksim'de

2020-03-08 21:12 - Gündem

İYİ Parti’den Ağırel için protesto yürüyüşü

2020-03-08 23:14 - Gündem

Çalıştığı tersanede kendini asarak intihar etti

2020-03-15 10:18 - Asayiş

İlgili Haberler

Erdoğan'ın imzasıyla 27 ilde bazı alanlar orman sınırı dışına çıkarıldı

06:22 - Gündem

Hakim ve savcı atamalarında yeni dönem

06:18 - Gündem

CHP Kurultay Davası ertelendi

16:54 - Gündem

Nasuh Mahruki hakkında tahliye kararı!

16:36 - Gündem

Özgür Çelik, Üsküdar iddialarıyla ilgili ifade verdi

13:53 - Gündem

Günün Manşetleri

Hakim ve savcı atamalarında yeni dönem

06:18 - Gündem

Motorin fiyatlarına bir zam daha: 100 TL'yi aştı!

06:14 - Ekonomi

CHP Kurultay Davası ertelendi

16:54 - Gündem

Nasuh Mahruki hakkında tahliye kararı!

16:36 - Gündem

Kurtlar Vadisi Pusu dizisine FETÖ soruşturması

14:19 - Asayiş