?>

Ümit Özdağ: Zafer-İYİ ittifakı yüzde 20'yi bulacaktır!

Zafer Partisi Lideri Ümit Özdağ, İYİ Parti'nin CHP'nin teklifini reddetmesi sonrası Meral Akşener'e ittifak çağrısını yineleyerek, "Eğer İYİ Parti, Zafer Partisi ile seçim işbirliği oluşturmaz ise CHP’den ayrılma adımı Cumhur İttifakı'na açık destek ile sonuçlanacaktır" dedi.

Siyaset - 3 yıl önce

Zafer Partisi Lideri Ümit Özdağ, İYİ Parti'nin CHP'nin teklifini reddetmesi sonrası Meral Akşener'e ittifak çağrısını yineleyerek, "Eğer İYİ Parti, Zafer Partisi ile seçim işbirliği oluşturmaz ise CHP’den ayrılma adımı Cumhur İttifakı'na açık destek ile sonuçlanacaktır" dedi.

Yerel seçimler yaklaşırken siyaset kulislerinde de hareketli anlar yaşanıyor.

31 Mart 2024'teki seçimler öncesi CHP'nin İYİ Parti'ye sunduğu ittifak teklifi, İYİ Parti GİK'i tarafından kabul edilmezken, İYİ Parti seçime müstakil bir şekilde girme kararı aldı.

Geçmişte Meral Akşener'e İYİ Parti-Zafer Partisi ittifakını öneren Ümit Özdağ, İYİ Parti'nin CHP kararı sonrası bir açıklamada daha bulundu.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, eğer İYİ Parti'nin Zafer Partisi ile bir ittifakı tercih etmezse bu kararın Cumhur İttifakı'na yarayacağını belirtti.

Özdağ'ın sözleri şöyle:

"İYİ Parti’nin almış olduğu CHP ile ittifak yapmama kararı geç kalmış, doğru bir karardır. Ancak İYİ Parti’nin CHP ile yolları ayırma adımını attığı bu günlerde Cumhur İttifakı en güçlü dönemini yaşamaktadır. Eğer İYİ Parti, Zafer Partisi ile seçim işbirliği oluşturmaz ise CHP’den ayrılma adımı Cumhur İttifakı'na açık destek ile sonuçlanacaktır. Zafer Partisi’nin İYİ Partiye önerdiği seçim işbirliği Cumhur İttifakı'nın seçim başarısının önündeki tek gerçek engel olacaktır. Zafer Partisi-İYİ Parti seçim işbirliği, CHP-AKP ekseninde bölünmüş siyasette gerçek bir üçüncü seçenek ortaya koyacaktır. AKP ve CHP çevresinde şekillenmiş ittifaklara oy vermek zorunda kalan kitleler için Zafer-İYİ Parti ittifakı yeni bir çekim merkezi olacaktır. Zafer Partisi anketlerde % 6.5, İYİ Parti %7.5 görünmektedir. Seçim işbirliği yapılması durumunda bu oranın %20’yi rahatlıkla bulacağı görülmektedir. Mevcut şartlar altında yapılması gereken geçmişte ve bugün farklı anlayışları, karşılıklı itirazları erteleyerek, seçmen için yeni bir seçenek ortaya koymaktır."

Haftanın Öne Çıkanları

İsrail askerlerine Türk malı termal tayt iddiası...

2023-12-03 18:00 - Gündem

Arda Turan'ın Seçil Erzan'a mesajları ortaya çıktı!

2023-12-01 18:34 - Magazin

Tekel bayisi cinayetinde '3 milyon TL' iddiası...

2023-12-02 09:04 - Gündem

Selin Ciğerci ve eski eşi Gökhan Çıra hakkında soruşturma başlatıldı

2023-12-01 20:02 - Gündem

Özlem Öz ve Tayyar Öz çiftine 5 ayrı suçtan soruşturma!

2023-11-30 15:49 - Magazin

AKP’li Külünk: 1 Nisan sabahı erken seçim konuşulur 

2023-12-04 17:44 - Siyaset

Selman Öğüt Esenyurt Üniversitesi’ne rektör atandı!

2023-12-01 09:39 - Gündem

Bir güzellik salonu sahibinin daha hakkında soruşturma başlatıldı

2023-12-05 18:01 - Magazin

Burcu Köksal'dan CHP'ye sataşan Osman Gökçek'e yanıt

2023-11-28 19:10 - Siyaset

Dilan Polat'ın çalışanı Şule gözaltına alındı!

2023-12-05 10:02 - Asayiş

İlgili Haberler

Özgür Özel Salı günü grup toplantısı yapmayacak!

14:11 - Siyaset

Üzümcü: Milletin vekili sonuç alamıyorsa sistem tıkanmıştır!

00:12 - Siyaset

Muharrem İnce'den çağrı: Genel Başkanı üyeler seçsin

08:33 - Siyaset

Kılıçdaroğlu, üç büyükşehir il başkanını görevden alacak!

08:22 - Siyaset

Hüseyin Baş: Vatandaş, siyasetçilerden dertlerine derman olacak çözümler bekliyor

08:08 - Siyaset

Günün Manşetleri

Bakan Çiftçi: Tüm sokak köpekleri barınaklara alınacak

17:03 - Gündem

Özşen Madencilik’ işçilerinin ve ailelerinin üzerine ateş açıldı!

20:00 - Gündem

Bizim çoçuklar Dünya Kupası'na mağlubiyetle başladı!

11:00 - Spor

Muharrem İnce'den çağrı: Genel Başkanı üyeler seçsin

08:33 - Siyaset

Kılıçdaroğlu, üç büyükşehir il başkanını görevden alacak!

08:22 - Siyaset