?>

Ümit Özdağ: Cumhur Öcalan İttifakı hayırlı olsun!

DEM Parti ile PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın görüşmesinden ardından başlayan yeni sürece ilişkin konuşan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, "Cumhur Öcalan İttifakı hayırlı olsun" dedi.

Siyaset - 6 ay önce

DEM Parti ile PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın görüşmesinden ardından başlayan yeni sürece ilişkin konuşan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, "Cumhur Öcalan İttifakı hayırlı olsun" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yeni yasama yılı açılışında yaptığı "DEM-İmralı" çağrısının ardından DEM Partili Sırrı Süreyya Önder ve Pervin Buldan, İmralı'ya giderek PKK elebaşı Abdullah Öcalan'la görüştü.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, parti genel merkezinde düzenlenen basın toplantısında ilgili sürece ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"CUMHUR ÖCALAN İTTİFAKI HAYIRLI OLSUN"

Özdağ, Öcalan'ın İmralı'dan gönderdiği mesajda yer alan 'paradigma' ifadesine dikkat çekerek, "PKK literatüründe paradigma, devlet, rejim ve sistem yerine değişik bağlamlarda kullanılır" dedi. 

Özdağ ayrıca, "Öcalan, Erdoğan ve Bahçeli’nin yeni paradigmasından bahsederken yeni anayasayla kurulmak istenen yeni devletten ve sistemden bahsetmektedir. Cumhur Öcalan İttifakı hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

ÖCALAN'A SESLENDİ

Öcalan’ın ‘Türk-Kürt kardeşliğini güçlendirelim' ifadesine tepki gösteren Özdağ, “Anadolu’da son bin senede Türk’ün Kürt’ün iki ayrı millet gibi ayrışması, düşmanlaşması için Öcalan’dan daha fazla tahribat yapan hiç kimse olmamıştır” dedi.

Özdağ şöyle devam etti: 

“Bak Abdullah, sen hayatın ilk tokadı siyasal bilgiler fakültesinin merdivenlerinden inerken yedin. Suriye'de muharebattan ne yedin bilmiyorum. Ama ikinci tokadı İmralı’da kimden ve neden yediğini de biliyorum. Hazırlan şimdi üçüncü tokadı Zafer Partisi’nden yiyeceksin.

Öcalan dışarıdan müdahaleler ile sorunun kangrenleşmesinden bahsetmekte. Oysa Türkiye düşmanlarını ülkemize müdahaleye davet eden, teşvik eden ve iş birliği yapan Öcalan’ın kendisi olmuştur.

1990’lı yıllarda PKK terör örgütünü Yunan ordusunun altıncı kolordusu hale getiren, Abdullah Öcalan denilen vatan haini şerefsizdir.”

Haftanın Öne Çıkanları

ChatGPT çöktü mü? Neden açılmıyor?

2024-12-26 23:09 - Teknoloji

İmralı Adası nerede? İmralı Adası'nda kim kalıyor?

2024-12-28 00:38 - Gündem

Eski Kilis Belediye Başkanı Ekrem Çetin ile oğlunu katletmişti... Katil 19 yıl sonra yakalandı!

2024-12-29 09:08 - Gündem

Deha dizisinin yeni bölümünde ne olacak? Deha dizisinin son bölümde ne oldu?

2024-12-29 00:00 - Magazin

İbrahim Ay’ın 18 yıl hapis cezası onandı!

2024-12-26 19:44 - Gündem

Sosyal medya hesabından paylaştı: Kerem Aktürkoğlu nişanlandı

2024-12-26 00:09 - Spor

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan yanıtladı: AKP’ye katılacaklar mı?

2024-12-24 00:08 - Siyaset

Bursa'da araç içinde cinayet... Tartıştığı kişiyi öldürdü!

2024-12-27 00:00 - Asayiş

Oyuncu Burak Çelik ile Ece Bayrak evlendi

2024-12-27 00:00 - Magazin

Kadir İpek, Erdoğan'a hakaretten tutuklandı!

2024-12-26 18:55 - Gündem

İlgili Haberler

İmamoğlu'ndan teşekkür mesajı! Mahkemede Cumhurbaşkanı sloganları atılmıştı

21:39 - Siyaset

CHP’li Meriç: Gaziantep halkına tek tırnaklı et yediren zihniyetten hesap soracağız!

10:34 - Siyaset

CHP mitinglerinin dokuzuncusu Avcılar’da düzenlenecek

19:38 - Siyaset

TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan Anıtkabir'e ziyaret

13:39 - Siyaset

Bakan Tunç duyurdu: HSK daire başkanları belli oldu

12:39 - Siyaset

Günün Manşetleri

Metin Cihan'ın yeni X hesabı da erişime engellendi

02:09 - Gündem

Suriye, hava sahasını sivil uçuşlara kapattı

02:08 - Dünya

LGS'de skandal! Yanlış kitapçık dağıttılar, sınav ortasında topladılar

01:39 - Gündem

Son Dakika... FETÖ elebaşı Gülen'in kuzeni gözaltına alındı

01:38 - Gündem

İran-İsrail gerilimi piyasaları sarstı: Petrol fiyatları uçtu!

23:38 - Ekonomi