?>

Batan gemi enkazı 55 yıl sonra bulundu!

Avusturalya’da 21 kişiye mezar olan Noongah gemisinin enkazı 55 yıl sonra bulundu.

Dünya - 2 yıl önce

Avusturalya’da 25 Ağustos 1969 yılında yaşanan olayda demir taşıyan 71 metre uzunluğundaki Noongah gemisi, Yeni Güney Galler açıklarında tehlike sinyali gönderdikten bir dakika sonra yakalandığı fırtına sonucu battı.

Geminin batmasından saatler sonra gemide bulunan 26 mürettebattan 5’i denizden çıkarılırken, kayıp olan denizcilerden yalnızca birinin cesedine ulaşıldı.

Ülke tarihinin en büyük kazalarından biri olarak kayıtlara geçen olayın ardından gemi bulunamadı.

Kazanın yaşandığı günden bu yana akıbeti bilinmeyen geminin enkazı ilk olarak geçtiğimiz yıl yereller tarafından tespit edildi.

Sydney’in 460 km kuzeyinde South West Rocks açıklarında derin sularda bir enkaz tespit eden yetkililer koordinatları yetkililere bildirdi.

Enkazın Noongah gemisine ait olabileceğine dair uzun süredir var olan şüpheleri gidermek üzere harekete geçen yetkililer, yetersiz teknoloji ve dalış bilgisi nedeniyle enkazın gemiye ait olduğunu doğrulayamadı.

Ancak, geçtiğimiz ay Commonwealth Bilimsel ve Endüstriyel Araştırma Örgütü’ne (CSIRO) ait yüksek teknolojili bir gemi derin bir araştırma için bölgeye gönderildi.

CSIRO tarafından bugün yapılan açıklamada, geminin yerinin tespit edildiği kaydedildi. Geminin lokasyonunun, yüksek çözünürlüklü deniz tabanı haritalaması ve video görüntüleri kullanılarak teyit edildiği bildirildi.

CSIRO açıklamasında geminin enkazının büyük oranda sağlam ve yüzeyin 170 metre altında dik bir şekilde bulunduğu aktarıldı.

Ayrıca, geminin neden battığının bulunması amacıyla bölgeden daha fazla görüntü alabilmek için çalışmalar sürüyor. CSIRO’da görevli Matt Kimber, konuya ilişkin açıklamasında “Bu trajedi hafızalardaki yerini koruyor. Gemi hakkındaki bilinmezlerin bilinmesi hepimiz için rahatlama sağlayacak” ifadelerini kullandı.

Avusturalya donanmasına ait destroyerler, mayın tarama gemileri, uçaklar, helikopterler ve çok sayıda gemiyle geniş çaplı arama çalışmaları başlatıldı.

Geminin batmasından sonraki 12 saat içinde 2 kişi denizde iki ayrı cankurtaran salında, 3 kişi de bir tahta parçasına tutunmuş halde bulundu.

Haftanın Öne Çıkanları

Gazeteci Atilla Karaduman'ı sonsuzluğa uğurladık...

2024-07-21 19:26 - Yerel

Diyanet’in cuma hutbesi yine tepkilere neden oldu!

2024-07-20 09:45 - Gündem

Yönter, azmettiriciye cinayetten 3 saat önce mesaj atmış!

2024-07-24 20:21 - Gündem

51 kişiye mezar olan Furkan Apartmanı'nda isyan ettiren karar

2024-07-19 21:45 - Gündem

Barış Alper Yılmaz, bir İngiliz devinin daha radarında!

2024-07-20 08:09 - Spor

Gaziantep’li usta gazeteci Atilla Karaduman hayatını kaybetti!

2024-07-20 09:54 - Yerel

Mustafa Varank hayvanseverleri Numan Kurtulmuş'a şikayet etti: 'Bu çapulcular nasıl oluyor

2024-07-23 13:08 - Siyaset

Dünyayı gezen Rus YouTuber Tatyana Ozolina Türkiye'de öldü

2024-07-23 14:38 - Dünya

Piyade Yarbay Cem Demirkan şehit oldu!

2024-07-20 00:39 - Gündem

İmamoğlu: Hiçbir belediyeden görüş alınmadı!

2024-07-18 21:36 - Gündem

İlgili Haberler

SDG lideri Mazlum Abdi Halep'ten çekileceklerini açıkladı

08:24 - Dünya

İran'daki gösterilerde hayatını kaybedenlerin sayısı 538’e yükseldi

21:30 - Dünya

Trump, kendini ''Venezuela Başkanı'' olarak paylaştı!

08:07 - Dünya

Maduro: Kendimi bir savaş esiri olarak görüyorum...

21:27 - Dünya

ABD'nin kaçırdığı Maduro zırhlı araçlarla mahkemeye sevk edildi

17:17 - Dünya

Günün Manşetleri

CHP’li Deniz Yavuzyılmaz: Vatandaşa ihanettir

08:23 - Siyaset

AKP'li vekilden emeklileri çileden çıkaran skandal sözler...

21:48 - Gündem

Binlerce Adanalı, Zeydan Karalar’a destek için Silivri’de buluştu

20:53 - Gündem

Aziz İhsan Aktaş davasında ikinci gün

14:23 - Gündem

CHP’li Meriç, çiftçilerin borç ve kredi sorunlarını Meclis gündemine taşıdı

00:50 - Siyaset