?>

Ukrayna'dan Harkiv açıklaması: 30'dan fazla kişi yaralandı

Rus ordusunun Ukrayna'nın Harkiv kentine düzenlediği hava saldırılarında 30'dan fazla kişinin yaralandığı bildirildi.

Dünya - 1 yıl önce

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, X hesabından yaptığı yazılı açıklamada, Rusya'nın Harkiv'e hava saldırıları düzenlediğini duyurdu.

Saldırılarda sivil altyapıların hedef alındığına dikkati çeken Zelenski, "Şu ana kadar 30'dan fazla yaralı var. Arama kurtarma operasyonu için gerekli tüm ekipler görevlendirildi" ifadesini kullandı.

Rus saldırılarını önlemek için uluslararası ortakların Ukrayna'ya yardım konusunda daha "cesur" olmaları gerektiğini aktaran Zelenski, "Gereken şey olağanüstü bir çaba değil, liderlerin yeterli cesaretidir. Ukrayna'ya kendini savunması için ihtiyaç duyduğu her şeyi verme cesareti" değerlendirmesinde bulundu.

Zelenski, başka bir paylaşımında da Rusya'nın sadece geçen hafta ülkesine 160'ın üzerinde çeşitli tipte füze, 780 güdümlü hava bombası ve 400 İHA fırlattığını bildirdi.

Volodimir Zelenski, Batı ülkelerinin Ukrayna'ya verdiği uzun menzilli silahların, Rusya topraklarındaki askeri hedeflere yönelik kullanılması konusundaki kısıtlamaların kaldırılmasını bir kez daha talep etti.

Öte yandan, Harkiv Bölgesi Askeri İdare Başkanı Oleg Sinegubov da Telegram hesabından Harkiv'deki son durumu değerlendirdi.

Kente yönelik 10 hava saldırısı düzenlendiğini aktaran Sinegubov, kentteki bir alışveriş merkezi ile bir spor salonu gibi sivil altyapıların hedef alındığını belirtti.

Sinegubov, ilk belirlemelere göre Harkiv'e fırlatılan füzeler arasında İskender tipi füzenin de olduğunu iddia etti.

Yaralılar ve hasar hakkında bilgileri toplamak amacıyla çalışmaların sürdüğünü vurgulayan Sinegubov, mevcut bilgilere göre can kaybı olmadığını kaydetti.

Haftanın Öne Çıkanları

Kayıp Narin’in evinin yakınında kan lekeleri bulundu!

2024-08-25 20:31 - Gündem

Üniversitede İkinci Yılım filminin konusu ne? Üniversitede İkinci Yılım filminin oyuncuları kim?

2024-08-28 08:09 - Magazin

Kayıp Narin'in amcası gözaltına alındı!

2024-08-31 16:11 - Gündem

Ümraniye’de fabrikada yangın : 100 işçi tahliye edildi

2024-08-26 09:38 - Asayiş

8 yaşındaki Narin'in kaybında kan donduran gelişme!

2024-08-29 13:09 - Gündem

Narin'i arama çalışmaları 6. gününde: 11 bin dönüm alan tarandı, 130 kişinin ifadesi alındı

2024-08-26 20:20 - Asayiş

Ekrem İmamoğlu 'Allah onu ıslah etsin' demişti... Hutbede Atatürk'ü anmayan Ali Erbaş Saray'da andı

2024-08-31 02:09 - Siyaset

Narin'i arama çalışmaları sürüyor: Gözaltına alınan ağabeyi serbest bırakıldı

2024-08-30 01:09 - Gündem

Dilruba açılışa katıldı, Özgür Özel ziyaretini anlattı: '24 saat olmadan...'

2024-08-30 21:39 - Siyaset

Oyuncu İbrahim Çelikkol'a İtalya'dan ödül

2024-09-01 02:39 - Magazin

İlgili Haberler

Türkiye'nin Colani kararı Resmi Gazete'de...

12:15 - Dünya

KKTC'de AKP'nin de desteklediği Tatar'a büyük şok!

20:45 - Dünya

Rus basınından yeni iddia! Türk F-16'ları Putin'i koruyacak!

14:36 - Dünya

Bu nasıl ateşkes: İsrail Gazze'yi yeniden vurdu!

15:21 - Dünya

Türkiye, Kırgızistan'ın 58 milyon dolarlık borcunu sildi!

09:34 - Dünya

Günün Manşetleri

Oyuncu Ezgi Eyüboğlu ve 8 kişi gözaltında!

13:12 - Asayiş

Gazeteci Levent Gültekin gözaltına alındı!

08:39 - Asayiş

26 şirkete mali müşavir operasyonu... 43 kişi hakkında gözaltı kararı!

08:34 - Asayiş

Aleyna Tilki, Danla Bilic ve İrem Sak serbest bırakıldı

18:00 - Asayiş

Habertürk'ün eski Genel Yayın Yönetmeni Veyis Ateş ifadeye çağrıldı

17:49 - Gündem